Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Yüz Karası Tablolar…

Dr. Burhan ÖZFATURA Yazar Dr. Burhan ÖZFATURA
14 Nisan 2019
Burhan ÖZFATURA (Dr.)
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Ülkemiz tarihinin en karanlık, en utanç verici dönemini yaşamaktadır. AKP, demokrasiye, halka ve halkın iradesine hiç saygı duymadığını, bir defa daha göstermektedir. Anayasa dahil, tüm hukuki mevzuatı çiğneyerek, kaybettiği seçimi, geçersiz saydırmak için, her yola başvurmaktadır;

1– AKP adına konuşanlara bir bakınız. Hakka, hukuka ve adalete saygısızlık, halkı küçük görmek, pervasızlık, tehditler, iftiralar, yalanlar savurmak, ruhlarına sinmiş. Rahatlıkla dün “ak” dediklerine, bugün “kara” diyebiliyorlar. Dün, “Dünyanın en güvenilir seçim sistemi Türkiye’dedir”, “Seçimi kazanmak için bir oy kâfidir”, “Hile var diyen seçimi kaybetmiştir” vb. diyenler, bugün tam aksini söyleyebilmektedirler. Halkı kutuplaştırmaktadırlar.

2– Şüphesiz, babalarının çiftliği gibi sömürdükleri, partilerinin militanlarına, yandaş medyaya ve müteahhitlere, aile vakıflarına ve politize olmuş cemaatlere aktarılan, astronomik kaynaklar; akla, mantığa ve vicdana sığmayan rantlar; elden kaçmıştır. AKP’nin gelir kaynakları kurumuştur. Ve görev devrinden sonra da, bugüne, kadar yapılan tüm yolsuzluklar da, ortaya dökülecektir. Bu yüzden, canhıraş bir gayret sarfedilmekte; tüm hukuk düzeni çiğnenmekte; ülkemizin itibar kaybı umursanmamakta; çifte standartlar uygulanmakta, yandaş medya (başta Anadolu Ajansı ve TRT olmak üzere) her türlü provokasyona başvurulmakta, toplum huzursuz edilmekte, ekonomi iyice çöktürülmektedir. Kaos ortamı doğrulmaktadır.

3– Şahsım dahil, zamanında Özal Ailesine, haksızlık etmişiz. Zira, bu dönemde yapılanlar, Özal dönemine rahmet okutmaktadır. AKP dönemi okyanus ise, Özal dönemi bir damladır. Ama ne yazık ki toplumda, aynı güçlü tepki yoktur. Zira, toplum dejenere edilmiş, ahlâki yapısı çöktürülmüş, tüm milli ve manevi, değerler yok edilmiştir. Kula kul olmak, çıkarcılık, vurdumduymazlık, işbirlikçilik, korkaklık, hakim kılınmıştır. Haram helâl inancı bitirilmiştir. Vicdanlar karartılmıştır. Saray korkusu, Hz. Allah (cc) korkusunun önüne geçirilmiştir. (ABD ve İsrail’in “Ilımlı İslâm” projesi başarılmıştır.)

4– AKP dönemi; devamlı dile getirdikleri, CHP’nin tek parti dönemine ve hileli 1946 seçimlerine de fark atmıştır. Çok daha kötü uygulamalar sergilenmiştir. Çok daha fazla hile, baskı ve istismar yapılmıştır. Halkımız aptal yerine konmuştur. Her türlü baskı, tehdit, iftira uygulanmıştır. Tüm kamu kaynakları ve kadroları kullanılmıştır. Ama seçim kaybedilmiştir ve şimdi hazımsızlık çekilmektedir.

5– Az çok tarih bilen, devamlı okuyan birisi olarak, şahsi inancım şudur ki; AKP, binlerce yıllık Türk tarihindeki, en başarısız yönetimdir. Zira;

a) Hiçbir dönemde; bu kadar çok konuşan; her işe karışan, tek adamın iradesine bırakılmış; kendisine kul olmayanlara, devamlı olarak tehdit, hakaret ve iftiralar yağdıran, baskı yapan, toplumu bölen ve kutuplaştıran; pervasızca Anayasa dahil tüm hukuk düzenini hiçe sayan; yargıyı böylesine politize eden; Silâhlı Kuvvetlerimize, polisimize, yargımıza, tüm bürokrasimize, eğitimimize, ekonomimize, bu kadar zarar veren, Milli servetimizi fütursuzca yandaşlarına peşkeş çeken; böylesine mağrur, acımasız; devamlı çifte standart uygulayan bir yönetim görülmemiştir.

b) Hiçbir dönemde, Diyanet teşkilatı, parti militanı yapılmamış, camiler, parti şubesi haline getirilmemiş, İslâm Dinine bu kadar zarar verilmemiş, Din politikaya bu derece alet edilmemiş, toplum ahlakı böylesine bozulmamış, yolsuzluklar, kamu malı yağması, rüşvetler, torpil, lüks, israf, saltanat, uyuşturucu, kumar, alkol, fuhuş, tefecilik, sapıklık, cinayetler, kadına şiddet, ateizm, deizm, vb hastalıklar, böyle zirve yapmamıştır.

c) Bugüne kadar; fikir, ifade, inanç ve teşebbüs hürriyetleri, can ve mal güvenliği, bu derece yok edilmemiştir. Devlet çarkı ve ülke itibarı sıfırlanmamıştır.

d) Tarım dahil ekonomi bu kadar çökmemiş, böyle bir borç ve faiz yükü altına girilmemiştir. Fakirlik ve sefalet bu dereceye çıkmamıştır.

SONUÇ:

Şimdi; vatanını seven herkes, başta meslek odaları, sendikalar, STK’lar olmak üzere, tüm kurumlar, demokrasiye sahip çıkmalı, suskun kalmamalıdır. Zira, Türkiye, çok ciddi bir kaosa sürüklenmek istenmektedir.

Korkmanın anlamı yoktur. Kaldı ki, bu iktidar, bugüne kadar yaptıklarından daha fazla, ne zarar verebilir? Bundan daha kötüsü olamaz…

Paylaş
Etiketler: Din politikayaekonomifakirliksefalettarım
Önceki Yazı

Allah Aşkına Kapılarını Açmış Bir Gönül Bu Gönül…

Sonraki Yazı

Mısır Şurubu Hayatı Kısaltıyor,Üremeyi Azaltıyor

Dr. Burhan ÖZFATURA

Dr. Burhan ÖZFATURA

İlişkili Yazılar

Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Cehalet ve Gericilikle Savaş, Halkla Savaş Değildir

01 Haziran 2023
5k
Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)

01 Mayıs 2021
5.1k
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler (II)

23 Nisan 2021
5k
Bilgilendirmeler…
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler…

17 Nisan 2021
5k
Sonraki Yazı

Mısır Şurubu Hayatı Kısaltıyor,Üremeyi Azaltıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap