Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet SARGIN

Yozgatlı Ünlüler -(29)- Prof. Dr. Mustafa Böyükata

Ahmet SARGIN Yazar Ahmet SARGIN
18 Haziran 2023
Ahmet SARGIN, Edebiyat, Eğitim
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Mustafa Böyükata, 1971 yılı Yozgat Çayıralan doğumludur. Lise tahsilini Kayseri Pazarören’de Mimar Sinan Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 1993 yılında Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fizik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi Fizik Bölümünden Yüksek Lisans eğitimini ve 2000 yılında Ankara’da Gazi Üniversitesi Fizik Bölümünde Doktora eğitimini tamamladı.

1994 yılında Celal Bayar Üniversitesi Fizik Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı, Doktora eğitimi süresi içerisinde 1999-2000 yılları arasında bir yıl süreyle Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı ve tekrar Manisa’ya döndüğünde Celal Bayar Üniversitesi Fizik Bölümünde Araştırma Görevlisi Doktor olarak çalışmaya devam etti.

Erciyes Üniversitesi Yozgat Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümde 2001 yılında Yardımcı Doçent Doktor olarak öğretim üyeliğine başladı ve 2002-2003 yıllarında kısa süreliğine Vekâleten Fizik Bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Bu esnada girişimlerde bulunarak, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlık olarak Yozgat’ta Fizik Bölümünde Lisans Üstü düzeyde eğitim yürütülmesini sağladı. 2003-2004 yıllarında kısa süreliğine Matematik Bölüm Başkanlığı da yaptı.

2004-2005 yılları arasında Brezilya’nın Belo Horizonte kentinde Minas Gerais Federal Üniversitesi (Universidade Federal de Minas Gerais) Kimya Bölümünde PostDoc olarak Doktora sonrası araştırmalarda bulundu. Orada Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine lisans üstü düzeyde ders de verdi. Brezilya’daki araştırmacılarla yaptığı ortak çalışmadan çıkan bir makalesinin içeriği Kanada’da yayınlanan bir dergiye kapak olarak seçildi.

Yozgat’ta 2006 yılında Bozok Üniversitesi kurulduktan sonrada Yardımcı Doçent Doktor olarak çalışmaya devam etti. Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Bilgisayar Kullanımı ve Programlama ile ilgili dersleri de yürüterek öğrencilerin faydasına ve toplum yararına olacağını gördüğü faaliyetlere de girişti. “Yozgat Linux Seminerleri” etkinliğini 2003 yılında koordine etti.

Etkinlik fikrini geliştirerek 2002 yılında başlattığı ve ilk niteliğindeki “Yozgat Bilişim Etkinliklerini” düzenleyerek, sürekliliğini sağlamaya çalıştı ve 2021 yılında 16’ıncı etkinliği düzenledi. Yozgat’ta düzenlenen ve geleneksel hale gelen en köklü faaliyetlerden olan bu etkinliklerin, üniversite toplum yakınlaşması ve vizyon içerikli konular işlenerek bilginin yaygınlaştırılması bakımından önemli bir hizmet olduğu bilinmektedir.

Bozok Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü görevi verildikten sonra, 2007-2014 yılları arasında bu görevi yürüttü ve Bozok Üniversitesi Erasmus birimini oluşturdu, üniversitenin “Yükseköğretim İçin Erasmus Beyannamesi” (Erasmus Charter for Higher Education- ECHE) sahibi olmasını sağladı. Bu yolla üniversitenin yurtdışı değişim programlarına katılımının kapısı açılarak, uluslar arası hareketlilikleri başlattı, özveri ile ortaya koyduğu çabalar sonunda, Bozok Üniversitesi öğrencilerinin ilk defa AB ülkelerine eğitim için gitmelerine katkı verdi. Öğretim üyelerinin ve üniversite personelinin Erasmus kapsamında yurt dışına çıkışlarını sağladı. Almanya ve Romanya başta olmak üzere yurtdışında araştırmacıların üniversiteye gelmelerini de sağladı.

Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis birimi için yönerge hazırlıklarını yaptı ve ilk kez kurulan bu birimin 2008-2014 yılları arasında Başkanlığını yürüttü. Bozok Üniversitesi için ilk uluslararası işbirliği protokolünü Romanya’nın Baia Mare şehrindeki üniversite ile yapılmasını sağladı. ABD, Romanya ve Türkiye’den akademisyenlerin eğitim verdiği ve Yozgat için ilk niteliğindeki “Bozok Girişimcilik Çalıştayı (Bozok Entrepreneurship Workshop)” toplantısı 2009 yılında Onun tarafından koordine edildi.

2006-2010 yılları arasında Yardımcı Doçent Temsilcisi olarak Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği, 2007-2011 yılları arasında Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2008-2010 yılları arasında Sağlık Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2008- 2014 yılları arasında Bozok Üniversitesi Stratejik Planlama Komisyonuna karşı Birim Temsilcisi görevlerinde bulundu

2010 yılında Doçent oldu ve Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalında Doçent olarak çalışmaya başladı.  2010-2011 yılları arasında İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2011-2014 yılları arasında Doçent Temsilcisi olarak Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği de yaptı. 2015 yılında Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalında Profesör oldu. O yıldan sonra 2015- 2016 yılları arasında Bozok Üniversitesi, Turizm Fakültesi Dekan Vekili olarak görevlendirildi ve fakültenin kuruluş sürecinde bölümlerin açılması için gerekli çalışmalarda bulundu.

2013 yılından bu yana, gönüllü olarak toplumun farklı katmanlarından ve kesimlerinden ilgi duyan gruplara proje hazırlama ve yürütme konularında eğitimler vermektedir. Üniversiteler, Kalkınma Ajansı, orta dereceli okullar ve STK’lar aracılığı ile eğitimler vermiştir. Öğretmenlere proje danışmanlığı, öğrencilere proje kampı, STK ve iş çevrelerinden oluşan gruplara dönük farklı tür ve içerikten eğitim ve seminerlerini sürdürmektedir.

TÜBİTAK programları çerçevesinde bilim söyleşiler yapmakta, öğrencileri akademik hayata ve girişimcilik konularına teşvik edici konferans ve seminerler vermektedir. Köy okullarına giderek yaptığı çalışmalar neticesinde geliştirdiği “Köy Koleji” fikri etrafında kamuoyunda dikkat çeken fikirlerini yaygınlaştırmakta ve bu düşüncesini geliştirmeye çalışmaktadır.

Paylaş
Etiketler: Köy Kolejimustafa böyükatatubitaktübitak programlarıyozgat bilişim etkinlikleri
Önceki Yazı

Gerici Kuşatma ve Servet Sınıfı İttifakı Dönemi

Sonraki Yazı

Türkiye’de Tarım ve Tohumculuk

Ahmet SARGIN

Ahmet SARGIN

İlişkili Yazılar

Bebeğim
Edebiyat

Bebeğim

06 Aralık 2025
5k
Aklımda Bir Ses Var
Celalettin KURT

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
5k
Ve Bilirsin
Edebiyat

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
5k
Sen veya Sizlere
Edebiyat

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025
5k
Sonraki Yazı
Türkiye’de Tarım ve Tohumculuk

Türkiye’de Tarım ve Tohumculuk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap