Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Polis Kardeşlerime…

Dr. Burhan ÖZFATURA Yazar Dr. Burhan ÖZFATURA
23 Ocak 2015
Burhan ÖZFATURA (Dr.)
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Beni yakından tanıyanlar; Defterdarlık (1974/76) ve belediye başkanlığım (1984/89 ve 1994/99) dönemlerinde, benimle birlikte çalışanlar; Ülkesi ve halkı için canını ortaya koyan, dürüst polislerimizi ne kadar çok sevdiğimi bilirler. 

Her zaman yanlarında oldum. Belediyenin bütün imkânlarını, (gerektiği zaman) polisin emrine verdim. Ege-Kent ve Ev-Ka toplu konut projelerinde, çok sayıda polisimizin, çok uygun şartlarla ev sahibi olmasına öncelik tanıdım. 

Kendileri lehinde, kaç yazı yazdığımı saymam bile mümkün değildir. 

Rahmetli Özal döneminde de; hem Polis Vakfı’nın kuruluşunda, hem de Şehit ve Gazi polislerimize bazı hak ve imkânların getirilmesinde (Hasan Celal Güzel ile birlikte) yoğun çalışmalarımız olmuştur. 

Bunları övünmek için yazmıyorum. Sevgimdeki samimiyeti aktarmaya çalışıyorum. Ve kendilerini uyarmak istiyorum:

1) 17/25 Aralık rezaletlerinden sonra; suçlarını örtmek isteyen iktidar, vatanına samimiyetle hizmet etmiş, teröre, kaçakçılıklara, ihanetlere göğsünü siper etmiş, dürüst, vatanperver, başarılı polislerimize karşı, (Oslo’da, terör başından aldığı talimatlara da uygun olarak) tam anlamı ile zulüm ve kıyım kampanyası başlatmıştır. Yalanları, iftiraları, ekmek ve haysiyete yönelik icraatları, peş peşe sıralanmıştır. Gündemi değiştirmek, beyin yıkamak, herkese gözdağı vermek adına, peş peşe operasyonlar düzenlemiştir ve düzenlemektedir. Yargıyı da ele geçirdiği için, (çok şükür hala, meslek ahlakını kaybetmemiş çok sayıda hâkimin adil kararları da olsa) bir kısım vatanperver polisimizi haksız yere hapse atabilmiştir. Dün ağız dolusu övgüler düzenlediği, takdirnameler verdiği evlatlarımıza; “hain, ajan, casus, paralelci, vb.” hakaretleri sıralayabilmiştir. 

2) Bugün; demokrasinin ve hukuk düzeninin olmadığı; fikir, ifade, inanç ve teşebbüs hürriyetlerinin yok edildiği; herkesin bir tek kişinin ağzına baktığı; rüşvet, yolsuzluk, israf, lüks, torpil, kıyım, yalan, iftira, zulüm, baskı vb. uygulamaların zirve yaptığı; tam anlamı ile pervasızlıkların sergilendiği, bir dönem yaşamaktayız. 

Maalesef halkımız da (kimi aşırı cehaletten, kimi çıkar hesaplarından, kimi korkaklıktan, kimi vurdumduymazlıktan, kimi parti taassubundan) suskundur. Hatta, bu suçlara ve günahlara destek verenlerin sayısı da az değildir. 

Ülkenin şu an fiilen bölünmüş olmasından; önemli bir bölümünün teröre teslim edilmesinden; toplumun kutuplaşmasından; sokakların kan gölüne dönmesinden; cinayetlerden, yağmalardan, adam kaçırmalardan, kaçakçılıklardan, uyuşturucudan, ahlaki dejenerasyondan, ülkenin ateş çemberi ile çevrilmesinden; rahatsız olmamaktadırlar. 

3) Sevgili polis kardeşlerim, Ülke batarsa, hepimiz batarız. Sizin de, bizim de Anadolu dışında yerimiz yoktur. 

Lütfen; Ülkemize, demokrasimize, halkımıza, hukuk düzenine sahip çıkınız. Kesinlikle; isyan edin, emirleri dinlemeyin, demiyorum. Ama şiddete, öfkeye kapılmayın. Hukuk dışına çıkmayın. Zulme alet olmayın. Nazik olun. İktidarın değil, halkın ve Hakk’ın yanında olun. Haksızlık yapmayın. Mantığınızın ve vicdanınızın sesini de dinleyin. İktidardan değil, Cenab-ı Hak’tan korkun. 

Size kurşun sıkan, bomba, molotof, taş, çelik bilye atan, bölücü tiplere müsamaha edin, her tarafı onlara terk edin de demiyorum. Bu sizin asli görevinizdir. Ancak mağdur edilmiş meslektaşlarınıza ya da sırf iktidara boyun eğmedikleri için zulüm gören insanlara karşı, nazik olun. 

Bunları soğuğa maruz bırakmak, su vermemek, hatta Kur’an-ı Kerim girişini bile önlemek, aç bırakmak, iftar ve sahur yapmalarına engel olmak, vb. kaba davranışlar sergilemek; size yakışmaz. İnsan meslektaşına kelepçe takar mı?

Aksine ibret almamız gerekir. Zira, bir süre sonra, bu iktidar kendi polis teşkilatını kuracak, sizleri de harcayacaktır. Hukuk düzeni ve demokrasi gidince; hiç kimsenin sığınacağı, güveneceği bir yer kalmayacaktır. 

Bakınız; vatanperver, tecrübeli, ekipler tasfiye edildi. Ve terör azaldı. İstihbarat yapılamaz oldu. Devlet acze düştü. Soygunlar arttı. Masum meslektaşlarınız, hedef haline geldi. Hudutlar yolgeçen hanı oldu. Canlı bombalar çoğaldı. Hergün şehitlerimiz için, gözyaşı döker hale geldik. 

Yandaşlar mutlu. Zira, her geçen gün, keseleri daha da şişmektedir. Olan, masum halkımıza ve polis kardeşlerimize olmaktadır. 

Lütfen zulme alet olmayın…

Paylaş
Etiketler: ak partialtınBAŞBAKANbaskınbombalı saldırıCHPcumhurbaşkanıdavutoğluDolardövizekonomienflasyonerdoğanEurohasan celal güzelihracatithalatpetrolsaldırıtbmmTLtürkiye
Önceki Yazı

Allah Diyen Köpek!

Sonraki Yazı

“Bu Ankete Kaç Kişi Katıldı?” Diye Merak Etmiyor Musunuz?

Dr. Burhan ÖZFATURA

Dr. Burhan ÖZFATURA

İlişkili Yazılar

Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Cehalet ve Gericilikle Savaş, Halkla Savaş Değildir

01 Haziran 2023
5k
Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)

01 Mayıs 2021
5.1k
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler (II)

23 Nisan 2021
5k
Bilgilendirmeler…
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler…

17 Nisan 2021
5k
Sonraki Yazı

“Bu Ankete Kaç Kişi Katıldı?” Diye Merak Etmiyor Musunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap