Gündem o kadar hareketli ki bazen hangi konuyu yazacağımı şaşırıyorum. Van depremi, apo ve Fethullah Gülen benim zihnimde bir resim oluşturdu. Serdar Turgut’un Habertürk televizyonunda bugün söylediği bir cümle benim zihnimde bu resmi oluşturdu. Serdar Turgut : PKK, TÜRK ASKERİNDEN DAHA FAZLA FETHULLAH GÜLEN VE CEMAATİNDEN KORKUYOR dedi. Bu çok önemli ve doğru bir tespittir.
Ben önceki makalelerimin birinde şöyle bir başlık kullanmıştım. YURTSEVER KÜRTLER PARTİSİ KURULMALIDIR. Şu anda AKP bu işlevi görmektedir. Ilımlı Kürtlerden çok büyük bir oy almaktadır. Van depremi kürt sorunu hakkında toplumu yumuşatmış hatta yakınlaştırmıştır. Apo, PKK, BDP zihniyeti deprem nedeniyle bir kez daha sınıfta kaldığı oradaki Kürtler tarafından da görülmüştür. Anlaşılmıştır ki, kırarak dökerek, yakarak, çalarak, vurarak hiçbir şey düzelmiyor.
Boş kafayla, cahilce bir kuru inatla sorunlar çözülmüyor. Fatih Altaylı ve Serdar Turgut da bugünkü yazılarında FAŞİST KÜRTLER hakkında çok güzel tespitler yazmışlar. Esas ortalığı karıştıran, düşmanlıktan beslenen bu faşist Kürtler, ılımlı Kürtleri sıkboğaz etmekte, onlara dahi göz açtırtmamaktadır. Aslında bu kürt sorununu bu ılımlı Kürtlerin faşist Kürtlere karşı olan direnişleri çözecek bir bakıma. Dindarlık doğuda işlev kazanırsa kürt ırkçılığı ve faşizmi ölür. Teröristliğin bir kahramanlık olmadığı oradaki halk tarafından anlaşılır. İman ile terörün asla bir kalpte aynı kefede bulunamayacağı idrak edilir.
BENİM İÇİN ÖLDÜRME kampanyası bu konuda çok önemlidir ve canlı tutulmalıdır. Ilımlı Kürtler inisiyatifi ele geçirmelidir. Benim bu konudaki fikrim, apo’ya ev hapsi çabalarına karşılık ılımlı Kürtler de Fethullah Gülen’e Van da ikamet projesini geliştirmelidirler. Fethullah Gülen kürt sorununun çözümünde çok etkili olabilir ve PKK terörünün bitişinde büyük katkı sağlayabilir. Doğuda başlatılacak bir eğitim kültür seferberliğinde Van merkez yapılıp depremin yaraları sarılırken şu yıllardır süren kürt sorunu yaraları da sarılabilir diye düşünüyorum.

















