Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kemal ERCAN

Balyoz ve Medya

Kemal ERCAN Yazar Kemal ERCAN
25 Ocak 2011
Kemal ERCAN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Geçen sene bugünlerde Taraf Gazetesi’nin ele geçirdiği belgelerle ortaya cıktı,  BALYOZ darbe planı. O günü unutamıyorum. O günün gazetesi hala evde duruyor. Okudugunda insanı soke eden kanını donduran bir plan. Her nekadar yasadığımız ergenekon sürecinde pek cok benzerlerine rastlasakta; Ayısıgını yakamozu eldiveni ögrensekte BALYOZ onlardan biraz daha farklı.

Olayı kısaca özetlemek gerekirse 2003 yılında birinci orduda planlanan içinde pek cok harekat ve eylem planınıda bulunduran ;1.ordudaki bir cunta tarafından tasarlanan bir darbe planının adı BALYOZ. Bu eylem ve planlarının amacı dinci islamcı olarak gördükleri hükümeti içteki ve dıştaki bir cok karışıklıkla sıkıştırıp yönetime el koymak. Bu eylem ve planların arasında öyle vahim şeyler varki insanın vicdanının aklının alması mümkün değil. Özellikle camilerin bombalanması ve kendi jetlerimizin düşürülmesi bu korkunç iddaların en ciddileriydi.

Bu korkunç plan cesur bir gazetenin gene cok cesur gazetecileri tarafından yazıldıktan sonra, asıl daha vahim bir komedi basladı. Medyanın büyük bir kısmı merkez medya dediğimiz gazeteler televizyonlar bunu günlerce görmedi. Taraf ve medyanın bir kesimi bu vahim iddalara günlerce yer verirken Doğan medyası ve baska bazı gazeteler bu olaylar sanki hiç yasanmamıs gibi davrandılar.

İddalar öylesine ciddiydi ki bunu görmemenin gazetecilik acısından bir acıklaması yoktu. Medyamız her kritik sivil-asker ilişkisinde oldugu gibi burdada sınıfta kaldı.

Merkez medya bunları görmezden gelsede memleketin savcıları onlar kadar duyarsız değillerdi. Savcılık makamı gereğini yaparak bu ciddi iddaları inceledi ve actıgı sorusturmayı, davaya dönüştürdü.

Ne hikmetse bu vahim iddaları mansetinden vermeyen günlerce hiç olmamış gibi davranan merkez medya; dava sürecinde BALYOZ iddalarını cürütmek için herseyi yapan davanın bir numaralı sanığının kızı ve damadına kucak actılar.  Bu ikili defalarca televizyonlara cıktılar kendi bloglarında yazdıkları daha sonra kitap halinede getirdikleri anti-BALYOZ iddalarına da her fırsatta bu grupların gazete ve kanallarında dile getirdiler.

Aradan bir yıl gecti. Bir yıl sonra Gölcük Donanma Komutanlığının kozmik odasında kameralar ve askerlerin eşliğinde yapılan aramalar sonucu BALYOZ davasını temelden etkileyici yeni bilgi ve belgeler cıktı.

Bu yeni cıkan belgeler ve bilgiler ışığında hala BALYOZ’a inanmamak reddetmek bu dakikadan sonra akıl izan insaf işi değil. Bununla birlikte Malum basına bakıyorum gene cıt yok.Bu olay ve daha benzeri pek cok olayda malum medyanın aldıgı tavır gene yüz kızartıcı.Bir laf vardır bir gazeteciyi yazarı gazeteyi tanımak için ne yazdığından cok ne yazmadığına bakmak lazım diye. Bu laf bu konuda cok daha anlam kazanıyor.

Burdan gelmek istediğim nokta her fırsatta kendi gibi yapmayan medyayı yandaşlıkla suclayanların durumu. Normal bir demokraside medyanın bir kısmı hükümeti bir kısmı muhalefeti destekler. Bu son derece normal bir olaydır.Medya yazar cizer aslında taraftır ve bu cokta normaldir. Yeterki asırıya kacılmasın.Taraf olurken yağcılık karşı olurken yargısız infaz yapılmasın.
Bu konudaki örnekleri çoğaltmak mümkün.Amerikada bazı kanal ve gazeteler Cumhuriyetcileri destekler bir kısmıda Demokratları destekler.Suanda Amerikada Demokrat bir baskan olduguna göre Demokratları destekleyen medya da olacaktır.Buna muhalefet eden Cumhuriyetci bir basında.

Dünyada olmayan ise bizim ülkemizdeki gibi anti demokratik, militarist vesayetci bir basındır. Ne yazıkki medyamızın bu kısmının benzerini dünyada baska bir yerde bulamazsınız. Ülkemizde medyanın bir kısmı yıllardır bu acınası zavallı olayı tekrarlıyor. Hükümete muhalefet yapıyormuş gibi yapıp anti demokratik vesayetci kraldan cok kralcı bir durus sergiliyor. Kendine göre güçlü gördüğü demokrasi dısı güclerin yanında yer alıyor. Ben bu konuyu BALYOZ davası haberleri üstünden ele aldım. Bu durum hemen hemen her konuda tekrarlanıyor. Darbe girisimleri konusunda ergenekon konusunda, askeri vesayet konusunda demokratiklesme konusunda,kürt sorunu konusunda,Bir bombayla parcalanan ceylan konusunda e-muhtura konusunda basınımızın bir kısmı yazarı cizeri anchormeni topyekün bu anti-demokratik durusu sergiliyor. Bu kabul edilebilinecek bir davranıs değildir. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böylesine antidemokratik askeri vesayete körü körüne baglı bir medya bulamazsınız.

İnsanların basının gazetelerin televizyonların birseylerin yanında tarafında olması kabul edilebilecek birseydir; yeterki yanında oldugunuz arkasında durdugunuz sey demokrasinin belirlediği normların içende hukuk kuralları içerisinde olsun.

Paylaş
Etiketler: Balyoz ve MedyaSiyaset
Önceki Yazı

İmralı Canisine İnanalım mı ?

Sonraki Yazı

Hrant İçin Yazılmış En Güzel Yazı

Kemal ERCAN

Kemal ERCAN

İlişkili Yazılar

Kemal ERCAN

MİT ve Cemaat Üstünden Barışı Engellemek…

14 Mart 2012
5k
Kemal ERCAN

Merdi Kıpti Şecaat Arzederken Sirkatin söyler…

29 Aralık 2011
5k
Kemal ERCAN

Mustafa Muğlalı Olayı…

14 Aralık 2011
5k
Kemal ERCAN

Helikopter Kazası mı?

01 Ekim 2011
5k
Sonraki Yazı

Hrant İçin Yazılmış En Güzel Yazı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap