Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Resul KURT (Dr.)

“Avrupa’da Er Meydanında Kafa Tutmaya Başladık”

Doç.Dr. Resul KURT Yazar Doç.Dr. Resul KURT
25 Aralık 2018
Resul KURT (Dr.)
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş
OSTİM Başkanı Orhan Aydın, üyelerinin Avrupa’da er meydanına çıkıp oradaki kümelerle yarışabildiğini, “Biz sizden daha iyi yapabiliyoruz” diyebildiklerini söyledi.
OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümesi’nin (İŞİM) 4’üncü genel kurulu tamamlandı. OSTİM Başkanı Orhan Aydın, buradaki sanayicilerin artık Avrupa’da er meydanında kafa tutmaya başladığını belirtirken, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Türkiye’de ihracatın ithalata bağımlı olmasından yakındı.
MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır da sektörün bu yıl ihracatta 15 milyar dolar seviyesini yakaladığı bilgisini verdi.
İŞİM başarı hikayesi yazdı
İş ve İnşaat Makineleri Kümesi 4’üncü Genel Kurulu’nda konuşan OSTİM Başkanı Orhan Aydın, kümelenmenin gelişmiş ülkelerin kullandığı bir kalkınma modeli olduğunu söyledi. Kümelenmenin rekabetle işbirliğinin bir arada yürümesini sağladığını belirten Aydın, İŞİM’in bir başarı hikayesi yazdığını, bunu diğer bölgelere yaymanı da kendilerine bir görev olarak edindiklerini belirtti. İŞİM’in Avrupa’da er meydanına çıkıp oradaki kümelerle yarışabildiğini söyleyen Aydın, oradaki kümelere de “Biz sizden daha iyi yapabiliyoruz diyebiliyorlar” ifadelerini kullandı.
“İthal girdi kullanmadan ihracat yapamıyoruz”
Ankara’nın memur ve öğrenci şehri olmaktan çıkarak üretim şehrine dönüşmeye başladığını belirten Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, buna karşılık Türkiye’de ithal girdi kullanılmadan ihracat yapılamadığını bildirdi.
“Oysa tükettiğimiz her şeyi üretebilecek güçteyiz, yerli üretim şartıyla” diyen Tuncay, ancak yerli üretimin tüketilmesi konusunda endişeleri bulunduğunu anlattı.
Üretmeyen bir toplumun kalkınmasının mümkün olmadığına işaret eden Tuncay, üretime kooperatif olarak başlayan OSTİM’in, ardından OSB haline geldiğini ifade etti. Hüseyin Kutsi Tuncay, üretim sektörünün taksici veya dolmuşçular kadar örgütlü olmamasından yakındı.
“Makine sektörü 77 milyar liralık katma değer üretti”
Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED) Genel Sekreteri Zühtü Bakır, makine imalat sanayinin 2017 yılında 77 milyar liralık üretimle 15 milyar liralık katma değer oluşturduğunu söyledi. Bu yıl 15 milyar dolarlık ihracat yapılmasına karşın, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 59 seviyesinde olduğunu kaydeden Bakır, “Ülkemiz zenginleştikçe daha çok makineye ihtiyacımız var, imal edemezsek ithal etmek zorundayız” diye konuştu. Zühtü Bakır, Güney Kore, İtalya, Tayvan gibi ülkelerde yaptıkları incelemede kümelenme modeline önem verildiğini gördüklerini söylerken, kümelenmelerin yarışa sokulmadan mevcut halleriyle tespit edilerek, oldukları yerde desteklenmesini öngören bir mekanizma kurulmasını önerdi.
“Tasarımdan üretime kadar her noktada üretim yapan mühendis yetiştireceğiz”
OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Altınok, tasarımdan üretime kadar her noktada işini en iyi yapan mühendisler yetiştireceklerini söyledi. Sanayinin üniversitesi olmayı hedeflediklerini kaydeden Altınok, mevcut koşullarda mühendislerin ancak mezun olduktan sonra pratik kazanabildiklerini vurguladı.
“Makine sektörüne özel Türk Ticaret Merkezi kurulmalı”
İŞİM Kümesi Yönetim Kurulu Başkanı Halide Rasim, görev yaptığı süre boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsetti. Bu süreçte Türk iş makineleri markasının, dünyada aranan bir değer olması için çalıştıklarını dile getiren Rasim, üreticilerin uluslararası rekabette öne çıkması çalışmalarını başlattıklarını aktardı. Halide Rasim, önümüzdeki dönemde yurt dışında bir iş makinelerine özel bir Türk Ticaret Merkezi kurulmasını hayal ettiklerini kaydetti.
Paylaş
Önceki Yazı

Tıbbın Babası Hipokrat Değil Hammurabi Olabilir

Sonraki Yazı

Zorbanın Suriye’den Çıkışından Sonra Ne Olacak?

Doç.Dr. Resul KURT

Doç.Dr. Resul KURT

1500 dollar loan today

İlişkili Yazılar

”Kısmi Süreli Çalışmada Hafta Tatili”
Ekonomi & Finans

”Kısmi Süreli Çalışmada Hafta Tatili”

30 Eylül 2023
5k
İkale Sözleşmesi
Ekonomi

İkale Sözleşmesi

27 Eylül 2023
5k
Stajyerlerin SGK Bildirimi
Ekonomi

Stajyerlerin SGK Bildirimi

23 Eylül 2023
5k
Orta Vadeli Program’da Teşvik ve Sosyal Güvenlik Tedbirleri
Ekonomi

Orta Vadeli Program’da Teşvik ve Sosyal Güvenlik Tedbirleri

16 Eylül 2023
5k
Sonraki Yazı

Zorbanın Suriye’den Çıkışından Sonra Ne Olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap