Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Cemal AKSOY

Abd Ortadoğu’da Ne Yapmak İstiyor?

Cemal AKSOY Yazar Cemal AKSOY
24 Mayıs 2019
Cemal AKSOY
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Asrımızın son çeyreğinde ABD (Amerika Birleşik Devletleri) kendisini özellikle Ortadoğu devletleri topraklarının jandarması yerine koyarak Suudi Arabistan, Basra ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Irak, Kuveyt, Kadar, Yemen, Mısır, Libya, Suriye, Filistin, Tunus, Cezayir gibi halkı da Müslüman olan ülkeleri kontrolü altında tutmaya büyük önem veriyor.

Özellikle son yıllarda bu ülkelere daha büyük askeri ve siyasi yığınaklar yaparak bölgedeki etnik guruplara hatta terör örgütlerine dahi ayrı bir ehemmiyet vererek ”Düşmanımın düşmanı dostumdur” mantığı ile karakol olarak kullanmış olduğu 8 milyon nüfuslu İsrail devletine vermiş olduğu her türlü güçle bölgenin Müslüman halkını birbirine düşürmüş, iç karışıklıklar ve aşiret kavgaları çıkartarak çoğunluğu Müslüman Arap olan insanları öz vatanlarında yaşayamaz hatta başka ülkelere göç etmeye zorlayan mülteciler durumuna düşürmüş olduğuna şahit oluyoruz.

Olayın siyasi ve sosyolojik boyutlarını derinlemesine incelemiş olduğumuzda karşımıza ABD’nin bilinçli olarak yapmış olduğu ve temelleri 1800 lü yıllarda atılmış olan büyük petrol savaşlarının başlamış olduğu yılları ve bugün elindeki petrolü kullanmayı beceremeyen Arap ülkelerinin zengin petrol kaynaklarının başlarına bela edilmiş olduğuna ve dolayısı ile çekmiş oldukları tüm sıkıntıların temel kaynağınında Petrole dayalı olduğunu görüyoruz.

Peki ABD 327 milyonluk nüfusu ile dünyanın en çok nüfuslu ve güçlü görülen ülkesi 38 milyonluk Irak’tan, 18 milyonluk Suriye’den, 7 milyonluk Libya’dan, 80 milyonluk Mısır’dan, 32 milyon Suudi Arabistan’dan, hatta 28 Milyon gariban Yemen ülkelerinden Arap aşiretlerinden ne istiyor. Neden 18 Milyonluk İsrail devletini karakol olarak kullanıp, arkasına alarak Ortadoğu’nun Müslüman halkına kan kusturuyor, yetmemiş gibi Afganistan, Pakistan ve İran devletlerine de diş gıcırdatıyor dersiniz.

Bugün ABD devletinin 6. Filosu Saradoga, Lexington, Yorktown uçak gemileri ve yüzlerce savaş muhripleri, çıkartma gemileri ne amaçla Basra körfezinde, Hürmüz boğazında, Kızıl deniz ve Akdeniz açıklarında üstlerinde silah, top, torpido yüklü vaziyette devriye geziyorlar dersiniz. Yoksa Ortadoğu’yu ateş alanı yapmaya yeterli vahim silahları ile birilerinin dalga geçercesine söylemeye çalıştığı gibi Ortadoğu ülkelerine huzur refah mı getirecekler sanıyor zavallı Araplar.

ABD İRAN DEVLETİNE SAVAŞ AÇABİLİR Mİ?

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) tarihinde insanlık ve barış açısından sicili bozuk olan, insanlar arasında Irk, renk ayrımı yaparak, Vietnam’da, Nikaragua’da, Japonya Hiroşima ve Nakazaki şehirlerine nükleer bombalar atmak sureti ile milyonlarca suçsuz insanları katletmiş, son 50 yılda ise Ortadoğu devletleri üzerinde topyekûn sadece petrol uğruna yine Müslümanların kanlarının dökülmesine, milyonlarca insanın öz vatanlarından kaçmalarına mülteci olmalarına bin bir müşkülat çekmelerine denizlerde boğulmalarına, sınırlarda vurulup ölmelerine baş neden olmuş bir ülkedir Amerika.

Amerika bugün İran devletini hedefine almış görülmekle aslında İran devletine İmam Humeyni’nin 1979 yılında batı yanlısı Şah yönetimini devirerek yerine İran İslam Cumhuriyetini kurduğu yıllardan beri 40 yıldır İran devletine hasmane tutumlarını her zaman belli etmiş hemen her konuda İran devletine karşı olumsuz yaklaşımlar sergilemiş ve çeşitli uygulamalarda yapmıştır. Halen İran devletine temel düşmanlıkları petrol ve doğal kaynaklar olmakla bu petrolü dış dünya pazarlarına kendilerinin pazarlamaları asıl düşmanlık nedeni olup İran devletinin nükleer çalışmaları bahane edilmiş olsa da asıl neden İran devletinin zengin petrol ve doğal kaynaklarının bizzat İran devleti tarafından işletilip dünya pazarında Rusya, Japonya, Çin, Türkiye gibi ülkelerde yer bulmuş olmaları İRAN-ABD düşmanlığının başlıca kaynağıdır.

ABD ‘nin donanma gemileri veya ordusu Ortadoğu ve Akdeniz üzerinde petrol kaynaklı devriye gezilerinin tamamı siyasi komplikasyonlarla dolu olup tamamen caydırma amaçlı askeri ve siyasi manevralardır. Başkan Trump’ın büyük kartonlara keçeli siyah kalemlerle atmış olduğu temsili imzalar ’da bu gösterişlerden birkaçıdır. ABD’nin basın yayın organları hatta birçok köşe yazarları dahi ABD’nin şişirilmiş büyük bir balon olduğunu ve İran devletine uzun vadede savaş açacak güçte olmadığını, Turmp döneminin se tamamlanmak üzere olduğunu yazıp çiziyorlar.

ABD’nin uzun vadede İSRAİL Devletini karakol ülke olarak kullanarak Ortadoğu’da Siyonizm’in büyük ideali olan ARZ-I MEVUD unu yani BÜYÜK İSRAİL devletini kurmak hayallerinin ayyuka çıkmış olduğunu bugün özellikle Filistin’de Kudüs sokaklarında Mescit-i Aksa çevresinde Müslüman halka yapılan işkenceleri açıkça görüyoruz.

ABD’nin Ortadoğu politikalarının çöküş aşamasına gelmiş olduğunu görmüş olduğumuz bu günlerde, Aylarda ve yıllarda Ortadoğu ülkelerinin biraz silkinerek kendilerine gelmeleri, bölge ülkeleri Rusya, Türkiye, Kafkas Türk’ü ülkeleri, Arap ülkeleri ve İran ülkesinin kendi iç sorunlarını tamamen çözerek birlik olmaları zorunluluğu vardır ’ki bugünkü gidişat ’da bu yöndedir.

Sonuç olarak Ortadoğu ülkelerinin ABD ve İSRAİL baskısından mutlaka kurtulacağı günlerin çokta uzak olmadığını görüyorum, çalışalım güzel günleri hep beraber görelim.

 

Cemal-aksoy@hotmail.com.tr.

Paylaş
Etiketler: arz-ı mevudAşiret kavgalarıasrımızın son çeyreğindeİran İslam CumhuriyetiniKafkas Türk'üKudüs sokaklarındaMescit-i AksamültecilerOrtadoğu ülkeleriOrtadoğu'da siyonizmpetrol kaynaklı devriye gezilerininsiyonizmzengin petrol kaynaklarının
Önceki Yazı

Oruç, Bedenin Zekâtıdır

Sonraki Yazı

Beni Tanıdın mı?

Cemal AKSOY

Cemal AKSOY

İlişkili Yazılar

Cemal AKSOY

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı.

20 Eylül 2020
5k
Cemal AKSOY

Beşikdüzü Kapalı Halk Pazarı Hizmete Açıldı

30 Nisan 2020
5k
Cemal AKSOY

Beşikdüzü’nde Asayiş Berkemal

27 Mart 2020
5k
Cemal AKSOY

Cahil İran

14 Ocak 2020
5k
Sonraki Yazı

Beni Tanıdın mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap