Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet YENİN

“Eşeğe Binsinler”

Ahmet YENİN Yazar Ahmet YENİN
28 Ekim 2008
Ahmet YENİN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Yerel seçime az bir zaman kaldı. Yaklaşan yerel seçimde seçmenler üç ayrı kişiye oy kullanmak üzere üç kez sandık başına gidecek. Seçmenler üç ayrı alanda ve hepsi de bu yüce millete hizmet etmek için çalışacak başta muhtar ve ihtiyar heyeti olmak üzere, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyelerini seçmek için üç kez oy kullanmak üzere sandık başına gidecek.Mesele sıcacık odadan ve rahat koltuktan kalkarak onca yolu tepip sandık başına giderek kağıt parçalarını sandık içine öylesine atmak değildir ve olmamalıdır. Evet değerli okurlar, mesele sandık başına giderek, sadece oy olarak elimize aldığımız kağıt parçalarını sandık içine atmak değildir.Önemli olan kağıt parçası gibi görülen ama son derece büyük öneme haiz olan o değerli oyları,yüce milletin hizmetkarlığını hak edenleri seçebilmek için kullanmaktır.Ancak bugüne kadar ne seçenler, namus dedikleri oylarının kıymetini bilerek oy kullandılar, ne de seçilenler halkın ve devletin hizmetinde bulunmadılar. Şayet bulunmuş olsalardı, bugün bu yazının yerine kötünün iyisini değil,iyinin de iyisini seçmenin yollarını arayan yazılar yazar olurduk.

Ama inşallah bu yüce millet artık üzerindeki ölü toprağını atmıştır ve oyuna sahip çıkmayı öğrenmiştir. İnşallah kuru ekmeğe ya da kuru vaatlerle verilen yardımlara karşılık oy vermeyi vazgeçmiştir.

Bütün bu söylediklerimizi 29 Mart 2008 tarihinde yapılacak yerel seçimde hep birlikte göreceğiz. Eğer bu yüce millet, siyasilerin kendilerine bugüne kadar, esnafın, işçinin ve memurun zar zor verdiği vergilerden oluşan devlet bütçesinden gelen yardımları babalarının malı gibi ne amaç uğruna verdiğini hala anlayamamışta yine verilen kömürdü paraydı ve giyimdi gibi yardımlara nispeten oylarını verirlerse “Eşeğe binsinler”.

Çünkü devlette devamlılık esastır. Bu ve benzeri yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine yapılacaksa, iktidara gelip te o yardımı yapmayacak siyasi bir yiğidi ben dâhil benim gibi düşüne hiç birimiz göremiyoruz. Bütün mesele halkın bu güne kadar göremeyip ziyan ettiği oylarını bu önemli hususu bilerek bu yerel seçimde kullanmasıdır.

Tabi bütün bunları söylerken seçmenlerinde seçilenlerinde özveride bulunmaları gerekmektedir. Aslına bakılırsa halk ve devlet hizmeti büyük “Özveri’de” bulunmayı gerektirir. Yani dünkü ve bugünkü seçilmişler gibi “Rabbena, hep bana” demeyi değil.

Herkes vatanını ve milletini sever, işin özü de budur ve böyle olması da gerekir. Vatanını memleketini seven her insan yeri ve zamanı geldiğinde vatanı ve memleketi için çeşitli fedakârlıklar yapmaktan, özveride bulunmaktan çekinmez.

Toplumumuz içinde öyle insanlar vardır ki yerini ve zamanını beklemeden her zaman memleketi ve hemşerileri adına fedakârlıkta ve özveride bulunur.

Adeta kendisini ülkesi ve insanının hizmetine vakfetmiş gibidir. İşte bütün mesele bu insanları bulup, gün yüzüne çıkararak halkın ve devletin hizmetkarı yapabilmektir. Bütün çabamız ve gayretimiz bu minval üzere olmalıdır. İşte bu yüzden diyoruz ki bu sefer olsun kendiniz, ülkeniz dolayısıyla yaşadığınız yer olan Ünye için oylarınızı kullanınız.

Ama çoğu insan yani seçmen defalarca oy vererek göreve seçtiği kişileri kendi yaşadığı yerin başta belediye başkanını, onun belediye meclis üyelerini, yöresinin İl Genel Meclisi üyelerini, muhtarlarını ve ihtiyar heyeti üyelerini, görmez bilmez tanımaz hatta ne yaptıklarını sormaz ve öğrenmez.

Ama tanımadığı veya tanıma lüzumu hissetmediği bu insanlara sandık başına öyle ya da böyle bir şekilde gider oflaya puflaya oy verir. Seçmen olarak en büyük yanlışımızda buradadır. İnsan tanımadığına bilmediğine nasıl olurda halkı ve ülkesi adına görev verir. Bizim ülke ve insanlar olarak en büyük derdimiz ve sıkıntımız budur. Kimliği ve kişiliği hakkında zerre kadar bilgisi yok ama hatır gönül diyor çok değerli oyunu gözünü kırpmadan veriyor ve başları da dertlerden ve belalardan bir türlü kurtulmuyor.

Hâlbuki oy kişinin namusudur. Nasıl ki severek yediği yemekten zevk alır, oyunu verirken doğru yere ve insana oy veriyorum demeli ve bundan büyük bir zevk almalı ve mutluluk duymalıdır.

Aksi halde “eski tas eski hamam” devam eder gidersiniz. Rahat ve huzurlu bir yaşam sürmenin ilk ve tek yolu kendine saygıdan geçer. Kendisine saygılı olmayandan karşısındakine saygı göstermesini beklemek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aptallık tır.

Ama bu bugüne kadar gerçekleşemedi. Bu yerel seçimde büyük oranda gerçekleşecek. Tecrübe hayat boyu atılan ve yenilen kazıkların bileşkesi olarak biliniyor. Halkımız bugüne kadar kendi attıklarını da bunun yanında kendi yediklerin de bilmelidir.

Görülen ve yaşananlar da insanımızın yavaş yavaşta kendine gelmeye başladığını göstermektedir. Yukarıda söylediğimi tekrar ediyorum ve bugüne kadar yaşadıkları acı hayat tecrübesinden hala ders çıkaramamışlar ise eşeğe binmeye devam etsinler diyor, saygılar sunuyorum.

Paylaş
Etiketler: ekonomipolitikaSiyasettoplum
Önceki Yazı

Yeni Yerel Yönetim Modeli III

Sonraki Yazı

Bir Yudum Gelecek-III

Ahmet YENİN

Ahmet YENİN

İlişkili Yazılar

Ahmet YENİN

İnsana Güven Kalmadı

29 Şubat 2020
5k
Ahmet YENİN

Cumhurbaşkanımızın Bir Tek Ordu’da mı Sözü Geçmiyor…

19 Ocak 2018
5k
Ahmet YENİN

Bilmiyorsa Eşeğe Binecek…!

25 Kasım 2016
5k
Ahmet YENİN

Özde Öğretmenlerin, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun…

24 Kasım 2016
5k
Sonraki Yazı

Bir Yudum Gelecek-III

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap