Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Zulüm, Sömürü, Açlık ve Sefalet…

Dr. Burhan ÖZFATURA Yazar Dr. Burhan ÖZFATURA
11 Kasım 2012
Burhan ÖZFATURA (Dr.)
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Ne yazık ki; sömürü düzeni, çok uzun asırlardan bu yana, artan bir tempoda devam etmektedir. Dünyanın her tarafında, açlık ve sefalet kol gezmektedir. Bu vahşete, zulme karşı çıkabilecek bir güç de ortada gözükmemektedir.

1- Kimdir bu sömürücüler, zalimler? ABD, Rusya, İsrail, tüm Avrupa ülkeleri, Çin, Japonya. Tümü eşkiyalıkla zenginleşmiş; Asya'yı/ Afrika'yı/ Avustralya'yı/ Orta ve Güney Amerika'yı/ hatta Antartika'yı, velhasıl tüm Dünya'yı sömürmüş; şimdi de gözünü Uzay'a dikmiş ülkeler.

Bunlar her yolu, her metodu mübah saymış; milyonlarca can kıymış ve kıymakta olan zalimlerdir. Sömürü düzeni, son hızıyla ve acımasızca devam etmektedir. Milyonlarca Afrika'lı, Asya'lı, Orta ve Güney Amerika'lı (ve Meksika'lı), Filistin'li, Uygur Türkleri başta olmak üzere Türk toplulukları açlıktan kırılmaktadır.

Birleşmiş Milletler, NATO, Dünya Ticaret/ Sağlık Örgütü vb. kuruluşlar, IMF, Dünya Bankası, NAFTA, AB vb. teşkilatlarının tümünün asli görevi, bu soygunculara hizmet vermektir. Sömürücülere uşaklık etmektir.

2- Bu insafsız gürûh için herşey mübahtır.

a) Teröre destek verirler, ülkeleri bölerler, harpleri kışkırtırlar, Dünya'nın her tarafını huzursuz kılarlar.

-İşte Türkiye'nin durumu. Terörün verdiği zararın hesabı yapılamaz. Hele can kayıplarının bedeli hiç ölçülemez.

50 yılı aşkın bir süredir; bir Ermeni komitacası terör örgütü, maşa olarak ülkemize büyük zararlar vermekte; ABD/ İsrail ve AB'nin taşeronluğunu ifa etmektedir.

-İşte dünya silah ticaretinin muazzam tutarları. 2011'de, tam 85,3 Milyar Dolara ulaşmıştır. (İşin bir de kayıt dışı, illegal boyutu vardır.)

Bunun yüzde 79'u (Dünyanın bir no.lu karıştırıcısı, empreyalisti) ABD'ye aittir (yüzde 79). Rusya'nın payı yüzde 6, Çin'in yüzde 3, Batı Avrupa'nın yüzde 6'dır.

-İşte; Irak'ın/ Suriye'nin/ Afganistan'ın/ Pakistan'ın/ Cezayir-Tunus-Libya-Yemen, velhasıl tüm İslam dünyasının durumu. İşte, silah harcamaları yüzünden iflas etmiş Yunanistan.  (Hala da Almanya-Fransa vb. ülkeler, verecekleri kredinin önemli bir bölümü ile silah alınması için baskı yapmaktadırlar.)

Afrika'nın her tarafında kan akıyor, masumlar ölüyor. Bu sayede, hem sömürü düzeni sürüyor hem de silah ticareti artıyor.

b) Sömürgeciler; sömürecekleri ülkelerin yönetimlerini satın alırlar. Ya da zorla dikte ederler. Bilahare, yüksek faizle, büyük tutarlı krediler verirler. Bu paranın, kendi firmalarınca verimsiz ve pahalı yatırımlara kanalize edilmesini sağlarlar. Böylece o ülkeyi tam bir ipotek altına alır, tüm yeraltı ve yerüstü zanginliklerini sömürürler. Faiz yükü ve borç ödemekle bitmez.

c) Biyolojik savaş,hastalıkları yayma, vb.  insani olmayan tüm metodlar mübah sayılır. GDO faciası, en önemli, en yıkıcı silahların başında gelmektedir.  Ebola/ Kuş gribi/ Kırım-Kongo hastalığı vb. hastalıkların tümü, laboratuar  ürünüdür. Hem istenmeyen topluluklar tasfiye edilmekte hem de ilaç vurgunu yapılmaktadır.

d) Toprak kiralama yolu, bir diğer sömürü aracıdır. Afrika bu yolla tam bir açlığa mahkum kılınmaktadır. (Afrika'nın en zengin kaynaklarına ve verimli topraklarına sahip Somali'nin durumu, tam anlamı ile içler acısı bir örnektir. Aynı facia, Haiti'de yaşanmış, Fransa tarafından iliğine kadar soyulmuştur.)

e) Kültür emperyalizmi, ayrı bir silahtır. Özellikle gençlerin beyni yıkanmakta; lüks/ israf/ uyuşturucu/ kumar/ içki/fuhuş vb. kötülükler işlenmekte; milli ve manevi değerler yıpratılmaktadır.

En acıklı örneklerinden biri, maalesef yine Türkiye'dir. (Çevresine bakan bana hemen hak verecektir. İsrafın boyutlarını, obeziteyi, çöpe atılan ekmekleri, dökülen yemekleri, lüks tutkusunu, hızla artan fuhuş/ alkol/ uyuşturucu/ kumar illetlerini, hızla erozyona uğratılan milli ve manevi değerleri görecektir.)

3- Sömürücülerin icraatlarına; bir de altyapı yetersizliği sebebiyle daha şiddetle hissedilen kuraklık/ sel/ deprem vb. afetleri de ilave edersek; sömürülenlerin işinin nekadar zor olduğunu daha iyi idrak edebiliriz.

Peki bu düzene nasıl karşı çıkacağız? Ana merkezde, İlluminati denen, Siyonist ekibin bulunduğu bu çekirdek ekibin (Rockefeller, Roschild, Gates, Monsanto, Cargill vb. ailelerin) inşa ettiği zincirleri nasıl kıracağız?

1- Ülkesini, halkını, insanlığı seven herkes kendisini görevli sayacaktır. Dönen dolapları her yerde, her fırsatta dile getirecektir. Çıkar uğruna (yöneticisi, medyası, işadamı vs. olarak) bu zalimlere hizmet etmeyecektir.

2-Milli ve milletlerarası bir dayanışma ortamı sağlanması için azami gayret gösterilecektir. Bunun için başta İslam alemi olmak üzere her yerde halka dayanan, halka hesap veren, dış güçlere kulak asmayan yönetimler göreve getirilecektir. Tam demokrasinin mücadelesi verilecektir.

3- Bakınız, İslam dini ne mükemmel örnekler vermektedir.  Kurban Bayramı fakirler için ne güzel imkanları sağlamıştır. (Eskiden, Hac'da kesilen kurbanlar çukurlara gömülürdü. Şimdi İslam Kalkınma Bankası kanalı ile tüm fakir ülkelere aktarılmaktadır. Türk hayırseverler de, dünyanın dört bir tarafında kurban bağışlamışlardır. Diyanet kendi başına çok güzel hizmetler vermiştir.)

İsraf ve lüksü terketmeliyiz. Komşusu aç iken tok uyuyan bizden değildir; Hadis-i Şerif'ini devamlı hatırlamalıyız. Zekat/ Fitre/ Karz-ı Hasen (faizsiz borç verme) / Sadaka görevlerini ihmal etmemeliyiz.

Gelişmiş ülkelerin fiyatları yüksek tutmak için denize döktüğü veya toprağa gömdüğü gıdalar ile tüm açların doyabileceğini unutmamalıyız.

Elimizle, dilimizle, kalbimizle bu sömürü düzenine karşı mücadele vermeliyiz…

Paylaş
Etiketler: birleşmiş milletlerDünya Ticaret/NATOsağlık örgütü
Önceki Yazı

Kasımlar Ağlar Atatürk’e

Sonraki Yazı

İntikam Hırsını Dini Kullanarak Siyasete Karıştırmak…

Dr. Burhan ÖZFATURA

Dr. Burhan ÖZFATURA

İlişkili Yazılar

Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Cehalet ve Gericilikle Savaş, Halkla Savaş Değildir

01 Haziran 2023
5k
Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)

01 Mayıs 2021
5.1k
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler (II)

23 Nisan 2021
5k
Bilgilendirmeler…
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler…

17 Nisan 2021
5k
Sonraki Yazı

İntikam Hırsını Dini Kullanarak Siyasete Karıştırmak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap