Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet YENİN

Yarın Yerel Seçim Var Dikkat..!

Ahmet YENİN Yazar Ahmet YENİN
07 Ekim 2008
Ahmet YENİN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Saygıdeğer seçmenler, yakında yerel seçim yapılacak. Bugüne kadar hep hatır gönül adına sözde siyasetçiler için çalıştınız. İşte ülkemizin ve insanlarımızın sosyal ve ekonomik durumu sizler gibi bütün dünyanın gözleri önünde, önünüzde duruyor.Artıkbu güne kadar olduğu gibi başkasının gözüyle değil kendi gözünüzle görün ve görerek bir şeyler yapmanın gayreti ve çabası içersinde olun.!Seçim sathına girildiğinde, seçimlerle ilgili olarak yaşananlar ve yaşanmaya başlananlara karşı halkımız pek yabancı değil diye düşünüyoruz. İnşallah bu sefer yanılmayız. İktidarlar nalıncı keseri gibi her zaman kendilerinden yana yontmanın gayret ve çabası içinde oldular ve halende olmaya devam ediyorlar.Olanlar ellerindeki son imkân ve kaynakları kullanarak yeniden hizmete seferber olacaklarının sinyallerini verirlerken, görüldüğü kadarıyla, beş yılda birde olsa kendilerinin önemsendiğinden bile haberleri olmayan karasız seçmenler gibi,varlıklarıyla yoklukları pek belli olmayan muhalefet partilerinin de, geçmişte olduğu gibi bugünlerde kafaları karma karışık.

Bazıları iktidara karşı ortak hareket ederek aday ve liste çıkartmanın çalışmasını açık açık yapmanın gayret ve çabası içersinde olurken, bazıları da sessizliklerini korumaya devam etmektedirler.

Her beş yılda yapılan seçimlerde olduğu gibi yaklaşan bu yerel seçimlerde de her devrin adamı olmayı başarmış sözde siyasetçiler tarafından seçim entrikaları yaşanmaya başlanacaktır. Lütfen siz siz olun artık bu tür ayak oyunlarına alet olmayın.

Her devrin adamı olmak herkese vergi bir özellik değildir. Her devrin adamı dün vardı elbette bugünde olacak ama aklıselim seçmen artık bunları ve yandaşlarını tanımalıdır. Bunlar her seçimde aynı oyunu sahneye koyarlar. Nedir bu bilinen seçim entrikaları”Karga”dan başka kuş tanımayan,”Rabbena hep bana diye düşünen sözde siyasetçiler. İşte bu ve benzeri düşünce sahibi kişiler de pusuya yatmış her dönem aday oldukları halde kazanamamanın, acısını acaba bu sefer nasıl bir yol izlesem de belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi ya da muhtar olsam hesabının peşinde. Hani her şeye “Maydanoz” olanlar misali kurnaz tilki hikayesi var ya aynen öyle..!

Geçmişte yaşanan seçimler gibi bu sefer yaklaşan seçimler içinde daha bugünlerden gösterilen bütün bu gayret ve çabalar, geçmişte olduğu gibi günümüzde de halen gelecek seçimi kazanmak hesabı içinde olanlar tarafından sergilenmektedir.

Hâlbuki artık seçmenler uyanmalı ve bugüne kadar yaşanan ayak oyunlarıyla seçilenlerin tuzaklarına bir daha düşmemeli. Seçmenler artık kendileri için çalışanlar ile, ülkesi ve toplumu için çalışacakları birbirine karıştırmamalı ve bu sefer “Sapla saman”ı birbirinden ayırmalıdır.

Ama saf ve temiz olarak, başta kendileri olmak üzere ülkesi ve insanları adına hizmetlerin en güzeline layık diye düşündüğümüz halkımız tarafından bu seçimde sefer nasıl değerlendirilecek orası çok önemlidir.

Karga dan başka Kuş tanımayanlar” Bukalemun “gibi her renge ve şekle girerler.Onlarda ar damarı diye bir şey yoktur ve kalmamıştır.Onların bir tek gayeleri vardır.Yalanla riya ile saf ve temiz halkı kandırmak ve yattıkları yerden ter akıtmadan,beyler ve paşalar gibi yaşamaktır. Onlar ve gibilerinin derdi ve kasaveti, ne sizler nede bu cennet vatan ülke değildir,onlar için varsa yoksa kendileri ve çıkarlarıdır.

Bugüne kadar da hep böyle olmuştur. Ama her ne hikmetse siz saf ve temiz halkımız bunları hala göremediniz ve ya anlayamadınız. Yada gördüğünüz halde “boş ver Türkiye’yi ve Türk insanın ve dünyayı ben mi,biz mi veya bizim gibiler mi kurtaracağız diyerek boş verdiniz.! Sağlam düşünceli seçmenler olarak artık uyanın. Siz siz olun, sizin ve ülkemiz için çalışanla, kendisi ve yalnızca cebi için çalışanları aynı gözle görmekten vazgeçin. Diyeceksiniz ki bugüne kadar seçtiklerimizin hepsini çok iyi ve doğru olarak bildiğimiz için seçiyoruz görev veriyoruz, ne bilelim ne yapalım adamlar “Kavun “değiller ki kıçlarından anlayalım diyebilirsiniz ama artık onunda çok kolay bir yolu var.

Haydi, genel seçimlerde aday olanlar ithal adaylar olabiliyorlar ve siz seçmenler burada azda olsa kendinizce onları tanımıyoruz diyebilir ve bunda da haklı olabilirsiniz. Ama yerel seçimlerde aday olanlar her zaman seninle birlikte olan insanlar. Sen seninle aynı yerde yaşayan insanları da ben tanımıyorum demeye kalkarsan ona sen kendini tanımamışsın denir ve daha denecek bir söz yoktur ve olamaz.

Çünkü insan aynı yerde her gün olmasa bile zaman zaman bir araya geldiği insanı nerede kiminle ve nasıl yaşadığını bilmiyorsa, onu bir başkasının bilme şansı yoktur. Bu noktada sorun sizde ama çarede sizde, Çünkü sizin derdinize sizden başkasının çare olması mümkün değildir. Öyle ise işe kendimizi tanıyarak başlamak zorundayız. Kişiler kendilerini tanırlar ve kendi kilolarını bilirler ise boylarına ve poslarına göre hareket ederler.

Dolayısıyla bugün olduğu gibi ayakları açıkta kalmaz. Ancak yerel seçime kısa bir süre kaldığını düşündüğümüz bugünden, biz sorumluluk sahibi basın ve medya mensuplarına düşen en önemli görev, geçmişten ders alamamış seçmen kardeşlerimize kendilerinden başka kimsecikleri tanımayan ve düşünmeyen sözde halkın hizmetkârlığına soyunan insan görünümlü fırsatçılarla ilgili bilgiler vermektir.

Her yerel seçimde olduğu gibi bu yerel seçimlerde de seçmenlere potansiyel avanta gözü ile bakan sözde toplum ve ülke hizmetkârı entrikacı siyasetçiler, Görüldüğü kadarı ile en çok belediye meclis üyeliği için kolları sıvamışlar. Kime sorsanız nerede hangi görevde rant var o görev için kolları sıvamış. Neden mi? Neden olmasın ki? Sakın ola sizlerde Rant olan yerlerin nereler ve hangi görevler olduklarını bilmiyoruz demeyin sakın ha !.. İsterseniz sizlere birkaç tanesini söyleyelim. Üç kuruşa tenezzül eder büyük küçük araçlarınızı belediyeye kiraya verebilirsiniz.

Belediyenin ihalelerine akrabalarınıza şirket kurdurur geçmişte örneklerini çok gördüğümüz ve yaşadığımız gibi gizli ortak olur ve ihaleleri alırsınız Belediyeye mal ve hizmet veren şirketlerin kendi istediğinizin olmasını ayarlar onlara yandan çarklı ortak olur, Belediyenin gayri menkul ve arazilerine bir şekilde konarsınız.

Yakınlarınızı belediyeye işe sokarsınız. Menfaatleriniz birleşti mi iktidar-muhalefet demez ortak hareket edersiniz.

Öncelikle kendi menfaatlerinizi, halkın menfaatlerinden üstün tutarsınız.

Kamuya yararlı projeleri görmez, şahısların menfaatine olan dosyalar için her türlü hileyi yapar seferber olursunuz.

Kısacası belediye meclis üyeliğinin gerçek görevi dışında yer alır; şaibelerle, dedikodularla belediye meclis üyeliğini töhmet altına bırakır bunu köşesinde yazan basınımıza kızarsınız.

Peki, her seçilen belediye meclis üyesi bu yapıda bu düşüncede mi?

Elbette değildir. İçlerinde çok değerli, yukarıda yazdıklarımızın dışında olan belediye meclis üyeleri var.

Ama her ne hikmetse nedense onların da tepkileri ve sini duyarlılıkları pek görülmüyor ve duyulmuyor.

Ey sevgili seçmenler!.. Yanlışlara karşı mücadele ettim. Ama başarılı olamadım. Bu ve benzeri olumsuzluklarla başa çıkamadım, Bana verdiğiniz belediye meclis üyeliği görevinden istifa ediyorum. Yanlışlıklara imza koyan bu iki yüzlüleri de size şikayet ediyorum diyen bir yiğit seçilmiş görevliye rastlamadık ve öyle sinide ne ülkemizde nede Ünye’mizde bugüne kadar görmedik ve duymadık.İnşallah bundan sonra görür ve yazdıklarımızla söylediklerimizden yine biz utanırız.

Sorumluluk sahibi eli kalem tutan kişiler olarak bütün bu olumsuzlukları söylerken gerçekte seçilmişlerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini siz akıl sahibi seçmenlere anlatmak gibi bir ukalalığın içinde olmak istemiyoruz. Son olarak çok yakında yapılacak olan yerel seçimde artık siz kendiniz olmak için gayret sarf edin. Aksi halde burada yazdıklarımızı yazmaya bizden sonrada devam edilmek zorunda kalınacaktır diyor saygılar sunuyorum.

Paylaş
Etiketler: hayatistanbulKentyerelyönetim
Önceki Yazı

Benim de “bir” Oğlum Var!

Sonraki Yazı

Bayram Tatillerinin Azaltılması Üzerine Tepkiler

Ahmet YENİN

Ahmet YENİN

İlişkili Yazılar

Ahmet YENİN

İnsana Güven Kalmadı

29 Şubat 2020
5k
Ahmet YENİN

Cumhurbaşkanımızın Bir Tek Ordu’da mı Sözü Geçmiyor…

19 Ocak 2018
5k
Ahmet YENİN

Bilmiyorsa Eşeğe Binecek…!

25 Kasım 2016
5k
Ahmet YENİN

Özde Öğretmenlerin, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun…

24 Kasım 2016
5k
Sonraki Yazı

Bayram Tatillerinin Azaltılması Üzerine Tepkiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap