Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Edebiyat & Sanat

Ümit Uysal & Cumhuriyet

Ümit Uysal Kimdir?

Muhsin DURUCAN Yazar Muhsin DURUCAN
10 Kasım 2024
Edebiyat & Sanat, Muhsin DURUCAN
0
Ümit Uysal & Cumhuriyet
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Ümit Uysal, 1970 yılında öğretmen babasının görev yaptığı Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğmuş olup çocukluk yıllarından itibaren memleketi Antalya’da yetişen Uysal, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde Antalya Lisesi Pansiyonu’nun kapatılmasıyla ortaokul ve liseyi İzmir’de devlet parasız yatılı olarak tamamladı. 1991’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Üniversite yıllarında, edebiyat dergileri için öyküler yazdı. Sinema ve tiyatroyla ilgilendi.

Baba ocağı Antalya’da 1991 yılında avukatlığa başlayan Uysal, 9 Eylül 1992’de yeniden açılan Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. Kurucu İl meclisinde görev aldı, il yönetim kurulu üyeliği, gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında, henüz 31 yaşındayken İl Başkanı seçildi. CHP, Antalya’da, Ümit Uysal’ın il başkanlığında girdiği 2002 genel seçimlerinde 13 milletvekilliğinden 8’ini kazandı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Muratpaşa Belediye Başkan adayı gösterildi. ‘Komşularım’ diye seslendiği Muratpaşalıların tercihiyle belediye başkanı oldu.

Çeşitli projeleri birçok ulusal ve uluslararası ödül alan Uysal, başarılı çalışmalarının ardından 31 Mart 2019 yerel seçimlerde tekrar aday gösterildi. Muratpaşa için yüzde 65 rekor oyla yeniden seçildi. Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) Yönetim Kurulu üyesi de olan Uysal evli ve iki çocuk babasıdır.

İyi derecede İngilizce bilen Ümit Uysal’ın “Lavinya’nın Aşkla İmtihanı” adlı yayımlanmış öykü kitabı bulunmaktadır. 21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet, Cumhuriyet Kitapları arasında yayımlanmış olup 2. Baskısı yapılmıştır.

“21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet” adlı Kitabın Arka Kapak Yazısı

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girdiğimiz şu günlerde Cumhuriyet Devrimi’nin tarihsel önemi ve kazanımları güncel ve tarihsel gelişmeler ışığında daha tutarlı bir şekilde ele alınıyor. Cumhuriyetin temel değerlerine ve kazanımlarına yönelik artan ilginin sebebi, kuruluş çizgisinden gün geçtikçe uzaklaşılması ve Türkiye’nin otoriter bir eksene doğru kaymasıdır. Cumhuriyet Devrimi ve Cumhuriyet kavramı, yıllarca onun devrimci özünü eğip bükenlere inat, yeni neslin kurtuluş reçetesi olarak güncelliğini, devrimci mirasını koruyor.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, “Türk Devrimi”, “Kemalist Devrim” ya da “Cumhuriyet Devrimi” olarak adlandırılan, Türkiye Cumhuriyeti’ni meydana getiren devrimin temel ilkelerini incelikle ele alıyor. Elinizdeki çalışma, kuruluş felsefesinin temel ilkelerini, devrimin dayandığı tarihsel, siyasal ve toplumsal arka planı, Mustafa Kemal’in ve kurucu kadronun düşün dünyasını şekillendiren olguları odağına koyuyor ve rotayı “ Yeniden Cumhuriyet” olarak saptıyor.

Her türlü geriye gidişe rağmen, toplumsal uyanışın önüne kimse geçemeyecek. Mustafa Kemal Paşa’nın ve Cumhuriyet Devrimi’nin tarihte oynadığı kritik rolün önemini kitleler bugün daha iyi anlıyor. Arada onlarca yıl geçse de Cumhuriyetin kurucu iradesini ve yaptıkları, bugünkü karanlık ortamı aydınlatacak tek umut ışığıdır…

***

“21.Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet”

Kitabımın tanıtım kokteyline davetlisiniz.

Tarih: 7 Kasım Perşembe – 14.00

Yer: Divan İstanbul / Taksim

Ümit UYSAL

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı

***

Davet üzerine Divan Oteli’nden içeri adım attığımda görevlilerin güler yüzlü davranışlarıyla karşılaştım. İlgili salonda kokteyl ve başkan Ümit UYSAL’ın coşkulu konuşması birlikte seyrediyordu. Kitabın içeriğinde olan konuları aktardığını saptadım.

Konuşmaları sonrasında kitap imza işlemi sürerken isteyenlerle fotoğraf çektirdi. Bu sırada Antalya Muratpaşa Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Emre BAYLAN ile tanışma ve söyleşme fırsatımız oldu. Anladığım kadarıyla Başkan, kimi çalışma arkadaşlarını da İstanbul’a taşımıştı. Katılanların adları ve telefon numaraları bir görevli tarafından kayda alındı. Değişik ve olumlu bir organize olduğunu gözlemledim. İmzaların bitiminde Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit UYSAL ile tanıştık. Ortak tanıdıklardan söz ettik. Birlikte fotoğraf da çekildik. Kendisini medyadan ve Serhan Asker’in sunduğu ‘Görkemli Hatıralar’ programından tanıdığımı, başarılı çalışmalarının sürmesini diledim.

Cumhuriyete gönül veren her yurttaşımızın “21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet” adlı böylesi özgün yapıtı okumalarını salık veririm!

Muhsin DURUCAN

Paylaş
Etiketler: ümit uysal
Önceki Yazı

Atatürk’ü Anlamak

Sonraki Yazı

Öğrencimden Övgüler

Muhsin DURUCAN

Muhsin DURUCAN

İlişkili Yazılar

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor
Din ve Ahlak

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
5k
Ve Bilirsin
Edebiyat

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
5k
Yaşlı Adam Yanıyor
Hasan TANRIVERDİ

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
5k
Boğazımızın Sisi
Hasan TANRIVERDİ

Boğazımızın Sisi

04 Aralık 2025
5k
Sonraki Yazı
Biz Ne Güne Duruyoruz Burada

Öğrencimden Övgüler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap