Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet YENİN

Seçmen Yetişmeden Siyasete Kalite Gelmez.!

Ahmet YENİN Yazar Ahmet YENİN
24 Eylül 2015
Ahmet YENİN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Seçmen Yetişmeden Siyasete Kalite Gelmez.!
Cennet vatan Türkiye’nin dün,bugün ve halen içine düştüğü ve düşürüldüğü olumsuzluğun seçilenlerden ziyade baş sorumlusu sorumsuz seçmenlerdir.Seçmenlerin hepsi olmasa dahi, yarısı olsun sevdikleri ve saygı duydukları siyasi partilere üye olup kendilerini yetiştirmezlerse siyasete kalite gelmez.
Kısa süre evvel 07 haziran 2015 pazar günü ülke genlinde olduğu gibi Ünye ve genelinde yapılan genel seçimle milli irade AKP-CHP-MHP ve HDP şeklinde tecelli etti.
Ama her ne hikmetse millet iradesi olarak kabul gören 7 Haziran 2015 genel seçiminden memleket ve millet yararına olacak güçlü bir koalisyon hükümeti çıkmayınca yada kasıtlı olarak çıkarılmayınca, ülkeyi ve milleti düşünmeyenlerin yüzünden 01 Kasım 2015’de yapılması planlanan erken bir genel seçim çıktı..!
Hadi bakalım hepimize kolay gelsin.Ülkemize ve bütün insanlarımıza hayırlı olsun inşallah..
Seçimlerin yapılış gayeleri,her seferinde seçilerek bir eli yağda bir eli balda aldığı en yüksek maaşla gününü gün eden beyler tarafından değil,birilerine göre oy deposu olarak görülen seçmenler tarafından bilinmediği,anlaşılmadığı ve hatta kavranmadığı müddetçe millet olarak,birilerinin olmadı baştan demesi üzerine temcit pilavı gibi önümüze sürülen seçim sandıklarının başına boş-boş gelip giderek, hem kendi bütçemize,hem de devletimizin bütçesine zarar vermeye devam ederiz.
Ülkemizde dün bugün ve halen yapılmış olan bütün seçimlerden millet ve devlet kazançlı çıkması gerekirken, seçmenlerin, özelliklede kararsız seçmenler ile sudan sebepler yüzünden sandığa gitmeyen kendine saygısız ve sorumsuz seçmenlerin yüzünden devlet ve millet zararlı çıkmıştır.Böyle giderse çıkmaya devam edecektir.
Bize göre toplam seçmenin tümü sevdiği siyasi partilere üye olsa hem ülke hem de insanlar için daha iyi ve yararlı olur.Ama bütün seçmenler üye olmazsa,yada olamazlar ise seçmenlerin yarısı dahi üye olsa ülkede ve Ünye’de yapılan seçimlerin kalitesi artar.
Seçmen oyunu zorla değil,bilerek ve isteyerek zevkle kullanır.Seçmen hem kendisinin,hem de kullanacağı oyun önemini bilerek sandık başına giderse bir oyun ne kadar önemli olduğunu kanıtlamış olur.
Seçmenin gerek isteyerek,gerekse istemeden yüzünü görmekten,sesini duymaktan bıktığı ve usandığı aynı isimler ve yüzlerden kurtulması için sadece seçmenler değil,memleketini ve milletini düşünen siyasetçilerin vereceği destekle sevdikleri ve saygı duydukları siyasi partilere üye olmaları hem siyaseti renklendirir,hem de siyasete önemli ölçüde kalite getirecektir.
Biz ve bizim gibi düşünerek yaşayan insanlara göre Ülkede huzurun,insanlar arasında birliğin ve kardeşliğin sağlanması ve siyasete kalite gelmesi için, seçmen yaşına gelmiş her insanın, oy verme hakları olduğuna göre resmi ve sivil bütün seçmenlerin görüş ve düşünceleriyle örtüştüğü,gönül verdiği partiye tamamının olmasa bile yarısının üye olması birinci ve en önemli koşuldur.
İkinci ve en önemli koşul ise,her seçmen kendine bir parti bularak üye olduktan ve dışarıda bir tek seçmen kalmadıktan sonra, bütün seçmenlerin,ağır hastalık dışında hiçbir mazeret ileri sürmeden,hiçbir bahaneye sarılmadan sandığa giderek oyunu onur ve gurur içinde kullanmasıdır.
iki önemli koşul yerine getirildikten sonra, seçimlerin yapılış gayesine uygun olarak bütün seçmenler severek ve isteyerek sandık başına gider.T.C.Devletinin ne yaptığını nasıl yaptığını bilen,kendinden emin seçmeni olarak onur ve gururla oyunu kullanır.Ondan sonrada bugün olduğu gibi şu kadar seçmen sandığa gitmiş olsaydı seçimlerin sonucu öyle yada böyle çıkmazdı bahanesiyle yeniden milli iradeye başvuralım diyen olmaz diyor,saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Seçmen Yetişmeden Siyasete Kalite Gelmez.!

Paylaş
Etiketler: demokrasiseçimSiyasettürkiye
Önceki Yazı

Sivas Yöresinde Nişanlı Kıza Kurban Gönderme Geleneği

Sonraki Yazı

Suçların İtirafı

Ahmet YENİN

Ahmet YENİN

İlişkili Yazılar

Ahmet YENİN

İnsana Güven Kalmadı

29 Şubat 2020
5k
Ahmet YENİN

Cumhurbaşkanımızın Bir Tek Ordu’da mı Sözü Geçmiyor…

19 Ocak 2018
5k
Ahmet YENİN

Bilmiyorsa Eşeğe Binecek…!

25 Kasım 2016
5k
Ahmet YENİN

Özde Öğretmenlerin, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun…

24 Kasım 2016
5k
Sonraki Yazı

Suçların İtirafı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap