Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Ocak 30, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Mehmet ALPEREN

Sayın Emekli Albay Sarızeybek

Mehmet ALPEREN Yazar Mehmet ALPEREN
18 Ekim 2008
Mehmet ALPEREN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Mehmet ALPEREN

SONDURUM

Yıl 2002 AKP iktidara geldi. Emekli albay Sarızeybek Show tv de konuşuyor. Ali Kırca nın programında . Aslından AKP aleyhinde konuşmasa “Ergenekon Show” yapmasa Show TV yi çok ilgilendirmez konuştukları. Onların ilgi alanı sık sık AKP ye çatması ve Ergenekon savunmasını sağlamak. Esasen bu medyanın amacını niyetini altını üstümü bilmeyen yok gibi. Bunlar hangi hükümetten nemalanırlarsa ülkedeki ne fakirliği görürler ne de olumsuzlukları. Ama hükümet ile aralarında em küçük bir sürtüşme çıkar, menfaat çatışması olursa ülkedeki her olumsuzluğu ekrana taşırlar ballandıra ballandıra anlatırlarda anlatırlar. Şimdi ne diyor emekli albay “terör biter” diyor. “Nasıl biter” diyorlar 2002 de AKP kanunları çıkartmasa idi biterdi. İyide 2002 den önce bu kanunlar yokken, bu kanunlar çıkmamışken daha da önemlisi sizi rahatsız eden AKP ortada yok iken neden bitirilmedi? Neden hiç önceki hükümetlere değinmiyorsun dai neden hiç halen hayatta olan Demirel e dokunmuyorsun da, neden hiç Tansu çillere Mesut Yılmaza dokunmuyorsun ve onların dönemlerinden bir genelleme yaparak geçiştiriyorsun da AKP ye gelince bizzat Tayyib beyin adını anarak partinin ismini telaffuz ederek konuşuyorsun anlamadım. Sanki emekli bir asker değil, meselesi de terör değil de AKP imiş gibi bir hava hissediliyor konuşmalarınızda. Arada birde celallenip “ Benim paşam hapiste iken birileri bilmem nerde” diyorsunuz. Bu göndermeler de ihtilalci paşalara. Anladık. İyide kardeşim 2002 den önce, yani AKP iktidara gelmeden önce ve geldikten sonra PKK ile değil de parlamentoyu baskı altında almaya çalışan bu silahlı kuvvetlerin üst kademesi değil mi? Daha önce Refah yol hükümetini devirme planı yapıncaya kadar PKK ile mücadele üzerinde kafa yorsalardı ya. Hani sen diyorsun ya 1990 lı yılların başlarında 1993 ve9 4 lerde başarılı olduk. Bu başarı 2002 ye kadar devam etti mi? Etti ise 10 yılda neden başarıların sonucu alınmadı.

AKP hükümete gelip sizin elinizi kolunuzu bağlayıncaya kadar on yıl geçmiş. Bakın ülkede kaç kere hükümet değişmiş. Neden Çevik bir ve o dönemdeki subaylar hükümet devirme işini PKK dan daha fazla önemsediler. PKK yı bırakarak Refah yolu devirme derdine düştüler. Osman Özbek değil mi masaları yumruklayarak bu milletin seçtiği başbakana hakaret eden. Ne yapmıştı Erbakan hoca? Ne suçu vardı? Kimin adına hareket etti bu subaylar? Kimin çıkarları için meşru bir hükümeti devirdiler?Hani bunları sana soruyorum ya sayın emekli albay, veya diğer namınız ile “efsane albay “ Mademki otuz yıllık PKK terör olaylarının siyasi ekonomik askeri bileşenlerini anlatıyorsun. Neden buralara girmiyorsun anlamadım. Ülkede siyaseti istikrarsızlaştıranlar kimler? Bu kimlerin emri ile oldu. Millet mi istedi böyle olmasını. Bu subaylara görevi millet mi verdi. Yoksa Amerika ve İsrail çıkarlarına mı ters düşüyordu Refah yol hükümeti. Ya da genel bir değerlendirme ile ülkedeki istikrarsızlık İsrail’in ve Amerikanın mı işine yarıyordu. Birde kuzey Iraktaki Yahudi kökenli Kürt yönetiminin mi işine geliyor? Eğer böyle ise ülkedeki siyasi istikrarsızlık ülkeye hayır getirmiyor ise, o zaman neden oradaki çocuklara bunları da anlatmıyorsun. Hastalığın kökünün silahlı kuvvetlerin bünyesinde barındırıldığını burada semirdiğini burada beslendiğini neden anlatmıyorsun? Bu milletin evlatlarının peygamber ocağı diyerek koştukları vatan savunması namusumuzdur diyerek koştuğu ocak, acaba kaç yıldan beri bu hastalığın mikrobunu bünyesinde taşıyor, biliyor musun ? İttihat ve terakki ile birliktemi yoksa daha eskilere dayanan bir geçmişimi var. Ama ben söyleyeyim. Devşirmelerin asker edildiği, harp okullarına alındığı dönemlerde atılan bir mikrop bu. Ve bir türlü temizlenmedi.

Cennet mekan Abdulhamid han 33 yıl direndi bu mikroba ve o da sonuçta tükendi. Osmanlının başını yiyen bu mikrop kamuflaj yaparak cumhuriyet ordusunun içine de yerleşti. Hem de artık kendisini milletin yegane bekçisi cumhuriyet ve laiklik kılıfı ile rahatça dine ve dine dayalı düğerlere hakaret etme hakkını kendinde görerek. Tabi adına din demediler bunun. İrtica dediler. Birinci ve öncelikli tehdit dediler. Sahi PKK askerleri kırarken, pusular atıp gencecik vatan evlatlarını şehit ederken irtica söylemi adı altında beş yaşındaki çocuğun kuran okumasından rahatsız olanları neden anlatmıyorsun? Neden hep AKP düşmanlığı sayın emekli albay? Gördüğüm kadarı ile hastalığın kökünü senden daha iyi kimse bilmiyor. PKK ile mücadele konusunda kendini çok iyi yetişmiş biri olarak takdim ediyorsun. Olabilir. Konuştuklarının içinde doğruların çok var. Hakkını da inkar edemeyiz. Hatta dua da ederiz. Allah razı olsun. Gittin savaştın tecrübe kazandın. Alay kumandanlığı yaptın. Ama en verimli olacağın çağda emekli oldun. Veya atıldın. Bilmiyorum. Atıldın sa neden ordudan atıldın. Atmadılarsa neden emekli oldun. Ettilerse neden ettiler. Senin gibi başarılı bir askeri emekli edenlerin art niyeti olamaz mı? Senin gibi iyi yetişmiş bir askerin en verimli çağında daha büyük birliklerle ve daha geniş imkanlarla PKK ile mücadele etmen gerekirken seni bundan uzaklaştıranların niyetlerini halis niyet olarak görebilir miyiz?Neyse sayın albayım. Bu işin temel çözümü sizin dedikleriniz değil. Sizin dediklerinizde çözümün parçası tabi. Gerekli olanlar. Ama temeli değil. Laikliği çukurca hududundaki kerim ağanın evine götüremezsin. İdeolojik yaklaşımlarla çözülemeyeceğini seksen seneden beri anlamadınız ise size söyleyecek bir şeyim yok demektir. Laiklik bu milletin tercihi değildir. Devletin ideolojisi olmaz. Devlet parlamentodan idare edilir.

Temel şart da bu olmalıdır. Askerler kesinlikle bu milletin değerlerine yönelik bir açıklama yapmamalıdırlar. Kesinlikle parlamentoya ve halkın setçiği bir partiye karşı tavır almamalıdırlar.

Herkes bulunduğu yeri kendine ait olarak görüyorsa, yani doğru olarak görüyorsa. Orada duruşunu bozmadan parlamentonun verdiği yetkinini dışına çıkmadan dursun. Yok bulunduğu yerden memnun değilse, başka işlere de karışmak istiyorsa o zaman oradan ayrılsın halkın içine girsin. Oradan konuşsun. Bu ülkenin tek ve temel ihtiy6acı siyasi istikrardır. Bunu da bozanları, bozmak isteyenleri siz oradan savunuyorsunuz.

Paylaş
Etiketler: günceorduSiyasettarihteröryönetim
Önceki Yazı

Yayın Akışı Hakkında Bilgilendirme!

Sonraki Yazı

Yazının Ekranlardaki Aks-i Sedası

Mehmet ALPEREN

Mehmet ALPEREN

İlişkili Yazılar

Mehmet ALPEREN

Yakın Tarih Uydurması

25 Ocak 2011
5k
Mehmet ALPEREN

Müge Anlı ile Tatlı Sert, 500 Program

04 Ocak 2011
5k
Mehmet ALPEREN

New York da Beş Minare

03 Ocak 2011
5k
Mehmet ALPEREN

Yahudileri ve Hıristiyanları Dostlar Edinmeyiniz-(II)

30 Ağustos 2010
5k
Sonraki Yazı

Yazının Ekranlardaki Aks-i Sedası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Suskun Ve Sessiz

Kürsüde Az Ses, Çok Mana

30 Ocak 2026
Toplumsal Cinsel Problem

Toplumsal Cinsel Problem

30 Ocak 2026
Vatandaşın Alım Gücü Azaldı

Türkiye Yüzyılı

30 Ocak 2026
Ailenin Dönüşümü

Ailenin Dönüşümü

30 Ocak 2026
Gece Aforizmaları (l)

İstanbul Üçlemesi Dolmabahçe Sarayında

30 Ocak 2026
Gurbete Arzuhâl

Gurbete Arzuhâl

30 Ocak 2026

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap