Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Mürsel ADIGÜZEL

Karapapaklar ve Öykülerim

Mursel ADIGÜZEL Yazar Mursel ADIGÜZEL
06 Mart 2018
Mürsel ADIGÜZEL
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

9.BÖLÜM VE 5 KISIM
Benim adımı kullanarak, Köyişleri ve Orman Bakanını taşlayanların açığa çıkması.
Ben vatandaşlara görünmeden yan kapıdan çıkıp eve geldim. Evde bu durumları yapanların maksatlarını düşünmeye başladım. Aradan iki saat geçmemişti ki, öğrenci babaları evime geldiler. Bana kurulan tuzağa üzgün olduklarını, ama otuz öğrenci ve iki öğretmenin beş vatandaşın istikbalini da yana yakıla anlatmaya başladılar. Sanki benim çolum çocuğum yoktu. Benim istikbalim bu zalimlerin umurunda değildi. Mademki çocuklarınız bir hata yaptı. O zaman durumu bana değil, gidin Sayın Bakan Bahri Dağdaş’a anlatın. O’da şikâyetinden vazgeçer ve durumunuzu çözer. Sayın Bakan bizzat TC. Savcılığına giderek, şikâyetçi olduğum kişilerle ilgili edindiğim bilgi gereği yanlış yönlendirildim. Aynı zamanda bu olayla ilgili olarak, okul müdürünün hiç bir kabahati ve suçu yokmuş. Bu nedenle hiç birinden şikâyetçi değilim desin. İşte o zaman, durum çözülür. Aksi halde bunların tamamının başı yanar bilesiniz. Bu şekilde bu işin hal çaresine bakılmadığı takdirde, bende bana tuzak kuranlar hakkında davacı olacağım. Ama dediğim gibi, Sayın Bakan şikâyetini geri alırsa, bende davacı olmam. Aslında bana bu yapılanlar, ne ahlaka ne vicdana nede hasiyete sığar. Şimdi gidin Sayın Bakana gerçek durumu arz edin. O da yaptığı şikâyetini geri alıyorum, öğrencileri de affediyorum derse, ben de şikâyetçi olmam. Ne olursa olsun, mutlaka bakan nezdinde adım temize çıkmalıdır. O zaman öğrencileri disiplin kuruluna vermem. Benim ne yapıp ne yapmayacağım bundan ibarettir. Aksi halde, öğrencilerin buradaki işledikleri suç, organize bir suçtur. Bu suçu işleyenler cezasız kalamazlar. Bunun haricinde başka bir yolunun olduğunu bilmiyorum. Durum anlattığım gibi halledilmez ise, çocuklarınız her türlü hukuki ve idari cezalar alırlar. Yani suça fiili iştirak edenlerin tamamının okuldan ilişikleri kesilecek demektir. Kesinlikle sonucun bu olacağı aklınızda bulunsun. Sizlerden özellikle istediğim, Sayın Bakana bu olayın düzmece olduğunu, Mürsel Adıgüzel’in bir suçunun olmadığını söyleyin. Ne olursa olsun, mutlaka adım temize çıkmalıdır bilesiniz, dedim.
O gün bana minnete gelen bu insanlar, elimi öperek ayrılıp gittiler.
Sonrasında hatırı sayılı kişiler bir araya geldiler. Bu kişiler benimde içlerinde bulunduğum, Koçköy Belediye Başkanı İsrafil Adıgüzel, Arpaçay Belediye Başkanı Alâeddin Avcı, Bahri Dağdaş’ın yeğeni Latif Dağdaş’la birlikte Arpaçay esnafından Nayım Akkaya’nın ticarethanesinde toplanarak, Sayın Bakana olayın nasıl geliştiğini ve bunu kimlerin yaptığını, sizi kullanarak, Mürsel Adıgüzel’e tuzak kurulduğu anlattılar. Sayın Bakan yapılan bu şeytanı düzenbazlığa hayret etti.
Sayın Bakan beni tanımadığı için orada olmamın bir sakıncası yoktu. Bu hatırlı kişilerin ısrarlarını önce dikkate almadı. Şikâyetinden vaz geçmeyi kabul etmedi. O arada, Kars Belediye Başkanı Muzaffer Selçuk ile birlikte İl Genel Meclisi Üyesi Bahçeli Taşçı gelmiş bulundular. Onlarda benimle ilgili kısmın baştan sona düzmece olduğunu ve O şahsı harcamak için bu komployu kurduklarını söylediler. Bu oyunu oynayan ve Mürsel Adıgüzel’e kumpas kuranlar, Başkanla birlikte S.dir. Madem şikayetinizden vaz geçmiyorsunuz, onlardan davacı olun, dediler. Size yapılan bu alçakça durum, insanlığa sığmaz. Bu durumda sizinle hem fikiriz. Ancak okul müdürünün yaptırdığı süsü verdirildiğinden dolayı, hepimiz üzgünüz. Çünkü şikayetinize muhatap olan müdürün suçu olmadığı gibi, o müdür saygında bir kişidir.
O nedenle Sizin hata yapmanızı istemeyiz. Bir büyüyümüz olarak, durumu yeniden gözden geçirmenizi istiyoruz? Dediler.
Böylece bu anlatımlara kanaat getiren Sayın Bakan, şikâyetinden vaz geçtiğini bir dilekçe yazarak, TC Savcılığına gönderdi. Konuyla ilgili olayları anlatırken, çok üzgündü. Benim adıma da üzüldüğünü söylemeden geri durmadı. Bu olayda kandırılan öğrencilerin de durumuna çok üzülmüştü.
O arada TC. Savcılığına dilekçiği götüren şahıs gerisin geri gelmiş bulundu. TC. Savcısının dilekçiği kabul etmediğini, bizzat Sayın Bakanın kendilerinin teşrif etmelerini rica ettiğini söyledi.
Sayın Bakan beni tanımadığı gibi, oradaki olanlarda işte Mürsel Adıgüzel burada bir de olayı kendisinden dinleyelim diye, hiç bir şey söylemediler. Benim orada oluş maksadımda, kimler benim hakkımda ne gibi bir tertip içinde olduklarını öğrenmekti. Nitekim o gün tertiplenen olayın baştan sona kimin ve kimler tarafından yapıldığını ve yönlendirdiğini öğrenmiş oldum. Kaldı ki karakolda alınan ifadelerin ve TC. Savcılığına verilen ifade tutanağının doğruluğu, beni suçlu gösteren hiçbir delil yoktu. İfadem bile alınmamıştı. Sayın Bakan benden şikâyetinden vaz geçmemiş olsaydı bile, hukuken bir anlamı kalmamıştı. Zaten, suçlular suçlarını itiraf etmişlerdi.
Bu itiraflar üzerine TC. Savcılığı tamamının hakkında tutuklama kararını vermişti. Tutuklanmaları için iş mahkemeye intikal etmişti. O gün öğleden önce hakimin keşifte olması sebebiyle, mahkemeye çıkarılmaları öğleden sonraya kalmıştı. Böylece Sayın Bakan, tutuklamada benim adımın geçmediğini öğrendi. Bu bilginin verilmesi, Sayın Bakan tarafından gerçekleri öğrenmesine kanıt oldu. Böylece konuşmalar tamamlandıktan sonra, Sayın Bakan, TC savcısının kendisinin gelmesini istediğine çok kızıp sinirlense de, iş yerinden topluca çıkılarak, Sayın Bakanla birlikte Hükümet konağına birlikte gittik. Sayın Bakan TC. Savcılığının odasına giderek, davadan vaz geçtiğine ait dilekçesini kendi eliyle sunmuş oldu.
TC. Savcılığı Sayın Bakan tarafından verilen dilekçeyi dikkate alarak, suçluların tutukluluk hallerini kaldırarak, tamamını serbest bıraktı. Şayet Sayın Bakan şikâyetinden vaz geçmemiş olsaydı, bana bu kumpası kurgulayanların tamamı tutuklanacaktı. Aslında hak yerini bulmuş olacaktı. Sayın Bakanın şikâyetinden vaz geçmesi üzerine, bende bana yapılan iftira ve suçun karşılığında şikâyetçi olmadım. Bu çirkef olayı sineye çekmiş oldum. İyimi, kötümü ettim bilmiyorum. Zaman zaman o çirkef olayı yapanlar aklıma geldikçe, içim yanıyor. O gün etmediğim şikâyetimi, acaba şimdi olsa eder miydim diye düşünüyorum? O kendini bilmez çirkef kişiler, aklıma geldikçe midem bulanıyor. O gün Sayın Bakanın şikâyetini geri aldıktan sonra, yanına gidip elini öptüm. Kendimi tanıttım. Molla Kara’nın oğlu olduğumu söyledim. Size yapılan ve bana kurulan kumpasa çok üzüldüğümü, bu vesileyle, sizin beni tanımanızı istedim diye de sözlerime ekledim.
DEVAM EDECEK
Mürsel ADIGÜZEL
Eğitimci Yazar ve Şair

Paylaş
Önceki Yazı

İlaç Şirketleri Kaz Gelecek Yerden Tavuğu Esirgemezler

Sonraki Yazı

e-Devlet’ten ‘Miras Sorgulama’ Hizmeti

Mursel ADIGÜZEL

Mursel ADIGÜZEL

Mürsel Adıgüzel Kimdi: Sevgili okurlarım, Mürsel Adıgüzel1946 Kars doğumlu olup, İlkokulu Koçköy’de, Orta öğrenimini Kâzım Karabekir İlköğretmen Okulunda okudu. Öğretmen olarak 1966-1967 öğretim yılında mezun oldu. Eğitim Fakültesi’ni bitirerek, öğrenimini tamamladı. Yurdun çeşitli il-ilçe ve köylerinde görev yaptı. Meslek yaşamı boyunca, sivil toplumcu anlayışı öne çıkardı. Eğitimin temel ilkelerine sahip çıkılmasının mücadelesini verdi. Birlik ve beraberlik içinde toplumsal dayanışmanın önderlerinden birisi oldu. Altı yıl TÖB-DER Yönetim Kurulu üyeliği ve bir dönem başkanlığını yürüttü. “EĞİT-DER” den “EĞİT-SEN”e çalışmaları içinde yer aldı. Dört yıl (Öğretmenler Sendikası) EĞİT-SEN’’in temsilciliğini yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev alarak, dört yıl ilçe eğitim sekreterliği, bir yıl il eğitim komisyonu başkanlığı görevini sürdürdü. 10. Dönem Ümraniye İlçesinden seçilerek, İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliği ve Grup Sekreterlik görevini yürüttü. Şimdi ise Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneğinin Onursal Başkanıdır. Kültürel bilgi birikimlerini toplumla paylaşmak adına, İstanbul Çamlıca Gazetesini açtı ve yönetti. Makalelerini Gazetesinde ve “Serhat Kültür Dergisi’nde” yayınlamaya başladı. İstanbul Çamlıca Gazetesi sonrasında, www.turkhaber.com, www.habersitesi.com da yazılarını yazdı. Şimdi ise www.yazarportal.com köşe yazarları gazetesinde yazılanı yazmaya devam etmektedir. Öğrencilik ve öğretmenlik yıllarından başlayan hece şiiri yazma çalışmaları, emekli olduktan sonrada devam etti. Şiirlerle Bayramlar, Mustafa Kemal Destanı, Var Git Kendi Yoluna”, “Adam Olursun”, “Yüreğimin Sesini Dinle”,”Duy Beni” şiir kitapları haricinde, “Karapapaklar ve Öyküleri/Soy Ağacı”, “Karapapaklar ve Öykülerim”, Bir Halkın İki Adı Terekeme/Karapapak”, “Unutulmayan Yıllar”, Halk hikayelerinden “Adıgüzel İle Gülçiçek Hikayesi” ve “Alimaho’nun Hatırı İçin Bir bardak Çay İçin” adlı kitapları yayınladı. Bu kitaplarının haricinde, 2011-2012-2013’de “Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği”nin Şairler Grubunda yer alan şairlere, 60 konuda atışma düzenledi. Bu atışmaları “Şairler Antolojisi” adı altında iki kitapta toplayarak yayınlandı. Toplumsal ve sosyal faaliyetlerini aralıksız sürdüren Adıgüzel, eğitimcilik döneminden başlayarak yapmış olduğu başarılalı çalışmaları sonucunda, on iki teşekkür, beş başarı belgesi, beş sertifika, altı plaket ve bir devlet şeref belgesi sahibidir. Kendisine sağlıklı bir yaşam ve uzun ömürler diliyorum. Editör

İlişkili Yazılar

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
Eğitim & Kültür

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

24 Kasım 2025
5k
Atatürk’ü Anlamak Gerek
Anma

Atatürk’ü Anlamak Gerek

10 Kasım 2025
5k
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Nasıl Kuruldu
Gündem

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Nasıl Kuruldu

29 Ekim 2025
5k
Yaşam ve Şiir
Edebiyat

Yaşam ve Şiir

18 Ekim 2025
5k
Sonraki Yazı

e-Devlet'ten 'Miras Sorgulama' Hizmeti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap