eni kefalet limiti tahsisine ilişkin Hazine Müsteşarlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında gerçekleştirilen protokol imzalandı. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni protokolün 55 milyar TL kefalet limitini kapsayacağını açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine destekli kredi garanti uygulaması kapsamında yeni kefalet limiti tahsisine ilişkin Hazine Müsteşarlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında gerçekleştirilen protokol imza törenine katıldı.
Şimşek, törende yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:
– KGF kredilerinde bugüne kadar 7 kaybı karşılayacağımızı taahhüt ettik ancak bu oran gerçekleşmede yüzde 1’in bile altında.
– Türkiye’nin makroekonomik öncelikleri var, cari açığı daha sürdürülebilir tutmak adına ihtiyaç duyulan yatırımları önceliklendiriyoruz.
– KGF ile yeni protokol 55 milyar TL’lik kısmı kapsayacak; 50 milyar TL’si yeni kefalet, 5 milyar TL’si geri dönüşlerden oluşacak.
– Geri dönüşlere ilişkin yılın kalanında tekrar kullandırma yapacağız.
– 55 milyar TL’nin 25 milyar TL’si imalat sanayi, 15 milyar TL’si ihracatçılara kullandırılacak.
– Yeni kefaletin üçte ikisi üretene yatırıma tahsis ettik, geri kalan işletme sermayesi olacak.
– (Afrin operasyonu konusunda) piyasalara mesajım bunun bütçeye ekonomiye etkisi son derece sınırlı; bütçemiz güçlü mali alanımız çok.
– Yatırımcılarımız rahat olsun etki sınırlı kalacak; kısa sürecek bir operasyon ve Türkiye’nin önümüzdeki dönemde terör riskini azaltacaktır.
– Önümüzdeki dönemde hem mali disiplini koruyacağız, hem de reform yapacağız.





















