Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar M. Serdar ARSLANTÜRK

Herkes Adaleti Kendisi Sağlasın!

Murat Serdar ARSLANTÜRK Yazar Murat Serdar ARSLANTÜRK
20 Ocak 2011
M. Serdar ARSLANTÜRK
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

İlk iş olarak; kamunun avukatı olan Cumhuriyet Savcıları ile kamu adına hüküm veren Hâkimlerin puan, kıdem, tayin ve diğer özlük haklarını tertipleyen Hâkim Savcılar Yüksek Kurulu’nun başkanlığını, 4 seneliğine TBMM’ye girmiş ve hükümet üyesi birini başkan yapalım. Yetinmeyelim, yardımcısını da aynı kişinin müsteşarı olarak tayin edelim. Böylece Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının mesleki kariyerlerine siyaseti sokmuş olalım. Sonuç olarak Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının istikballerini yargının bağımsızlığı ilkesi değil, bugün var yarın yok hükümetler temin etsin. İyi mi?

Çoğu adı saray, kendisi virane adliyelerin fiziki koşullarını, duruşma salonlarını, arşiv depolarını falan bir tarafa atalım. Çalışan zabıt kâtibi ve idari personelin çalışma koşullarını filan da öteledikçe öteleyelim. UYAP diye bir programla hepsini hallettik, hamdolsun diyelim. Böylelikle tensip zabıtları, müzekkereler, tebligat parçaları, pullar ve dilekçeler kaybolsun, adrese ulaşamasın, PTT’de buharlaşsın. Neticede iki duruşma arası 3 ay boyu, bilmem hangi müştekinin adres tespiti için debelenip dursunlar. Bu nasıl, iyi değil mi?

Memleketin yarısı diğer yarısından davacı iken, tarlasına inek girmişten, ataması iptal edilmiş memura kadar kim varsa hepsini Yargıtay-Danıştay binalarına yığalım. Tetkik hâkimleri otursunlar, akşama kadar dosya, kâğıt, cümle, usul, esas, içtihat, kanun, tüzük, kararname, emsal falan inceleyip dursunlar. Onlar inceleyedursun, biz binlerce dosyayı daha yığdıkça yığalım. Arada bir de diyelim ki; ‘Yargıtay istese, iki dakikada dosyaları çözer!

Ülkenin en temel suçları olan Rüşvet, Yolsuzluk, Adam Kayırma, İrtikâp, Görevi Kötüye Kullanma gibi suçlara aman dokunmayalım. Bunlar seneler öncesinin eski püskü Farsça halleriyle gidedursunlar, biz yirmi-üç defa Yargı kararı ile görevine iade edilmiş bir amiri, nasıl olup da tekrar görevinden alabileceğimize dair kanun taslaklarıyla boğuşalım. Alkollü, ehliyetsiz ve yetmezmiş aşırı hızla çarptığı analı-çocuklu bir aileyi ezip geçen yüzlerce düşük zekâlı sürücüyü serbest bırakmak zorunda kalan Yargı için adam gibi bir Trafik Kanunu yapmayalım da, Türbanla KPPS’ye girilir mi, girilmez mi diye yüksek yargının kapılarını aşındıralım duralım.

Bir kıdem ilerlemesi davasında davacı lehine verilen kararları bütün emsallerine kendiliğinden uygulamak yerine, her dilekçe yazan memura Adliye’yi gösterelim. Herkes ayrı ayrı dilekçeler, ayrı ayrı duruşmalar, tanıklar, belgelerle ve yazışmalar debelensin dursun.  Kamu İhale Kanunu yüzünden astarı yüzünden pahalıya gelen binlerce işin hesabını sorabilmek için yeni düzenlemelerle uğraşmak yerine, İmam Hatipliler polis olsun mu olmasın mı hesaplarıyla TBMM’de komisyonlar kuralım.

Yargının her kararından TV. lere çıkıp yüksek yargıyı dalgaya alalım. Gelip geçici bir hükümet ve siyasi bir yapı olduğumuzu göz ardı edip, bin yıllık hukuku paçavra gibi görmeye çalışarak, kendimize göre eğip bükelim. TBMM’nin çıkardığı kanunlara göre hareket etmek zorunda olan Hâkimler, sanki kendi kendilerine karar alıyorlarmışçasına, işimize gelmeyen kararların vebalini onlara yükleyelim.

Silahlanmak için can atalım, göz yumalım, silahlanmayı normal karşılayalım. Öyle bir TBMM olsun ki, belinde-evinde silahı olmayan vekili olmasın. Yetinmeyelim, buyur vatandaş; sen de silahlan diye kanunlar hazırlayalım ve hiç utanmadan TBMM Genel Kurulu’na getirebilelim. İçkiye geldi mi reşit sayılmayan ve en az 24 yaş sınırı aranan ‘gençlere’ 18 yaşına geldi mi buyur Smith-Wesson, hayırlısı olsun diyelim.

Katil, çıkacağını bilerek adam öldürsün. Mütecaviz, affedileceğini bilerek fermuarını çeksin. Trafik canavarı, 3–5 ay sonra özgür kalacağını bilerek bassın gaza. Terörist, bayramlarla karşılanacağını bilerek çıksın dağlara, Şeytan’lar, pasaportlarını devletten alacaklarını bilerek sıksınlar domuz bağlarını.

Ben silahlıyım. Hem evde, hem arabamda hem de belimde, ‘dolu’ geziyorum. Üçü de amiyane isimleriyle Saddam Tabancası. Yukarıda anlattığım tabloya bakarsanız; size de bir an önce yeni silah yasasına EVET demenizi tavsiye ediyorum. Bilip bilmeden o kadar EVET dediniz, artık buna da bir EVET çekersiniz. Madem koskoca hükümet aylardır düşündü, taşındı ve yeni bir Silahlanma Yasası yumurtladı, EVET demek boynunuzun borcudur, değil mi?

Paylaş
Etiketler: adaletanayasaDanıştayevethsykkanunsilahlanmayargıyargıtay
Önceki Yazı

Şiiri Tanımlamak…

Sonraki Yazı

Anda

Murat Serdar ARSLANTÜRK

Murat Serdar ARSLANTÜRK

İlişkili Yazılar

M. Serdar ARSLANTÜRK

Kesişme-Messece

28 Eylül 2011
5k
M. Serdar ARSLANTÜRK

Doğu’da Çocuk Olamamak

22 Nisan 2011
5k
M. Serdar ARSLANTÜRK

Cemiyetten Cemaate

16 Nisan 2011
5k
M. Serdar ARSLANTÜRK

Tanrı’nın ‘Diktatörlüğü’

08 Nisan 2011
5k
Sonraki Yazı

Anda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap