Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Salı, Temmuz 28, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Eğitim & Kültür Kişisel Gelişim

Hastalıkların Panzehri İletişim

Şuayip DEMİR Yazar Şuayip DEMİR
28 Temmuz 2026
Kişisel Gelişim, Sağlık, Şuayip DEMİR
0
Hastalıkların Panzehri İletişim
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

İnsanoğlu iletişime açık yaratılmıştır. Günümüzde aşağılık ve yükseklik kompleksi sebebiyle iletişim hayatımız felce uğramıştır. İletişimin felç olduğu, insanların birbirilerini anlamakta güçlük çektiği bir toplum sağlıklı ve özgüvenli yaşayamaz. Bu da birçok ruhsal hastalıkları ve dolayısıyla  İnsanlar kendilerini motive etmek mecburiyetindedirler. Yoksa karamsar bir hayat insanı içten yiyip bitirecektir. Her zorluğa rağmen moral moral diyorum.

İnsanlar arasındaki iletişim son yıllarda çok azalmış durumdadır. Televizyon, telefon, bilgisayar vs. gibi iletişim araçları insanlar arasındaki iletişimi bitirme noktasına getirmiştir. Aile içinde bile iletişim oldukça azalmıştır. Oysa bu araçlar bizim hayatımızı rahat yaşamamış için insanlığın hizmetine sunulmuş araçlardır.

Neredeyse akraba akrabaya yabancı hale gelmiş, sadece düğünde, cenazede bir araya gelerek iletişim kurma imkânı bulmaktadırlar. Normal ziyaretler artık mecburi ziyaretlere dönüşmüştür. Oysa Yüce Yaradan akrabayı ziyaret etmeyi emretmektedir. Akraba ziyaretleri insanlar için adeta bir terapi gibidir.

Yolda gördüğümüz insanlara Müslüman kimliğimiz olmasına rağmen selam vermiyor ve onlarla iletişim kuramıyoruz. Toplumda bir yalnızlaşmaya doğru gidiş vardır. Adeta kimsenin kimseye tahammülü yok gibi görünmektedir.

İnsanlar içlerindeki o kendisine bahşedilmiş sevgi duygularını cömertçe sergilemelidirler. Birbirimizi sevmememiz için hiçbir neden yoktur.

Oysa insanlar dünyaya bir imtihan için gönderilmiştirler. Mutlu olmak haklarıdır. İnsan olmayan bir dünyanın ne tadı ne tuzu olacaktır. Bugün köylere gidin insan yokluğundan adeta harabeye dönmüş ve terkedilmiş görüntüye sahiptir. Köylerine gidenler adeta duygulanıp çaresiz bir şekilde şehre dönmektedir.

Yani özet olarak biz insanlar arasında iletişim kurmaya mecburuz. Neden mecburuz? Çünkü insanlara dertleşmeye, sohbet etmeye, insanları tanımaya ihtiyacımız var. Birbirimizle yardımlaşmaya, birbirimizdeki güzellikleri tanımaya ihtiyacımız vardır.

İşte gerçek samimi iletişimi sağlayabildiğimiz zaman daha sağlıklı bir topluma ulaşırız. Hastalıkların birçoğu sıkıntı, stres, sinir vs. den kaynaklanmaktadır. Onun için insanlarla aramızdaki iletişimi sağlam tutarak, zaman zaman da kendimize zaman ayırarak ruh sağlığımızı koruyabilir ve mutlu olabiliriz. Vücudumuzun düzenli işlemesi ruh sağlığımızın yerinde olmasına bağlıdır. İnsanının sürekli kendi kendi ile konuşması her sıkıntıyı içine atması demektir. Ve bir gün bize hastalık olarak dönecektir.

Hekimler hep söylerler kanseri moralle yenebilirsiniz diye. Moralle kanseri yenebiliyorsak ki, kanser en sinsi hastalık, moral öbür hastalıkları vücudumuza yaklaştırmayacaktır.

Her zorluğa rağmen iletişim ve insanlara değer vermek, ön yargıdan vazgeçmek ve insanları sevmek bizi daha çok mutlu edecektir. Onun için diyoruz ki “Hastalıkların panzehri iletişim’dir.

Paylaş
Etiketler: aşağılık ve yükseklik kompleksihekimleriletişimkanserpanzehir
Önceki Yazı

Suya Yansıyan Kent Kültürü: Erdemli Pasific Aquapark Havuzu Üzerine

Sonraki Yazı

Duydun mu Anlatamadıklarımı?

Şuayip DEMİR

Şuayip DEMİR

İlişkili Yazılar

Bu Gençlik Nereye Gidiyor?
Eğitim & Kültür

Bu Gençlik Nereye Gidiyor?

27 Temmuz 2026
5k
Engelliye Engel Olmayın!
İsmail YAMAN

Engelliye Engel Olmayın!

27 Temmuz 2026
5k
İçimizde Taşa Dönüşen Sükût
Aydın UZKAN

İçimizde Taşa Dönüşen Sükût

26 Temmuz 2026
5k
Esnemeyen Ruhların Trajedisi
Aydın UZKAN

Esnemeyen Ruhların Trajedisi

24 Temmuz 2026
5k
Sonraki Yazı
Kalbin Sustuğu Yerde Hiçbir Yalan Yaşamaz

Duydun mu Anlatamadıklarımı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap