Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Resul KURT (Dr.)

Depremin Gizli Kahramanları

Doç.Dr. Resul KURT Yazar Doç.Dr. Resul KURT
01 Mart 2023
Resul KURT (Dr.)
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Deprem her gün artçılarla kendisini hatırlatırken bir yandan da hayat devam ediyor. Bugün önce 15 gün kaldığım deprem bölgesindeki bazı gizli kahramanlara

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili, 110 bin kilometrekare alanı ve 13,5 milyon insanı etkiledi. Bir yandan çadır kentler ve konteyner kent’ler kurulurken bir yandan da enkazlar kaldırılmaya başlandı.

Devletimizin yanında STK’ların da bölgeye destek olması birlik, beraberlik ve kenetlenmemiz için büyük önem taşıyor.

Bakmayın sosyal medya farelerinin atıp tutmasına, 500 binden fazla çadır, 100 binden fazla konteyner kuruldu. Yurtiçi ve yurtdışından konteyner getirilerek kalıcı deprem konutları bitinceye kadar depremzedelerimize güvenli barınma sağlamaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

Başta TTK MADENCİLERİ, AFAD, İTFAİYE, JAK, PAK, İHH, AKUT, BEŞİR gibi arama kurtarma ekipleri yanında KIZILAY, DENİZ FENERİ, YERYÜZÜ DOKTORLARI, YETİMLER VAKFI, MÜSİAD, ASKON, ENSAR, TÜRES, TÜRGEV, TÜGVA, ÖNDER, KADEM, AHBAP, ÜLKÜ OCAKLARI, TGB olmak üzere yüzlerce gençlik kuruluşu, yardım kuruluşu ve iş dünyası örgütü yanında, hemşehri dernekleri ve vakıfları ile çok sayıda şirketin ve hayırseverin yaptığı yardımlarla deprem bölgesine katkı sundu, yaraları sardı.

Elbette her birinin emeği ve bölgeye dokunuşu çok anlamlı, ismini yazamadığım ama haftalardır bölgede çalışan yüzlerce dernek ve vakfa da ayrıca teşekkür ediyorum.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici olmak üzere Cumhur ittifakı deprem bölgesinde idi.

Dün Cumhurbaşkanımız Adıyaman’daydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava nedeniyle ilk birkaç gün Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse mağdur edilmeyecek. Ülke genelinde ödeme yapılan kişi sayısı 1 milyona yaklaştı. Deprem bölgesi genelinde zemin etütleri tamamlanarak inşa aşamasına gelinen konut sayısı 309 bini buldu. Adıyaman’da yaklaşık 50 bin konut yapacağız. Mikro bölgeleme ve jeolojik etüt çalışması biten yerlerde hemen kazmayı vuruyor, inşaata başlıyoruz” diyerek kalıcı konutların hızla başlayacağını açıkladı.

Özellikle Cumhurbaşkanımızın Adıyaman’a olan sevgisi bir başkadır. Adıyaman’ın da Cumhurbaşkanımıza büyük bir sevgisi var.

Cumhurbaşkanımızın bölgedeki çalışmaları hem ekiplere, hem de depremzedelere moral oluyor.

AK Parti olarak Genel Başkan Yardımcılarının koordinatörlüğünde, MKYK Üyeleri, Milletvekilleri, Belediyeleri ve Gençlik Kolları (Cemre’ler) ile adeta bölgeye kamp kurdu, mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak talepleri dinledi, ihtiyaçları tespit etti ve bölgeye yoğun bir destek başlattı.

Bugün biraz da yakından tanık olduğum, depremin gizli kahramanlarından bahsedeyim istedim.

TTK Ekipleri bir avuç kömür için değil, bir can daha fazla kurtarmak için hiç durmadı, çalıştı, çalıştı, çalıştı. Tabi ki, arama kurtarma işi bireysel değil ekiple sonuç alır, hayat kurtarır. AFAD, BEŞİR, AKUT gibi kurumlarla UMKE çalışanları da canla başla çalıştı. Hastaları sağlıklarına kavuşturmak için durmaksızın ameliyat yapan, şifa dağıtan, tedavi uygulayan doktorlar, hemşireler, sağlık çalışanları da bu depremin kahramanlarından.

MÜSİAD eski başkanı Abdurrahman Kaan bu sürecin gizli kahramanlarından biriydi. Bilinmesini hiç istemedi ama buraya not düşmezsem üzülürüm.

MÜSİAD ve ASKON tarafından bölgeye binlerce TIR yardım malzemesi ulaştırıldı, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ile genel merkez ve şube başkan ve yönetim kurulu üyeleri tüm süreçte sahadaydı, MÜSİAD da Mahmut Asmalı ile genel merkez ve şube başkan ve yönetim kurulu üyeleri sahadaydı ve deprem bölgesine yoğun bir yardım seferberliği başlattı.

Depremin ilk gününden itibaren bölgede olan bir diğer gizli kahramanımız Ramazan Bingöl ve TÜRES oldu.

Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman’da TÜRES üyesi işletmeler tarafından günlük on binlerce insanımıza sıcak yemek sağlandı, ihtiyaçlar karşılandı. Elbette Kahramanmaraş’ta işletmesini depremzedelere açan Enfes Premium’a, Serhan Erdoğanyılmaz ve Ahmet Nail Polat’a; bizleri kırmayarak memleketim Adıyaman’a giderek on binlerce kişiye üç öğün sıcak yemek sunan TÜRES üyesi Kayseri Mutfağı YKÜ Metin Tatlışen dostuma, Biral Serttaş şefime, Piton Döner’e, Antalya’dan arkadaşları ile Kahramanmaraş’a gelerek sıcak yemek dağıtımı ve çocuklara yönelik etkinlikler yapan Sabri Helvacıoğlu’na, TÜRES üyesi Ahmet Küçük ve Mehmet İnal’a velhasılı buraya adını işletmesini yazamadığım hayırsever güzel insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu yaralar sarılır elbet. Şimdi ayağa kalkma ve yeniden hayata tutunma zamanıdır.

İyi ki iyi ve güzel insanlar var, iyi ki hayırseverlerimiz var.

Paylaş
Etiketler: gizli kahramanlarKahramanmaraş’merkezli depremler
Önceki Yazı

İki Günü Denk Olan Zarardasın…

Sonraki Yazı

Serap

Doç.Dr. Resul KURT

Doç.Dr. Resul KURT

1500 dollar loan today

İlişkili Yazılar

”Kısmi Süreli Çalışmada Hafta Tatili”
Ekonomi & Finans

”Kısmi Süreli Çalışmada Hafta Tatili”

30 Eylül 2023
5k
İkale Sözleşmesi
Ekonomi

İkale Sözleşmesi

27 Eylül 2023
5k
Stajyerlerin SGK Bildirimi
Ekonomi

Stajyerlerin SGK Bildirimi

23 Eylül 2023
5k
Orta Vadeli Program’da Teşvik ve Sosyal Güvenlik Tedbirleri
Ekonomi

Orta Vadeli Program’da Teşvik ve Sosyal Güvenlik Tedbirleri

16 Eylül 2023
5k
Sonraki Yazı
Serap

Serap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap