Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Dehşete Düşüren Bir Tablo…

Dr. Burhan ÖZFATURA Yazar Dr. Burhan ÖZFATURA
04 Ekim 2015
Burhan ÖZFATURA (Dr.)
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

AKP’ nin, Cumhurbaşkanı ve yandaşlarının, yıllardır ektiği, kin, fesat, ayrılık tohumları; inanılmaz boyutlarda etkili olmuş ve ülkemiz tam anlamı ile kamplara bölünmüştür;

1- Her türlü dini

kavram; başörtüsü, imam-hatip, Kur’an-ı Kerim, vs. fütursuzca ve sorumsuzca istismar edilmiştir. Tüm; milli, manevi ve dini değerlerin, genel anlamı ile İslam’ın içi boşaltılmıştır. Tam bir ahlaki dejenerasyon gerçekleştirilmiştir. Halkımız, AKP’ye oy verenler ve vermeyenler diye ikiye bölünmüştür. Oy vermeyen, kula kul olmayan, hukuk ve demokrasi düzenini savunan, utanç verici boyutlardaki yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvete karşı çıkan, herkes düşman ilan edilmiştir. Tam anlamı ile dışlanmış, kıyıma uğratılmış, hakaretlere, iftiralara maruz bırakılmış, ekmekleri, şahsiyetleri, istikballeri ile oynanmış, yargısız infaza tabi tutulmuşlardır. Hayat haklarına tecavüz edilmiştir.

  a) Aynen geçmiş dönemlerde olduğu gibi; AKP ye oy vermeyenler Müslüman sayılmaz lafları ortalığı kaplamıştır. Politik taassup, dinin yerini almıştır. Halk, düşman kamplara bölünmüştür. Ailelerin huzuru bozulmuş; evlatla, ana, babanın; kardeşlerin; arkadaş ve dostların arası bozulmuştur.

  b) Yandaş medya, devamlı olarak iftira, hakaret, saldırı, yalan peşindedir. Geçenlerde, internette, ‘’Ahsen Tv’’ diye, ne idüğü belirsiz bir kanaldaki röportajı, dehşet içinde izledim. Kendini akıllı sanan, ama tam anlamı ile bir ajanprovakatör rolü üstlenmiş, bir garip tip ‘’muhatabına, AKP’ ye oy vermeyenlerin tümünün kafir’’ olduğunu söyletiyordu. (Elbette, kendisi kafir oluyordu.)

  c) Hep bu akılsızlar yüzünden; bunların istismarları neticesinde ; Kur’an kursları, imam-hatipliler, baş örtülü kızlarımız samimi dindarlarımız, yıllarca çile çekti. Şimdi de aynı oyun oynanıyor. Politik hırslar uğruna, bu değerler, hedef haline getiriliyor. Alenen; şirk günahı işleniyor. Ülke, karpuz gibi ikiye bölünüyor. 

  d) Hiçbir dönemde, (darbe dönemleri dahil) samimi dindarlar, bu kadar zulüme ve kıyıma uğramamışlardır. (Hem de, dindarlığı kimseye bırakmayan, devamlı din istismarı yapanlar tarafından.) son bayramda, buna bir de ‘’kurban derisi’’ zulmü eklenmiştir. Velhasıl, AKP kesimi, dün neleri tenkid etmişlerse, iktidarları döneminde, daha beterini ve daha hayasızcasını icra etmişlerdir. Hele, o ‘’aktrol’’ denenler? Ne kadar saldırgan, terbiyesiz ve ahlaksız tipler. Hiçbir ahlaki değerden nasiplerini almamışlar. 

  e) Dinin, özellikle İslamiyet’in güçlenmesi, ancak demokrasi ve hukuk düzeni le mümkündür. Doğru dürüst eğitim vermediğiniz, İmam-hatip okullarının sayısının artması ile değil, ya da düşman ilan ettiğiniz, devamlı polis baskısını yaptığınız, başarılı eğitim yuvalarını tahrip ederek de değil. 

Mesela; Güney Amerika ülkelerinde ve Polonya’da, kilise hep özgürlüklerin ve insan haklarının yanında yer almış, güç ve itibar kazanmıştır. Halbuki, bizim (çok daha mükemmel olan; özgürlüğe ve hür iradeye, okumaya, araştırmaya, tefekkür ve tezekküre çok önem veren) yüce dinimizin temsilcileri, hep diktatörlerin yanında yer almıştır. Neticede de İslam dünyasının perişan hali ortadadır.

Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan, vb. hep aynı zilletin içindedirler. Cehalet bataklığında, zulüm altında boğulmaktadırlar. Bir Hac organizasyonunu bile yapmaktan acizdirler. Hiçbiri bağımsız değildir. Hepsi, bir sömürücü ülkenin uşağı durumundadır.

İşte, Türkiye, ABD, İsrail ve İngiltere’nin kontrolü altındadır. Ve işte tablo; camiler, AKP’ nin seçim bürosu, din adamlarıda  parti sözcüsü olmuşlar. Yıllardır; rüşvet, faiz, zina, yolsuzluk, kul hakkı, iftira, yalan, hakaret, zulüm vb. konular işlenmiyor. Cemaatler, boş boş konuşmalarla uyutuluyor. (Aksine davranan olursa, hemen kıyım ve zulüm sistemi işliyor. Korku imparatorluğu her tarafı esir almış durumda.)

  f) Eğitim yılının açılışını, Cumhurbaşkanı, bir imam-hatip okulunda yaptı. Yine, aynı mağduriyet masallarını anlattı. Bu tabloya, kendi düşüncesindekilerin sebep olduğundan hiç bahsetmedi. En önemlisi de, (yıllardır hep değer verdiğimiz, destek olduğumuz, 28 şubat dönemi dahil, açıkça, savunduğumuz) bu okulların itibarına ne kadar büyük darbe vurduklarından bahsetmedi. Övünerek, ‘’Ülkeyi, artık imam-hatip mezunları yönetiyor’’ diyorsunuz, ama ülkenin ve halkın, Bilal’in okul arkadaşlarınca ne kadar perişan duruma düşürüldüğünden, kendi suç ve günahlarınızı imam-hatip mezunlarının sırtına yüklediğinizden, bahsetmiyorsunuz.

2-Sevgili halkım. Aklımızı başımıza alalım. Artık, bu din istismarlarına kulak asmayalım. 

Kaldı ki; haramın, şirk günahının, kula kul olmanın, putlaştırmanın, zulümlere, haksızlıklara, günahlara sessiz kalmanın ve hatta destek vermenin, zirve yaptığı bir ülkenin, Müslüman olduğundan, ne kadar bahsedebiliriz? Okumayan, araştırmaya, aklını kullanmayan, her türlü günaha destek veren bir toplum, dindar sayılabilir mi? Cenab-ı Hak’kı kandırabilir miyiz?

Bu arada; yıllardır, Türk, T.C, Ne Mutlu Türküm Diyene vb. kavramlardan gıcık kapan; mitinglerde bayrağımızı popolarının altına seren tipler; milliyetçilik istismarına başlamışlardır. Azdırdıkları terörü, başkalarının sırtına yüklemeye çalışmaktadırlar.

Lütfen, 1 Kasımda, mutlaka sandığa gidelim. Ülkemize, geleceğimize sahip çıkalım. Durumun vehametini idrak edelim…

Paylaş
Etiketler: 1 Kasımahlaki dejenerasyonbahçelicumhurbaşkanıdavutoğludejenerasyonerdoğanerken.seçimKılıçdaroğluseçim
Önceki Yazı

Suriye’de Yeni Dönem…

Sonraki Yazı

Maaş Sorunu, Seçim Vaatleri ve AK Parti

Dr. Burhan ÖZFATURA

Dr. Burhan ÖZFATURA

İlişkili Yazılar

Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Cehalet ve Gericilikle Savaş, Halkla Savaş Değildir

01 Haziran 2023
5k
Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)

01 Mayıs 2021
5.1k
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler (II)

23 Nisan 2021
5k
Bilgilendirmeler…
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler…

17 Nisan 2021
5k
Sonraki Yazı

Maaş Sorunu, Seçim Vaatleri ve AK Parti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap