Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Ocak 30, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet SARGIN

Canları ve Malları Allah’a Kurban Edebilmenin Adıdır Bayram !

Ahmet SARGIN Yazar Ahmet SARGIN
08 Temmuz 2022
Ahmet SARGIN, Din ve Ahlak
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Kurban: Allah’a şükretmek ve varlığına inandığımızı göstermek amacıyla yapılan bir ibadettir. Kurban Bayramı ise; bu ibadetin her yıl belirli günlerde gerçekleştirilmesidir. Kurban Bayramı’nda ibadet etmek isteyenler, emredilen koşulları taşıyan hayvanları Allah’ın rızasını kazanmak için keserek, O’na feda ederler. Müslümanlar her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazelemiş olurlar.

Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur.
Özellikle et alma imkanı bulunmayan fakir ve fukarayı garip ve gurabayı sevindirmiş oluruz.
Zengine malını Allah’ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir. Onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah’a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

Bu sebeple bayramlar sevinçlerin-mutlulukların paylaşıldığı günlerdir. Özlemlerin bittiği, hasretin sevince dönüştüğü mutlu günlerin adıdır bayram. Hüzne, acıya ve sıkıntıya inat hayata gülebilmektir bayram. Elemleri, üzüntüleri geride bırakıp “Hayat devam ediyor” diyebilmektir bayram…Dosta kapıları açıp yüzüne gülümseyebilmektir bayram.
Kapımızı açıp “Bayramınız mübarek olsun” diye elimize sarılan komşumuza sarılıp kucaklaşabilmektir bayram.

İşte böyle bir bayrama daha kavuştuk. Canları Hakk’a kurban ederken, sevgilerimizi mutluluğumuzu da dostlarımızla paylaşacağımız bir kurban bayramına daha ulaşmış bulunuyoruz. Mevla hakkımızda hayırlısını versin… Bayramları sevince ve mutluluğa dönüştürmek için kardeşliği ön plana çıkarmamız gerekiyor. Dostlarımızla, akrabalarımızla, yakınlarımızla bayramlaşmayı ihmal etmemeliyiz. Müslüman’a kin düşmanlık yakışmaz. Düşmanlıkları dostluğa, kin ve öfkeyi de kardeşliğe dönüştürmek elimizdedir. İnsan olmak önemli, kardeş olmak daha çok önemli, insanlığa ve kardeşliğe yakışanı yapmak zorundayız.

Hastalar vardır, düşkünler vardır, onları ziyaret etmeyi unutmamalıyız. Anne ve babamızın, ninelerimizin, dedelerimizin, büyüklerin ellerini öpmek için kapılarını çalmalıyız, dualarını almalıyız. Kimsesizleri, garipleri, yetimleri, yoksulları unutmamalıyız. Çevremizi, komşularımızı ve selam verdiğimiz dostlarımızla bayramlaşmayı ihmal etmemeliyiz. Öncelikle bayramlaşmayı camilerimizde başlatmalı, camiden çıkmadan cemaatle kucaklaşıp bayramlarını tebrik etmeliyiz. Camileri bayram alanına çevirmek de elimizdedir.

Bu bayram paylaşma ve yardımlaşma adına adımların atılacağı, yoksullara ve fakirlere elin uzatılacağı, ekmeğimizi onlarla bölüşüp sevinci birlikte yaşayacağımız bir bayramdır.
Hak adına kurban ettiğimiz kurbanlıkları Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyruğuna uygun olarak pay etmeli, bir kısmını dostlarımızla, bir bölümünü fakir ve yoksullarla kalan bölümünü de hane halkıyla oturup yemeli, bayramın mutluluğuna birlikte kucak açmalıyız.

Bayramda birlik ve beraberliğimiz için, akan Müslüman kanının durması için, ülkemizin huzur ve güveni için dua etmeyi, unutmayalım. Terör belasının ebediyen sona erdirilmesi için üzerimize düşeni yaparken kardeşlerimiz adına dua edelim.
Suriye, Filistin, Mısır, Irak, Çeçenistan, Hindistan, Doğu Türkistan, Arakan, Çin gibi bir çok ülkede zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz için de dua etmeyi ihmal etmeyelim.

Ayrıca mezarlıkları ziyaret edip geçenlerimize Fatiha okuyalım. Huzurevlerini, yurt ve yuvaları ziyaret edip, düşkün ve sahipsizlere sahip çıkmak da görevimiz olsun. Arife günü sabah namazı ile başlayıp bayramın dördüncü günü ikindi namazı ile sona erecek olan “Teşvik Tekbirlerini” getirmeyi de ihmal etmeyelim inşallah.

Bu bayram da en çok dikkat edilmesi gereken konunun trafik canavarından korunmak olduğunu söylemeliyiz. Bayram yapalım derken sevinçleri hüzne dönüştürmeyelim. Bayramı hüzne dönüştürmemek için trafik terörüne karşı hep birlikte karşı duralım.
Kader ve kaza da olsa ona karşı tedbir almak ve kazadan beri olmak alacağımız tedbirlerle mümkündür. Kaza ve kadere inancımız var. Ancak tedbirsizliğe kurban gitmemek için trafik kurallarına uyalım. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı en içten duygularımla tebrik ediyor, Sağlık ve huzur dolu bir bayram diliyorum.

Paylaş
Etiketler: Allah’a KurbanbayramCanlarıMalları
Önceki Yazı

Malikül Mülk Olana Asi Olma…Hadim Ol…

Sonraki Yazı

’Ben’ler ‘En’ler

Ahmet SARGIN

Ahmet SARGIN

İlişkili Yazılar

Vatan ve Bayrak Sevgisi İmandandır!
Ahmet SARGIN

Vatan ve Bayrak Sevgisi İmandandır!

23 Ocak 2026
5k
2026 Yılı Yozgat Yılı Olsun! 
Ahmet SARGIN

2026 Yılı Yozgat Yılı Olsun! 

04 Ocak 2026
5k
Faziletli Amellerle Bir Gecenin Kutlanmasına Bit’at Denmez
Din ve Ahlak

Faziletli Amellerle Bir Gecenin Kutlanmasına Bit’at Denmez

26 Aralık 2025
5k
Allahım Üç Ayları Kıymetli Kulluklarla Geçirenlerden Eyle
Din ve Ahlak

Allahım Üç Ayları Kıymetli Kulluklarla Geçirenlerden Eyle

21 Aralık 2025
5k
Sonraki Yazı
’Ben’ler ‘En’ler

’Ben’ler ‘En’ler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Suskun Ve Sessiz

Kürsüde Az Ses, Çok Mana

30 Ocak 2026
Toplumsal Cinsel Problem

Toplumsal Cinsel Problem

30 Ocak 2026
Vatandaşın Alım Gücü Azaldı

Türkiye Yüzyılı

30 Ocak 2026
Ailenin Dönüşümü

Ailenin Dönüşümü

30 Ocak 2026
Gece Aforizmaları (l)

İstanbul Üçlemesi Dolmabahçe Sarayında

30 Ocak 2026
Gurbete Arzuhâl

Gurbete Arzuhâl

30 Ocak 2026

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap