\n\n
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Mayıs 2, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Hasan TANRIVERDİ

Bulaşık Makinesi

Hasan TANRIVERDİ Yazar Hasan TANRIVERDİ
26 Temmuz 2023
Hasan TANRIVERDİ, Öykü Tefrikaları
0
Bulaşık Makinesi
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Küçük ama şirin bir ev kiralamışlardı. Böyle bir dairede oturacakları için birbirlerini kutladılar. İş yerlerine yakın olması da harika bir özellikti. Böylece yol parası vermeyeceklerdi. Mahalleyi de sekiz yıldan beri tanıyorlardı. ”Bizim mahallemiz sayılır, yabancı değiliz,” diyorlardı.

Büyük pencereleri iç mekâna, aydınlık bir hava veriyordu. Güneş içerisinde, bir küçük şato kabul edelim, diyorlardı. Bey, elimiz başımıza yettiğinde büyük bir eve taşınırız. Hanım sessizdi, fazla eşyaya gerek yok. Ayağımızı yorganımıza göre uzatırız, dedi.

Ödemede zorlanmamak için, eşyaları taksitle alıyorlardı. Eşyaya boğulmayacağız, diyorlardı. Sabahları on beş dakika yürümek onlara zor gelmiyordu. İnsanların işine yürüme gitmemesine, onların aldırış ettiği yoktu.

Hanımı savurganlık dışımızda, “yuvayı dişi kuş yapar,” derler.

Devlet memurluğuna geçse, maaşı yükselecekti. Böylece eksik eşyaları tamamlardık. Beyi de işini değiştirmenin peşindeydi. Onun da atanması yapılmamıştı. “Okulu dereceyle bitirmenin bugüne kadar faydasını görmedim,” diyordu.

Bir yıl göz açıp kapayana kadar geçmişti. Evlilik yıl dönümüydü. Hanımının elini sudan kurtarmak ve zaman kazanmak için bulaşık makinası almayı planlıyordu. İş arkadaşlarıyla konuşurken, bulaşık makinesi için, uygun taksitler de yaptıklarını söylediler.

Mutfaktan çıkamıyorum, nasıl idare edildiğini erkekler bilmez. Bulaşık makinasını evlilik yıl dönümüne denk getirip taksitlendireyim. Hem de beyime sürpriz olur, diye aklından geçiriyordu. Çünkü bulaşık yıkamaktan kına gelmişti.

Duygusallığı üzerindeydi, arkadaşlarıyla mağazaya gittiler. Tavsiye üzerine, makinanın modeline karar verdiler. Satıcılar ödeme kolaylığı da sağlayınca işlemlerini yaptırdı. Yarın izin günüydü. Beyi de işe gitmeyecekti. İçinden beyinin kızmaması için dua etti. Makineyi beklemeye başladı.

Heyecanlıydı, bugün makine geliyordu. Sevincini de gizleyemiyordu. Beyi insan evde olunca neşeleniyor, diye yorum yapıyordu. Neşe içerisinde birbirlerine çeşitli konularda olayları anlatıyorlardı.

Beyi evlilik yıl dönümünde hediye almak istedim ama bakalım bugün gelir mi? dedi. Birbirlerinin hediyelerini beklemeye başladılar. Heyecanının yenemeyen ve hanımına bir an önce söylemek için can atan beyi, “Bugün seni bulaşıktan kurtaracağım,” diyor. Hanımı çığlık atıyor teşekkür edeceğini zanneden beyi, “Ben de bulaşık makinesi aldım,” diyor.

İki heyecanın karıştığı atmosferde ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Neşe ve sevinç içerisinde hangisi önce gelirse onu kabul edelim diyorlar. Çünkü makineyi aynı yerden almışlardı.

Hediyeler çatışmış ve bir saat arayla aynı mağazadan aynı marka fakat hanımın daha uygun olan koşulunu kabul etmişlerdi. Mağaza da ilk defa böyle bir hediyeleşmeye tanık oluyoruz, diyordu.

Bulaşık derdinden kurtaran hanım beyine teşekkür ediyordu.

Hasan TANRIVERDİ

Paylaş
Etiketler: bulaşık makinesievlilik yıl dönümühediye
Önceki Yazı

Çekerek Lavanta Adası İlgi Çekmeye Devam Ediyor!

Sonraki Yazı

Türkiye İçin Yolsuzlukla Mücadele Standartları ve Kanunlaştırma UyumIarı Denemesi

Hasan TANRIVERDİ

Hasan TANRIVERDİ

Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'nda öğretmen...

İlişkili Yazılar

Sudaki Ördekler
Hasan TANRIVERDİ

Sudaki Ördekler

02 Mayıs 2026
5k
Serap Olayı
Doğa-Çevre

Serap Olayı

01 Mayıs 2026
5k
Kamyonet
Hasan TANRIVERDİ

Kamyonet

30 Nisan 2026
5k
Gençlik
Hasan TANRIVERDİ

Tıp Öğrencisi

29 Nisan 2026
5k
Sonraki Yazı
Türkiye İçin Yolsuzlukla Mücadele Standartları ve Kanunlaştırma UyumIarı Denemesi

Türkiye İçin Yolsuzlukla Mücadele Standartları ve Kanunlaştırma UyumIarı Denemesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap