Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar İlhan YARDIMCI

Anadolu’da (Antakya’da) 2. Vatikan’ı Kurma “Megali İdea”sı

İlhan YARDIMCI Yazar İlhan YARDIMCI
23 Mart 2017
İlhan YARDIMCI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Çeşitli bilgi ve kaynaklarda,Yasin Suresi ve Tefsirinde anlatıldığına göre isa (A.S) Allah’ın emri ile havarilerden Yuhanna ve Pavlôs’u Antakya’ya gönderir. Fakat halk onları reddeder.Şemûn adındaki Allah dostu,onlara yardım eder.3 Allah dostu Hatay halkını imana davet etse de bu halka’ tesir etmez.Yasin Suresi 13-14-26-27. Âyetlerde bahsettiği gibi hastaları iyi ederler,ölüleri diriltirler.Fakat halk,”Siz de bizim gibi insansınız” diyerek gösterdikleri mûcizelere inanmazlar.
Onlara inanıp gönül açan diğer zat da Kur’an-ı Kerim’de de bahsedilen Habib Neccar’dır.Fakat o da inanmayanlar tarafından şehit edilir. Denir ki;”Bana hadi Cennet’e gir dediklerinde ah çekerek keşke kavmim bana yapılan ikramı bilselerdi”.
Bir başka imanlı ve Hz.İsa’nın dinini yaymak için görevli isim olan Hz.Circir de,putperest Musul Kralına tutsak düşer.El ve ayaklarından bağlanarak, vücudu keskin
tarakla doğranır ve tuzla ovulur.Fakat Hz.Circir ölmez. Bu defa el ve ayaklarından ağaca çivilenir,yine ölmez.Kızgın yağ kazanına atılır ama yine ölmez.Sonunda da parça parça kesilerek şehit edilir.
Bir diğer Allah dostu da Aziz Hakiki’dir.İncil yazarı Barnabas’ın yazısında,Hz.isa’nın kavmine;”Ben sizin beklediğiniz kurtarıcı değilim.Benden sonra bir kurtarıcı gelecek,o Gökte Ahmet yerde Muhammed diye anılacak. Musa gibi kılıç kuşanacak” sözlerinden bahsettiği için tepki aldığı ve Hatay’dan Kıbrıs’a kaçtığı anlatılır.Fakat Kıbrıs’ta oda şehit edilir.
Daha sonraki bir zamanda,yine başka bir Allah âşığı olan Peygamber Halit Bin Sinan, hem Hz.İsa’nın Dinini tebliğ hem de HZ.Muhammed (A.S) Efendimizin gelme zamanının yaklaştığını müjdelemek için görevlendirilmişti.Bölgede bulunan mağaradan şiddetli ateşler çıkmakta,hububat ve hayvanları yakıp yok etmektedir.Halk,Sinan Peygambere müracaat eder.Sinan Peygamber mağaraya girer ve 3 gün sonra beni çağırın der. Fakat halk hemen çağırır ve çıkınca der ki “Vasiyetimi zâyi ettiniz yakında öleceğim.Mezarımı 40 gün gözetim altında alın.40 gün sonra kuyruğu kesikler içinde olan bir merkep,bir sürü kabrin yanında yalnız kabir hayatı size anlatılacak. Daha önce ölen çocukların mezarı da…” Onlar bizim ölen çocuklar mezarlarını açalım dediler ve böylelikle peygamberin vasiyetinin kaybettiler.
Hz. Muhammed (SAV) zamanında o zatın kızı “Ne mutlu bana,size kavuştum” demesi üzerine HZ.Muhammed (SAV) de kıza “Ey vasiyeti zâyi olan peygamberin kızı” dedi.Ve görüldüğü gibi İsa’dan hemen sonra Hristiyanlık burada başladı.İncil burada kitap haline getirildi. İlk kilise olan Saint Pierre Kilisesi dağdaki kayaların oyulmasıyla yapılmıştır. İçinde gizli tüneller,mağaralar ve mezarlar bulunmaktadır.Antakya Kilisesinin kurucusu ve ilk Başpapazı Aziz Petrus burada öldüğü için 29 Haziran günü Vatikan Papa yapılan ayine katılır.İnanışa göre içinde Cehennem Kayaları ve Mukaddes Vaftiz Suyu bulunmaktadır. Dünyanın en renkli mozaik çeşitleri buradadır.Ayrıca şehir merkezinde Habibi Neccar mezarı, camisi vardır.Asi nehri şehri ikiye ayırır.Kral Titus tarafından yaptırılan 6 metre genişliğinde, 7 metre yüksekliğindeki su sütunları, meşhur Beşikli Mağarası,Roma mezarlar,Büyük İskender’in karargâh kurduğu yerler,sulak arazisi,meşhur narenciye ürünleri,demir-çelik-bakır-kurşun madenleri,Reyhanlı’da Beyazıd-ı Bestami hz. Kabri ve Suriye sınır kapısı şehrin farklı zenginlikleridir.Halen hristiyan ve Araplar çokça bulunmaktadır.Antakya bir turizm kentidir.
Havariler,Hz. İsa’dan sonra Antakya’ya (Hatay) yerleştiler.İlk kilise burada inşa edildi, ilk İncil burada kitap haline getirildi, Anadolu’ya yayıldı. Bu eserler Kayseri’de de var. Kayseri Kays Krallığı olarak tarihte yer alır. Ankara ismi, Angola olarak geçer.
Hristiyan Dünyanın gözü Anadoludadır.Amaç bu topraklarda İkinci Vatikan’ın kurulması ideal ve ijdeolojisi vardır. 15 Temmuz darbe girişiminin altında, Anadolu topraklarının işgali yatar. FETÖ ÖRGÜTÜ’nün Amerika tarafından kullanılması, oyun ve tuzakların hazırlanması boşuna değildir.
Bugünkü kiliselerde bulunan İsa ölümünü simgeleyen heykel ve ikonlar İsa değil, ispiyoncu yahudi Yahuda İskaryadır. Hristiyan inancından ilk yanlış, burada başlar.
Roma Kralı Hirodes, binlerce yahudi öldürmüş, kalan çocuk ve kadınlar İspanya’ya sürgün edilmişlerdir. Beni İsrail’in sonu olmuş, asırlar sonra Osmanlının kabülü ve hoşgörüsü sayesinde, Selanik’e göç eden, burada yerleşip çoğalan Beni İsrail torunları, yaklaşık ikibin sene sonra tekrar devlet kurdular.
Havariler Hz. İsa’nın öğretilerini yazıya döktüler. Çeşitli kişilerce, çeşitli mekan ve zamanlarda yazılmış birbirinden farklı 104 İncil meydana geldi.
İncillerin çokluğu Din işlerini çıkmaza soktuğundan, M.s. 325 yılında İznik’te toplanan Yüce Konsül; 104 İncili dörde indirdi. Bunlar:Luka, Marko, Matta, Yuhanna isimli incillerdir.
Tevhit inancına daha yakın olan Barnabas İncili de Şayan-ı Kabul görmedi. Barnabas , seçilen dört incile karşı çıktığından tard edildi, takibe uğradı ve Kıbrıs’ta yakalanarak orada öldürüldü. Mezarı Kıbrıstadır.
Hak kitap Kur’an nazil olduktan sonra, diğer bütün kitaplar hükümsüz kılınmış, yok sayılmışlardır. Şahısların yaptığı İncilleri diriltmek için gayret (!) gösterenler samimi değildir, ihanet içindedirler. Buna bazı Kur’an tefsiri yazarlarının da âlet olmaları gerçeğinde, Kur’an meallerine kırmızı renkte İncil’den pasajlar koymaları kaosunda, kapalı kapılar ardındaki FETÖ ÖRGÜTÜ çıkmaktadır.
Şunu unutmamak gerekir..Tevhit ve vahdet düşmanları Ezelde başlamış, Kıyamet’e kadar da devam edecektir. Her türlü teknrolojik ve maddi imkânları destek alan şer güçleri; İslam’ın düşmanı olarak “Haçlı Seferleri” ni devam ettirecek, gelecek inkılâbatı içinde en gün seda İslam’ın olacaktır.
Din’in ve Kur’an’ın sahibi vardır, hak gelince bâtıl zâil olacaktır.
Yazımı yine bir şiirimle noktalayayım:
TEZAT DOLU MEMLEKET
Tezat dolu memleket,
Sapla/Saman karıştı.
Başı sardı felâket,
İtle/Köpek yarıştı.
ANLATIRSAN DERDİNİ,
HELÂK ETME KENDİNİ.

Vekil seçtik gönderdik,
Hakkı savunur dedik,
Vekâletimiz verdik,
Ayvayı hepten yedik.
MİLYARLAR İNSİN CEBE,
HAZİNE İNDİ DİBE.

Başkan /Müdür koltukta,
Cahil şimdi bollukta,
Borç zirvede, batakta,
Şehvet/Şöhret yatakta.
KOLTUKLAR DAHA SICAK,
ACI NASIL ÇIKACAK?

Yazar/Şair ne yazar?
Yer/İçer, daha azar,
Doğruya kuyu kazar,
Zalimler şimdi Sezar.
İPİN UCU PUŞT ELDE,
KARABORSA BİN DİLDE.

Ölü rahat mezarda,
İbret var mı nazarda?
İffet/Namus pazarda,
Adalet yok hızarda.
TAHAMMÜL VARSA YAŞA,
VASİYETİN YAZ TAŞA.

KEMÂLİ’nin derdi çok,
İki deynek ucu bok,
Sȋnene saklansa ok,
Olma sakın sende şok.
ÂHİR ZAMAN DİYORLAR,
HELAL/HARAM YİYORLAR.

Paylaş
Önceki Yazı

Kolesterol Aşısı Bekleneni Verecek mi?

Sonraki Yazı

Ünye Ne İstiyor?

İlhan YARDIMCI

İlhan YARDIMCI

İlişkili Yazılar

Din ve Ahlak

Hastalar Risalesi Hastalıkla Barışmaya ve Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

13 Ocak 2022
5k
Din ve Ahlak

Şikâyet ve Karamsarlık Sonsuzu…

05 Kasım 2021
5k
Anı / Günce

Bir Damla ve Düşündürdükleri

29 Ekim 2021
6.4k
Edebiyat & Sanat

Şikayet!..

26 Ağustos 2021
5k
Sonraki Yazı

Ünye Ne İstiyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap