Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Pazar, Ağustos 2, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Edebiyat & Sanat Anı / Günce

Gizli Kamera

Çağın Teknolojik Hastalıkları

Ümit SÖNMEZ Yazar Ümit SÖNMEZ
02 Ağustos 2026
Anı / Günce, Ümit SÖNMEZ
0
Gizli Kamera

Gizli Kamera hastalığı

400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Didim‘de en son kaldığım evin sahibi bozuk karakterli bir kadındı. Denizli‘de yaşıyordu. (Menekşe, diyelim.) Evden ayrıldığım tarihten yaklaşık üç yıl önce kira sözleşmesi için evine gitmiştik iki emlakçı arkadaşla. Denizli’den, akıl hastası iki oğluyla gelmişti. 25-26 yaşlarında olanı ağır sinir ilaçları kullanıyordu. Küçük olanı, yani 18-19 yaşlarındaki, ise sınırdaydı.İçimden diyordum; “bunun da en fazla bir yılı var…” Öyle olmuş. O da sapıtmış. Tuhaf tuhaf yerlerde saklanıp anasına, yani Menekşe hanıma saldırıp duruyormuş. Psikiyatriste değil de cinci hocalara götürüp duruyormuş Menekşe de. Menekşe, küçük oğlana, telefonundan -gizli kameradan- beni izlerken de yakalanınca artık iyice zıvanadan çıkmış. “Sen nasıl olur da elalemin erkeklerini gizli kameradan seyredersin! Or..pu!”

Kaldığım dairenin alt katında, Menekşe‘nin kankası başka bir dul kadın kalırdı. Daha önce bazı randevu evlerinde beraber çalışmışlar; oralardan kankalar. Ev sahibi, Wi-Fi kamera adresini ve şifresini bu kadına veriyor ve kadın da en az iki buçuk yıl boyunca gizli kameradan beni seyrediyor.

İhtiyar Hasan(hoca)’yı o dairede kaldığım süre içerisinde tanıdım. Didim Kent meydanını gören ve sürekli sayılacak kadar çok oturduğum bir kafede takılırken yanaştıydı. Kendini çok belli ediyordu; istihbaratçıydı. Klasik yöntemlerini uygulamaya başlamıştı. Aynı frekanstan çalan sohbetler yani. 35-40 yaşlarında başka bir saha elemanı ile bu Hasan‘ı dört defa beraber görmüştüm…

Bu elemanı günün birinde, kaldığım daireden çıkarken gördüm. Tabii, o görüldüğünün farkında değildi.

Çalıştığım yerlerin birinde müdür Ankara’da(Yenimahalle) uzun yıllar muhbirlik yapmış. Haliyle, müdür kisvesiyle. Belgeleri filan her şeyi uyduruk. Yolu Didim‘e düşünüyor. 15 Temmuz darbe denemesinden sonra tüm yurtta bir “cadı avı” başlıyor. Bu muhbir o hengamede bir çok kişiye iftira atıyor. Hedeflerinden biri de benim. Yanından sorumluluklandırılan 3 elamanla bana bir kumpasa girişiyorlar. Gizli kamera. Evime.

O da yetmiyor! Bir tane minibüs almıştım, belki karavan gibi kullanırım diye. Pejo 2004 Karsan. Bir hizmet içi eğitim için 5 günlüğüne Antalya‘da bulunmuştum. Minibüsle gitmedim tabii. Didim‘de bırakmıştım. Minibüse altı tane gizli kamera yerleştirmiştim. Lokal iç kayıt yapıyordu. Döndümdü Antalya‘dan. Kamera kayıtlarımda çok ilginç kişiler gördüm. GPS takip cihazı.

Bu gizli kamera işleri salgın hastalık gibi. Hani derler ya; Arap yağı bol bulunca mabadına sürermiş, diye. Biz de herhalde teknolojiyi bol-ucuz bulunca gizli kamera takıyoruz her yere.

Çok dikkatli bakardım etrafıma; bilhassa Didim‘de. Gizli kameracılık… Benim aileden-akrabadan başla, öğrencilere, işyerlerinde hırsıza dolandırıcıya beceriksiz istihbaratçıya… Hacker‘lik merakı da çok fazla. Ta atalardan gelen dikizleme hastalıklarıyla teknoloji birleşince ortaya çok tuhaf şeyler çıkıyor.

Paylaş
Etiketler: ankarabilgi teknolojisididimgizli kameraistihbaratmitpsikiyatripsikolojiSapıksapık ihtiyarlarteknoloji
Önceki Yazı

Derin Ruhlar Sığ Hayatlara Sığmaz

Sonraki Yazı

Terzinin Makası da O’nun Takdiridir

Ümit SÖNMEZ

Ümit SÖNMEZ

1976 Tokat doğumluyum. Bilim-Teknik konularına ve edebiyata karşı yoğun ilgim var. Öyle ki, taa çocukken alfabeden "A"yı öğrenir öğrenmez bulduğum her şeyi okurum. Bu dünyadan alabileceğimiz bir şey yoktur. Öyleyse, yazarak bir şeyler bırakalım.

İlişkili Yazılar

Karpuz ve Balık Sepeti
Anı / Günce

Karpuz ve Balık Sepeti

27 Temmuz 2026
5k
Anı / Günce

Ve Ben Onu Seviyorum

19 Temmuz 2026
5k
Kayısı Kokusuyla Başlayan Hayat
Anı / Günce

Kayısı Kokusuyla Başlayan Hayat

17 Temmuz 2026
5k
Yıldızımı Kim Çaldı?
Anı / Günce

Yıldızımı Kim Çaldı?

16 Temmuz 2026
5k
Sonraki Yazı
Terzinin Makası da O’nun Takdiridir

Terzinin Makası da O'nun Takdiridir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap