Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Edebiyat & Sanat Anı / Günce

Vizyon Sahibi Köprübaşılı Bir Vali

M.Nihat MALKOÇ Yazar M.Nihat MALKOÇ
13 Ağustos 2023
Anı / Günce, M.Nihat MALKOÇ
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Karlı dağların eteğinde sessiz; ama vakur duruşuyla zamana tanıklık eden Köprübaşı, Trabzon’un küçük ama etkili ilçelerinden biridir.

O, bizler için dağların koynunda uyuyan bir peridir. Huzurun ve sükunetin adresidir. Türkiye binasının sağlam direklerinden biridir.

Köprübaşı deyip de geçmeyin. Köprübaşı bugüne kadar nice değerler yetiştirip Türkiye’nin hizmetine sunmuştur. Nice güzel simalar gelip geçmiştir bu bereketli topraklardan. Kimi unutulmuş, kimi de tarihin hafızasına altın harflerle kazınmıştır.

Ülkemizin siyasetinde ve bürokrasisinde çok önemli noktalara gelen merhum Alaattin Kurt, Adnan Kahveci ve Recep Yazıcıoğlu, Köprübaşılı güzel insanlardan sadece birkaçıdır. Bu değerlerden birisi de Köprübaşılı Seyfettin Aslan Aksoy’un oğlu Vali Hüseyin Aksoy’dur. Dilerseniz onun 60 yıla yüz yılı sığdırdığı başarılı ve bereketli hayatından söz edelim:

Hüseyin Aksoy, 1963 yılında Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu burada tamamladı. 1980 yılında Trabzon Lisesinden mezun oldu ve aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı. 1984 yılında Fakültenin Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Trabzon Kaymakam Adayı olarak (73. Dönem) göreve başladı. Vakfıkebir, Alucra ve Arsin Kaymakam Vekilliklerinde bulundu.

Vizyon sahibi bir yönetici olan Aksoy,  1988 yılında Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile tamamlayarak yeni kurulan Isparta ili Aksu Kaymakamlığına Kurucu Kaymakam olarak atandı. Aksu Kaymakamlığı görevini yürütürken 1990-1991 yılları arasında yabancı dil eğitimi ve yönetim yapısı üzerine incelemede bulunmak üzere ABD ‘de bulundu.

1991 yılında yine Kurucu Kaymakam olarak Rize’nin yeni kurulan Hemşin ilçesi kaymakamlığına atandı. Hemşin Kaymakamlığı görevi sırasında yaklaşık bir yıl süre ile Rize’nin Pazar ilçesi kaymakamlığını da vekâleten yürüttü. 1993 yılında Malatya Yeşilyurt Kaymakamlığına atandı. 1995 yılında içişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine atandı. 1996 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Teftiş Kurulunda bulunduğu süre içerisinde Teftiş, inceleme ve araştırma, özel denetim, soruşturma gibi birçok farklı görevi yerine getirdi.

Aksoy, Mülkiye Başmüfettişi kadrosunda iken 1997 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreter yasında İçişleri Bakanlığı temsilcisi olarak görev aldı. Bu süre içerisinde İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi noktasında yapılan birçok çalışmaya katkıda bulundu. Bazı kanun tasarı taslakları çalışmalarında görev aldı.

Son derece çalışkan, başarılı ve mütevazı bir insan olan Vali Hüseyin Aksoy, 2000 yılında İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevine getirildi. Yaklaşık 1.5 yıl bu görevde bulundu.  2001 yılında Muğla Valiliğine atandı. 4 yıl 3 ay bu görevi yürüttü. 2006 yılında Mersin Valiliğine atandı. 4 yıl 4 ay bu görevde kaldı. 2010 yılında Samsun Valiliği görevine atandı.4 yıl 4 ay bu görevde bulundu.  2014 yılında Diyarbakır Valiliği görevine atandı. 2 yıl 9 ay bu görevi icra etti. 2017 yılında Kocaeli Valiliğine atandı. 3 yıl bu görevi yürüttü. 2020’de Aydın Valiliğine atandı ve bu görevini üç yıl 2 ay sürdürdükten sonra  09/08/2023 tarihli ve 2023/376 sayılı kararnameyle Eskişehir Valisi olarak görevlendirildi.

Türk bürokrasisinde çok uzun görevde kalmalar sıkça rastlanan bir durum değildir. Fakat bunun bir istisnası vardır, o da Köprübaşılı hemşehrimiz ve gururumuz Vali Hüseyin AKSOY”dur. Vali Aksoy, kesintisiz tam 23 yıldan beri Türkiye’nin hem nüfus hem de etki bakımından en büyük şehirleri olan Muğla’da, Mersin’de, Samsun’da, Diyarbakır’da, Kocaeli’nde ve Aydın’da valilik yaptı. Son valiler kararnamesiyle de yine bir büyükşehrimiz olan Eskişehir’e vali olarak atandı. Görev yaptığı ilçe ve illerdeki çalışmalarından dolayı çok sayıda takdirname ve teşekkür belgesi alan Vali Hüseyin AKSOY resim öğretmeni Hülya Hanımefendi ile evlidir . Aksoy, 1994 doğumlu Mehmet Erdoğan isimli bir çocuk babasıdır.

Gayretli, disiplinli, adil ve hakkaniyetli bir idareci olan Vali Hüseyin AKSOY; aynı zamanda da hemşehrilerine vefalı ve düşkün bir insandır. Bunu Mersin valisi olduğu sırada, ödül almak için bu şehre gittiğimde, kendisini makamında ziyaret ettiğimde bizzat görmüştüm. Kendisiyle makamında uzun sayılabilecek bir süre görüşmüş, zengin ikramlarına bizzat şahit ve muhatap olmuştum. Kırk yıllık dost gibi çok sıcak karşılamıştı bizi. Köprübaşılılar olarak kendisini çok seviyor ve onunla her zaman gurur duyuyoruz. Vali Aksoy’a Eskişehir Valiliği vazifesinde üstün başarılar diliyorum. Allah muvaffak eylesin.

Paylaş
Etiketler: başbakanlıkhüseyin aksoyinsan hakları
Önceki Yazı

Halk Ne Der

Sonraki Yazı

Siyah-Beyaz Televizyon

M.Nihat MALKOÇ

M.Nihat MALKOÇ

İlişkili Yazılar

Dikkatlerim
Anı / Günce

Mikroskop

30 Kasım 2025
5k
Onlar Avrupa’daki Türklerin Sesi
Ahmet SARGIN

Okul Yolunda Bir Canavar Gördüm?

12 Kasım 2025
5k
Bin Yıl Sonra Bile
Anı / Günce

Bin Yıl Sonra Bile

10 Kasım 2025
5k
Kadim Çınarların Altında Mütevazi Bir Sonbahar Kahvaltısı
Anı / Günce

Kadim Çınarların Altında Mütevazi Bir Sonbahar Kahvaltısı

10 Kasım 2025
5k
Sonraki Yazı
Siyah-Beyaz Televizyon

Siyah-Beyaz Televizyon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap