Yazar Portal
Perşembe, Nisan 22, 2021
  • Giriş Yap
  • Kayıt ol
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
İletişim
Yazar Portal
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet YENİN

Yoksula Yardım Dernekleri Ne İş!

Ahmet YENİN Yazar Ahmet YENİN
25 Ekim 2010
Ahmet YENİN
2
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Ülkemizde akıllara zarar olayların başını yardımlarda yaşanan rezalet çekmektedir. Bilinenlerin aksine yardımlarda yapılan ve yaşanan bu rezalet nedir diyeceksiniz! Ama sizlerin her gün tanık olduğu fakat göremediği ya da görmek istemediği yardımlar da yaşanan rezaletleri özde insan olan görür. Ve gerekeni yapar. İnsan görünümündeki varlıklar yani sözde insanlar görmez. Görmedikleri için yardımlarda yaşanan ve yaşanmaya devam eden saçmalıklardan ziyade gariplikler, devlete ve devlet yardımlarına rağmen fakir ve yoksullara biz daha çok sahip çıkıyoruz. Siz bize ve bizim gittiğimiz yere bakın bizlerden ve derneğimizden daha fazla yararlanın diyecek kadar küçülerek birbirleriyle yarışan yarım derneklerinin yardım saçmalıkları her geçen gün artarak ayyuka çıkmaktadır.

Yahu Allah aşkına yardımın ve yardımların yapılış şekleri Kuran-ı Kerimde ayan beyan bildirilmişken, siz kim oluyorsunuz da devlete rağmen, devletin güvencesi altında olan ve Allah’ın insan olarak yarattığı ve insanca yaşaması gereken fakir ve yoksul insan değil mi! Siz sözde yardım dernekleri ve onların yöneticileri, sokak sokak dolanarak vatandaşların eskilerini toplayıp fakire fukaraya dağıtıyorsunuz ve dağıtacaksınız. Aynı durumda siz olsanız komşunuz size yiyemeyip bayatlattığı yemeği çöpe atmaya kıyamadığı için getirse yermisiniz. Kendin yemediğini ve giymediğini fakire fukaraya nasıl reva görüyorsun.

Sonra kim ister, fakir olmayı ya da fakir kalmayı ki, sen olmayan parayla malla başkalarının sırtından birine ya da bir yerlere hoş görünerek kendi işlerini gördürmek adına fakir ve fukaranın onur ve gururuyla oynamaya kalkmıyorsun! Bile bile fakir ve fukaranın onuruyla oynuyorsun!

Fakir ve yoksula yardım etmek için başta Devletimiz olmak üzere akıllara durgunluk verecek şeytanın dahi aklına gelmeyecek bin bir çeşit isim altında hem de yasa ile kurulan yardım dernekleri, çeşitli el ilanları ve gazetelere özel demeçler vererek yarından itibaren şehir mahalle mahalle cadde cadde, sokak, sokak geçit geçit tek tek gezilerek kapılar çalınacak evlerinde işyerlerinde dolaplarında, kıyıda köşelerde kalmış dar gelen giysiler, elbiseler, beyaz eşyalar, koltuk takımları, çekyatlar vs. fakir ve yoksul kardeşlerimiz için toplanacaktır.

Devlet de, hayır dernekleri de aynı vatandaşlardan yardım toplar! Allah aşkına! bu nasıl yardım anlamak mümkün değil doğrusu. Yardım kişinin bizzat ter akıtarak helalinden kazandığı ile helalinden yaptığıdır. Siz fakire ve fukaraya yardım adı altında verenden para olmayandan eskileri alıp depo edeceksin. Yardımı biz ya da bizim dernek yaptı diye böbürleneceksin! Git Allah aşkına yardımını helal kazancından kendin yapabiliyorsan yap. Yapamıyorsan başkalarının sırtından toplanan çürük çarık malzemeleri vererek yardım yaptım diyerek hem kendini hem fakir fukarayı kandırıp prim elde etmeye k kalkma.

Evet, saygıdeğer okurlar; fakir ve yoksul insan değil mi ? Eğer fakir ve yoksul insan değilse bu düşünce ile yaşamını idame ettiren seçilmiş ve atanmışlar ile aynı düşünenlere diyeceğim yook. Ama öyle şey olur mu, tabi ki fakir ve yoksulda insan diyen seçilmiş ve atanmışlara hatta onlar gibi düşünen herkese denecek lafım çook! Fakirde zenginde bizim vatandaşımız. Yardım insanlığın doğuşundan günümüze kadar var olan ve var olmaya devam edecek olan çok özel çokta güzel dayanışma hareketidir. Aklıselim hiç kimsenin fakir ve yoksula ister devlet, isterse millet yapsın adam gibi yerli yerince yapılan yardıma diyecek bir sözü olduğunu düşünemiyorum. Ancak devletin yanında yasalarla kurularak devlete vergi ödemeden aktivitelerini sürdüren yardım dernekleri ne iş yada ne ayak bilenler varsa bize söylesinler bizde öğrenelim!

Ülkemiz Dünya Lideri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulduğu günden buyana, genellikle iş bulamadığını iddia eden veya bulmak için çaba sarf etmeyen hazırcılar tarafından, vergi muafiyeti olduğu için Ot’a B…’a kurulan Derneklerin ülke genelinde ki toplam sayısının 100’in dolayında olduğu tahmin edilmektedir.

Ülke genelindeki 850 ilçeden birinde birinci sınıf ilçe olan Ünye. Size Ünye de bulunan dernek sayısının 100’ün üzerinde ve bu rakamın içersinde yaklaşık 8-10 tanesinin sadece, yardım amaçlı kurulmuş dernek olduğunu hatırlatayım; sizler ülke genelindeki toplam rakamın hesabını buna göre yaparsınız!

Devlet, fakir fukara ve yoksuluna yetişemiyor da mı? bu derneklerin kurularak birilerine yardım adı altında, hem insanlar hem de kendi kendini bilerek ve isteyerek peşkeş çekiyor! Burayı anlamak gerçekten mümkün değil. Onlarca Dernek bir yanda, devlet bir yanda yardım yapa yapa her ne hikmetse, memleketin ne fakirini ve yoksulunu nede garibanını bitiremediler! Aksine sayılarını artırdılar. İşte burası çok manidardır, saygıdeğer okurlar.

Fakir fukaraya adam gibi, yardımı anlıyoruz! Başımızın üstünde de yeri var! Fakir fukaraya yardım, bizim inancımızın bir gereği! Amma! Allah rızası için yapıldığı zaman başımızın tacı! Seçim yatırımına dönüştüğü zaman ise rüşvet gibi, yolsuzluk gibi ayakaltına alınası çok kötü bir şey! Günümüzde pek çok şeyin olduğu gibi sözde insanlar tarafından kurulup, her geçen gün sayıları mantar misali çoğalarak artan ve ne iş oldukları anlaşılamayan yardım derneklerinin, devlete rağmen fakir ve yoksula yaptıkları yardımı sadece, kapı komşularına göstererek yapsalar ona da eyvallah.

Ama onlar, başkalarının sırtından yardım yaparak, değerli kamuoyuna hava atmak adına yanlarına devletimiz gibi onlarca televizyon kameralarını alarak gitmezler mi diyor, ne ayak olduklarını merak ettiğimiz vergiden muaf bütün derneklerin yanında, özellikle yardım derneklerini devletimizin denetçilerine havale ederek saygılar sunuyorum!

Paylaş
Etiketler: devletfakirfukarayardım dernekleri
Önceki Yazı

İzmir’ den Gelen İmbat

Sonraki Yazı

1. Uluslararası Yorgo Bacanos Ud Festivali

Ahmet YENİN

Ahmet YENİN

İlişkili Yazılar

Ahmet YENİN

İnsana Güven Kalmadı

29 Şubat 2020
5k
Ahmet YENİN

Cumhurbaşkanımızın Bir Tek Ordu’da mı Sözü Geçmiyor…

19 Ocak 2018
5k
Ahmet YENİN

Bilmiyorsa Eşeğe Binecek…!

25 Kasım 2016
5k
Ahmet YENİN

Özde Öğretmenlerin, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun…

26 Kasım 2016
5k
Sonraki Yazı

1. Uluslararası Yorgo Bacanos Ud Festivali

Yorumlar 2

  1. ayse says:
    10 sene önce

    SELAM BEN BULGARISTANDAN AYSE. SIZLERE DERDIMI ANLATMAK ISTIYORUM VE COZUM BULMAK ISTIYORUM BENIM SEVDIGIM BIRI VAR ISMI MURAT
    2003 YILINDA GECIRMIS OLDUM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI SUAN YURUYEMIYOR
    DOKTORLAR DUZELME SANSININ %99 OLDUGUNU SOYLEMISLER MADDI SIKINTILARDAN DOLAYI AMELIYATINI VE TEDAVILERINI OLAMIYOR SIZLERDEN ISTEYIM
    BANA BU KONUDA YARDIMCI OLMANIZ MURATI TV YEDE CIKARA BILIRSINIZ MURATA ISTER BENCE TV YE CIKMAK DERDINI INSANLARA ANLATMAK
    SESINI DUYAN INSAN MUTLAKA OLUCAKTIR ONCE ALLAHTAN SIZIN DUYMANIZI VE SEVDIGIM INSANA YARDIM ELINIZI UZATMANIZI ISTIYORUM.
    MURATA SIZLER GIBI YURUZMEK MUTLU YUVA SAYBI OLMAK ISTER KIM ISTEMEZKI BUNLARI HERKES ISTER
    ALLAH MURATIN BASIMA GELEN DERDI KIMSEYE VERMESIN DERT VERIPDE DERMAN ARATMASIN ALLAH
    NE DIYE BILIRIMKI SIZLERE BENIM DERDIM SKINTIM BU ONCE ALLAHA SONRA SIZLERE GUVENI YORUM
    ALLAHA RIZASI ICIN YARDIM EDIM ELINIZI MURATA UZATIN.YARDIMCI OLSANIZDA,OLMASANIZDA ALLAH SIZLERDEN RAGAZI OLSUN. SIZLERE KOLAY GELSIN ADRESI BAGLARBASI MH.CUMALI.SK.NO.15 OSMANGAZI BURSA
    TEL 05382162465 EV 02242457337

  2. Osman sarıçam says:
    10 sene önce

    Sayın Ahmet yenin
    yazdığınız şu yazı ile bu derneklerin içinde bulunmamış ,çalışmamış, dolayısıyla içerde olup biteni bilmeyen kişi olduğunuzu veya  hiç fakir kalmadığınızı açıkça göstermektedir.
    siz devletin (AK parti ) dönemi hariç  halkına yaptığı yardıma yardımmı diyorsunuz ak parti döneminde yapılan senede bir sefer dağıtılan kömür, buzdolabı vs gibi yardımların yettiğini fakirin ihtiyacının bittiğinimi düşünüyorsunuz ,
    bu tip dernekler  (Tabiki sizin belirttiğiniz gibi bu işi istismar edenlerde var ancak KÖTÜ ÖRNEK veya İSTİSNAİ DURUM ÖRNEK OLMAZ) kendi çaplarında çevrelerindeki  fakirlere yardım ederler,
    ben hem işimde çalıştım hemde yardım derneklerinde görev aldım inanın çok önemli çalışma ve projelere imza attık, bu çalışmaları yaparken  hiç kendimi ve kendimizi reklam etmedik. eğer reklamla uüraşsa idim şu anda milletvekili olmam lazımdı ancak yine sade bir vatandaşım
    siz herkesi aynı kefeye koyarak tartmağa çalışmıssınız bu doğru değil . saygılar 

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Köşe Yazarları

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son

Zevzeklik

11 Nisan 2021

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019

Kalifikasyon

18 Nisan 2021

“İngiliz Efsânesini Bitiriyoruz…” Atatürk Tarafından Verilen 450 Ton Altın

16 Kasım 2018
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

03 Nisan 2021

Şereflikoçhisar’ın Yüzyıllık Lezzeti Tahinli Pide, Nam-ı Diğer Tahanlı Pide

20 Ağustos 2018

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Tıbbi ve ve Tarımsal Biyoteknoloji Yönergelerinde AB’nin Çifte Standartı

Tıbbi ve ve Tarımsal Biyoteknoloji Yönergelerinde AB’nin Çifte Standartı

22 Nisan 2021

Şükran Günay Gönen Köy Enstitüsü’nün İlk Öğretmenlerinden Ali TONGAZ’ı Anlatıyor (2018) (IV)

22 Nisan 2021

İkinci El İçin Yaşamak

22 Nisan 2021
Aşırı İşlenmiş Gıdalar Halk Sağlığı İçin Küresel Tehdittir

Aşırı İşlenmiş Gıdalar Halk Sağlığı İçin Küresel Tehdittir

22 Nisan 2021

Hastalıkla Kavga Et…Sabır Allahla Kavga Etmemektir…

22 Nisan 2021

Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı

22 Nisan 2021

Hoş Geldin Ramazan

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi

Ayın Kitabı

Ayın kitabı bölümünde yazarlarımızın kitaplarının yayınlanması için, her ay en az üç yazı yayınlamış ve yazılarının her birinin en az 50 tekil tıklama sayısına ulaşmış veya her bir yazısına en az 5 er portal üzerinde yorum almış olması gerekmektedir.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

YAZAR PORTAL

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun? Kayıt ol

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formları doldurun

Tum alanlar zorunludur Giriş yap

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap