Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

Yeni CHP ve İlçe Kongreleri (II)

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
11 Mart 2012
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı seçilmesiyle beraber örgütlerde bir hareketlilik yaşandı. Özellikle 2009 yerel seçimlerinde İstanbul’daki sonuçlar ve

Türkiye yansıması ortada duruyor. 2011 seçimlerinde ise, sokakta partiye yönelişi en iyi yerel teşkilatlar gördü. Ve ondandır, Deniz Baykal ve Önder Sav tarafından belirlenen delegelerin ‘ahde vefayı’ unutup Kılıçdaroğlu’nun yanında durmaları.
Avcılar’da Mustafa Değirmenci 2004 yılında Belediye Başkanlığını 4 bin farklı kazanırken, 2009 yılında yaklaşık 20 bin farkla kazanmıştı. Kılıçdaroğlu faktörünü en iyi; belediye başkanı ve meclis üyesi seçilenler biliyor.

Ancak aynı örgütler Kılıçdaroğlu’nun ısrarla ‘üye yapın’ çağrısına rağmen yapmadılar. Çünkü kongre süreçlerinde kontrol edebilecekleri üyeye sahip olmak istiyorlardı. Ve yıllardır delege ağalığı yapan kişiler üye yapmışlar, yönetimlerle araları iyi olanlar üyeliklerini onaylatabilmişlerdi.

Son kurultay ardından Kemal Kılıçdaroğlu, tekrar çağrı yapmasına rağmen bugünkü mevcut yapılar yine üye yapmayacaklar. Çünkü yerel yöneticiler, mevcut iktidarlarını korumanın yolunun, kontrol edilebilen üye yapısından geçtiğini biliyorlar. Bunu bilen genel merkez de mevcut statükoyu aşabilmek için, internet üzerinden başvuru yapılabileceğini ve üyeliklerin kabul edileceğini açıkladı.
*****
Avcılar’ın 10 mahallesinde sorunsuz bir delege seçimi yaşayacağını düşünen mevcut ilçe yönetimi Denizköşler’de (hem de partinin en ağır ağabeylerine rağmen) kaybedince şok oldu. Ardından, Merkez, Cihangir, Üniversite, Yeşilkent ve Firüzköy Mahalle seçimlerinde muhalefetin çok küçük oylarla seçimi kaybetmesi; Mustafa Kemal Paşa, Ambarlı seçimlerini kazanması, Tahtakale ve Gümüşpala’da ortak listelerle çıkılması tüm dengeleri alt üst etti.

Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, yıllardır kavgalı olduğu İlçe Başkanı Bayram Acar’a, muhalefetin Cafer Çınar’ı başkan adayı çıkaracağını düşünerek fiili olarak destek verdi. Bir anlamda Başkan Değirmenci ve ekibi delege seçimlerinde, Acar ekibinin yanında yer aldı. Buna rağmen ortaya çıkan tablo ise 400 delegenin yaklaşık 170’i muhalefetin, 230’u mevcut ilçenin oldu.
****
Ancak 35 Firüzköy delegesi Acar’dan desteğini çektiğinde (Acar dışında ortak isim arayışı yapılıyor) baş başa geçecek bir seçim yarışı yaşanır. Cafer Çınar muhalefetin ilçe başkan adayı olduğunda ise, seçimleri tartışmasız Bayram Acar kazanır. Çünkü Değirmenci’nin Çınar’a destek vermesi bugün için mümkün gözükmüyor. Nedeni ise, Cafer Çınar’ın ilçe başkanı seçildiğinde, 2014 seçimlerinde belediye başkan aday adayı olma ihtimali Değirmenci’nin tereddütsüz desteğini Acar’dan yana kullanmasına neden oluyor.
****
Bir not daha düşeyim. Mevcut ilçe yönetiminin kesinlikle adayının Bayram Acar olduğunu düşünmüyorum. Acar da bugüne kadar aday olduğuna yönelik bir açıklama yapmadı. Muhalefetin ortaya çıkışı ve farklı isimleri yan yana getirmesinin en önemli nedeni Acar karşıtlarından oluşmasıdır. Ancak, Cafer Çınar aday olduğunda, Bayram Acar tartışmasız aday olur ve seçimleri (mevcut duruma göre) kolaylıkla kazanacağını görüyorum.

Muhalefetin adayı Cafer Çınar olmazsa ne olur? Farklı bir isimde mutabakat kalırlarsa, işte o zaman da Bayram Acar, ilçe başkan adayı olmaz. Mevcut yönetimde muhalefetin içersinden destek alabilecek, mevcut delegeden kayıp vermeyecekleri bir başka ismi ilçe başkanı olarak deklere ederler.

Bir başka gelişme ise muhalefetin şu anda iki adayı var. Cafer Çınar, Ali Ekber Çelik, Kadir Horasan. Şayet bu üç aday aralarında bir uzlaşma sağlayamazlarsa (ki anlaşma sağlamaları mümkün gibi gözükmüyor!) muhalefet peşinen kaybeder. Birlik görüntüsü vermeyeceği için, yanlarında duran delegelerin bir kısmı mevcut ilçe yönetimini destekler.

Son bir gelişmenin altını çizeyim. Kendilerini “Değişim Güç Birliği” olarak adlandıran muhalefet şöyle bir yol izleyebilir: Cafer Çınar’ın, il yöneticisi ve kurultay delegesi olması üzerine mutabakata varır. Ortaya çıkacak adaylar mevcut yönetimden oy alır. Hatta Değirmenci bile, Acar mevcut yönetimin adayı olduğunda, tartışmasız desteğini muhalefetten yana koyar.

Yukarıda dediğim gibi, mevcut yönetim bu gelişme karşısında Bayram Acar’ı ilçe başkanlığından çeker. İl yönetim kurulu üyesi ve kurultay delegesi olmasına karar verir, muhalefetinin manevrası karşısında kazandıkları delegeyi bir arada tutacak bir ismi aday yaparlar. Ve seçimleri kazanırlar.

Son söz: Burası CHP… Kongreye kadar köprünün altından çok sular akar. Çok senaryolar devreye sokulur. Benim düşüncem mi? Her sonuçta Değirmenci kazanan olur.
Mert arkadaşıma!..
Dün bize laf atmış. Gazetesinin baş sayfasına bakmadan… Bakmış da, bozulmuş muş… Hadi canım sen de… Ben Haberdar Gazetesi’nin ismini değiştirdim. TEKZİPDAR!
Mert arkadaşım, ‘gazetesinin yazdığı, Türkiye’nin konuştuğu’ haberleri yazan ve ardından baş sayfadan sürekli ‘TEKZİP’ yiyen gazeteye ne denir? Ne denildiğini benden daha iyi bildiğini tahmin ediyorum(!) Ve kendisine öneriyorum: Yum gözlerini, aklından geçen ilk sözü söyle..    
O söz kabulümüzdür.

Paylaş
Etiketler: CHPKemal KılıçdaroğluSiyaset
Önceki Yazı

AB Vize Hakkında Yalan mı Söyledi…?

Sonraki Yazı

Kadın Şefkat Abidesidir

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Kadın Şefkat Abidesidir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap