Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Aysun GÜL

Yeni Bir Doğum Sancısı İkiz’ce Yaşanan.

Aysun GÜL Yazar Aysun GÜL
25 Eylül 2010
Aysun GÜL
8
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

 

“İkiz güçler sinerjileriyle, daima hayata pozitiflik katarlar. Birdir onlar ayrı düşünülemezler, tek türdür onlar, fıtratı birlikte tezahür ederler.”

Özellikle dünkü yazımdaki, son cümleyi alarak başlamak istiyorum, bugünkü yazıma. İkizlerden ve onların enerjilerindeki yoğunluk, İkizler burcunu anlatma hissini uyandırdı bende. İkizler burcunun bende ki tasvirini anlatmak istiyorum sizlere. Bu burcun insanındaki, yaşama anlam katışını ve pozitif enerjilerini yansıtmak istiyorum.

 

 

 

Hayatın sınır dışı çizgisindeki birini tanımlamak isteyenler, ikizleri tanımalılar. Ekstra bir yaşam gücüyle hayat bağlılıkları, insanı onlara hayran bırakmaya yetiyor. Astrolojinin fildişi sahilleri kadar parlak tarafındaki, parlayan yıldızı’dır onlar. Zekalarını kullanım şekilleri, duygularındaki yalınlık ve gözlerine yansıyan ışık, bir o kadar doğal ve samimidir.

“Astrolojik iletişim aynalı yüzü

Doğuma az kala sancılandı

Prematüre bir acelecilikle

Hayata merhaba diyecek dayanamıyor.” AYSUN GÜL

Onlar konuşmayı çok seven insancıl varlıklardır. Arkadaşlık anlayışlarındaki patavatsızlık, sınırı aşan açık sözlülükleri karşısında, şaşırmayacak insan azdır. Bir o kadar da alınmayacak tabi ki. Onlar alınganlık nedir? bilmeyen bir iletişimle, hep yokuş yukarı çıkarlar. Zoru severler, çünkü üretken ve çalışkandırlar. Pratik bir anlayışla sonuca varmayı seven, minik gülücüklerle bile işini beceren, dostluk ve arkadaşlık canlısı İkizlerdir.

Heyecan dolu bir hayatın eserleri onların kalplerinden çıkar ve yakınındaki insanların hayatlarına yansır. Varlıklarından memnun olmayan arkadaşları yoktur. Becerikli ve yetenekli ve bir o kadar da unutkan bir burçtur.

Kırılganlıkları olmadığı için, karşısındaki insanların kırılganlıklarını görmeyebilirler de. Gerçekten sevdikleri dostları için, kaybetmemek için ağlayanları da vardır. Onlar duygusal ve tutkun taraflarını, güvendikleri insanlara gösteririler. Yaranlıklarını yar gibi yaşarlar.

“İki yakası açılmış özgürlük

Çığlık çığlığa sesinde darbeler

Günaşırı bitmeyen kelimeler

Tutuksuz yargılanıyor

Tutkulu ve arınmış manalarda.” AYSUN GÜL

İkizler burcu iki karakterlidir, diyenlerin yanıldığını düşünüyorum. Onlar içlerinde olanı dışarıya rahatça atabilen, sözlerini kısmayan, dedikodu yapmayan insanlardır. Evet dedikodu yapmaya gerek duymazlar, çünkü zaten söylenecek olanı sahibine söyler rahat ederler. Biraz da gevezedirler, ama en güzel taraflarıdır bu. Sohbet etmekten zevk alanlar için muhteşem bir özelliktir gevezelikleri. Kıvrak zekaları sayesinde ne konuşacaklarını da bilirler. Onlarda şeytan tüyü vardır, sevmeme olasılığı yoktur ikizleri. Karakterlerindeki ince bütünlük, enerjilerinin çekiciliğinde girdikleri her ortamda kendine yer bulur.

Bir de bu burcun insanındaki eğitim seviyesi ve derinlik olgunlaşmışsa değme edebiyatçılara taş çıkarırlar.

Etraflarındaki insanlara huzur bahşederler. Akılcı tavırları onları düşünmeye yaklaştırır. Yaptıkları işin peşinden koşarlar ama bir noktada çabuk yorulurlar ve bir anlık duraklama döneminden sonra, tekrar yenilenerek hayatlarına kaldıkları yerden devam ederler.

“Yol üstü hikayelerinden fırlayan,

Fırlama kahramanlar karakterinde,

Gölgeler düşünüyorum,

Aklımda garip bir tebessümle.

Geçmişi yok sayan kitap aralarında,

Benden bir tane daha var diyorum,

Kalbimde ihtilal gibi kahkahalarımla” AYSUN GÜL

Hırslı değildirler, hırsların suiistimaline izin vermezler, hayatlarında. Yaşamaları gerekeni yaşar ve önlerinde ki engellere tekme atarak, aşmaya çalışırlar. Üzerinden atlamak zordur ve yorucudur onlar için. Kolay ve dengeli bir sürecin peşinde durmaksızın, “amaçladıkları olsun yada olmasın” çalışmayı ve üretmeyi severler.

Benim en iyi arkadaşlarım, İkizler burcu insanları arasından olmuştur, onlar benim için özel insanlardır. Akılcı, sempatik, hayatı seven, güler yüzlü, merhametli, sevgi dolu insanlardır. Bir de enerjilerini zekalarıyla birleştirince farklarını ortaya koymayı iyi bilirler. Değişkenlikleri hep söylenir ama, duruma ve zamana ve mekana göre kim değişken değildir ki. Bence bu abartılan bir durumdur. Herkes birbirine benzemek zorunda değildir. Çevre ve içinde bulundukları sosyal şartlarında, burçlar kadar etkisi olduğunu unutmamak lazım. Tek sıkıntı çok açık sözlü olmaları yüzünden yaşanır, ama buna da alışılınca ortada hiçbir sorun kalmaz.

Arkadaşlık vasfı fedakarlığıyla bütünleşir. Onlarla birlikte iş yapmak kadar, büyük bir zevk yoktur. Eğlenceli ve esprilidirler, uyumludurlar da. Kıskançlıkları yoktur en sevdiğim tarafları da budur. Kadınların kaprisli olanları, ikizler burcundan değildir. Kapris yapmaz onlar, hayatın her şartı onlara uyar, yada onlar uydururlar kendilerine.

Kötü yanları kırıcı olabilirler, ama buna rağmen onların dostluğuna değer. Ruhlarında ki özgür taraf baskındır. Bildiklerini okumayı severler. Hafif’ten egoları! zamanla kendilerine de zarar verir. Kaybettiklerini anladıklarında yıkılırlar, amaaaa çabucak toparlanırlar.

“Düzeltilmemiş bir zamanın

Düzinelerle başıboş sokakları

Su ve hava birlikteliğinden sarhoş.

Bedenlerdeki tasvir, hayatın yeni adı

Yalansız ve zamansız ve mekansız,

Delilikten kalma bir derinlik

Boğulmaktan zevk alan.” AYSUN GÜL

Bir de onlar için savurgan derler, bence bu da bir tezat. Oysa ki onlar tutumlu insanlardır. Paralarını gereksiz yere harcamayı sevmezler. Ellerindeki her şeyi, değerlendirmeyi bilirler. Zamanı kullanmak yerine, zamandan zevk almayı severler. Beni anlamak istiyorsanız arkadaşlar! İkizler burcu olan birini tanımanız gerektiğine inanıyorum. İşte o zaman, yorumu sizlere bırakıyorum.

Yıllara damgasını vuran arkadaşlıklarım anısına, bu yazıyı yazmak istedim. Hala telefonda sesini duyduğum bu arkadaşlarımın fedakarlığını, sizinle paylaşmaktan onur duyuyorum. Sıkılmadan bir arkadaşlık isteyen ve hayatı dolu dolu yaşamak isteyenlere tavsiyem, “arkadaşlarınız arasında ikizler varsa eğer “kıymetini bilin!” , arada bir espri yapıyorum diye sizi kırdıklarını düşünseniz de, o nasıl buna gülüyorsa siz de gülün gitsin!

 

Selam ve dua ile

Paylaş
Etiketler: açıksözlülükburçfedakarlıkikizlersevecenlik
Önceki Yazı

Takozu Ne Koyan Olun, Ne de Takoz Gibi Olun!

Sonraki Yazı

Mamografiler Boşuna mı Yapılıyor?

Aysun GÜL

Aysun GÜL

1977 Trabzon doğumluyum/evli ve bir çocuk annesiyim. yerel bir gazetede ve İnternet bir edebiyat dergisinde yazılar yazıyorum. k.t.u mezunuyum.

İlişkili Yazılar

Aysun GÜL

Kalbin Keşfindeki Mucizevi İlaç: Nefis Terbiyesi

02 Ağustos 2011
5k
Aysun GÜL

İçin İçin İçimizi Kemiren Hatalarımız

31 Temmuz 2011
5k
Aysun GÜL

Dağ Eşkiyalığından Meclis Eşkiyalığına!

29 Temmuz 2011
5k
Aysun GÜL

İnternet Sohbetleri Veba Gibi Sardı Toplumu

23 Temmuz 2011
5k
Sonraki Yazı

Mamografiler Boşuna mı Yapılıyor?

Yorumlar 8

  1. basri fidan says:
    15 yıl önce

    GÜZEL DİZELER..PAYLAŞIMINZIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..YÜREĞİNİZE,BİLEĞİNİZE SAĞLIK SEVGİYLE KALIN..

  2. beyza says:
    15 yıl önce

    yine harika, anlamlı bir yazı ,yazılarınızı çok iyi takip etmekteyim, emeğinize yüreğinize,kaleminize sağlık aysun hanım…

  3. fazilet bozdogan says:
    15 yıl önce

    Sevgili Aysun hn,
    Yazinizi keyifle okudum:))
    Benim askimda, oglumda ikizler burcu oldugu icin cok sansli oldugumu dusunurum.

    Eger ki ikizler burcundan bi yakininiz bi arkadasiniz varsa cok sanslisiniz demektir. Dusmanim olsa bile ikizler burcundan olsun.

    Bu burcun insanlari parlak zekali, sebaatsiz,esnek kisilerdir. Cogu sanat yanlisi olup coguda ucaridir. Onlara duzgun bi aile hayati yaramaz. Dayanamayacaklari seyde degildir. Ikizler erkeginin esiyle karsilasicagi problemler sosyaldir. Erkeginin degisen ruh haline uymasini bilmelidir. Huzursuzlugunu teskin etmelidir.

    Ikizler burcu erkegi bir cocugun cekiciligine sahiptir. Cocuga gosterilen toleransin kendisine gosterilmesini isterler.
    Ikizler erkegi sikilip dunyasina kusunceoyle seyler soyler, oyle seyler yapar ki bu durumun kisa zamanda duzelecegini bilmeyen kadinlar ondan nefret eder.

    Akilsiz kadin boyle bir zamandaonunla munakasa eder. Akilli kadin ise, kocasinin dunyanin en buyuk adami oldugunu soyler. Ikizler burcunun eli her ise yatkindir, titizdir.
    Ikizler kadar karmasik bi burc daha yoktur.

    Bu burctaki insanlar termometrede ki civa gibi bir yukselir birde alcalir. Hava kadar degiskendir.
    Bu burcun erkekleri:
    pratik zekalidir, degiskendir, anlayislidirlar, Hayal gucu ve sezme yetenekleri vardir.

  4. ahmet fidan says:
    15 yıl önce

    Sevgili Aysun, harika bir yazıydı. Tebrikler.
    Bir ikizler olarak yazının neredeyse tamamı beni tanımlamış adeta.
    Antr parantez, şeytan tüyüne sahip olduğumu söyledikleri için geçenlerde epilasyonla aldırdım.))

  5. İbrahimî Feyzullah YALÇIN says:
    15 yıl önce

    “İkizler burcunun bendeki tasvirini anlatmak istiyorum sizlere” cümlesi mantıken problemli. İkizler Burcunun Sizdeki tasvirleri diye bir şey olamaz.Ancak ikizlerin sizde oluşturduğu mevcut durumu bize tasvir edersiniz. “Yaranlıklarını” ne anlama geliyor. Ayrıca tek bedende biribirinin zıddı iki karekter de barınmak gibi hususiyeti de vardır ikizlerin ve bu belirgin bir şeydir. Size denk gelmiş olan ikizler ile ikizler burcunun temel parametreleri farklıdır. “bence öyle değil” sağlıklı bir yaklaşım değil. Not: Bu sitede yeni yazmaya başladım. Sizin konularınızı önemsediği için de takip ettim. Ama “de-da” ve “ki” birleştirme,bitiştirme yanlışlarından tutun cümlenin mantık kurgusu yanlışlıklarına kadar neyi görürsem söylerim. İkizler burcundan olmasam da, sizin,ikizlerin lafı eğip bükmeden dosdoğru,çekinmeden söylemelerinisempatik bulan biri olmanızdan cesaret alıp eleştireceğim.
    hürmetler!

  6. AYSUN GÜL says:
    15 yıl önce

    merhaba arkadalar hepinize yorumlarınız için teşekkürler. ve İbrahim bey eleştirinizi imla hatalarıma yapabilirsiniz ama ben sizlere benim söylediklerimi kabul edin diye yazmadım. lakin eleştirinizi tasvirlediğim anlayışıma yaparsanız orada durun derim. kelimelerimle kurduğum iletişime siz değil kimseyi karıştırmam. Onlarla iyi bir dostluğum var. Doğal ve samimi bir dostluk.
    ve diyorum ki, sizi kelimeleriniz ve anlayışınız size benimki de bana. BİRDE İKİZLER BURCU İNSANIN FEDAKAR TAVRINI SEVİYORUM. BENİM ARKADAŞLARIM ÖYLEYDİ. VE HALA ÖYLELER. EVET VURDUMDUYMAZ BİR TARAFLARI VAR LAKİN HEPİMİZDE ARADA ÖYLE OLABİLİYORUZ.:))))
    Saygılar.

  7. ibrahîmî Feyzullah says:
    15 yıl önce

    kelime u kelamınızın rengi,tonu gibi estetiki boyutlar tabii ki sizin tasarrufunuz altındadır. Ben; üslubunuza,hangi mefhumu seçeceğinize tabii ki müdahale edemem ama eğer cümlede mantıksızlık varsa söylerim. Ve dahi bu tür kurgu düzensizliği, bağlaçların yanlış istimal edilmesinden daha da yıkıcıdır. Bir ikinci husus; biz,burçlarla ilgili temel ma’lumatı yazılı kaynaklardan biliyoruz. Bu bir ölçüde 2×2=4 tarzındadır. Ama sizin işleyiş biçiminiz bu sabitenin dışında bir alternatif sunuyor ki bu çok gerekli ve güzel. Kimi üç vakte kadar deyip olayı kaderi işliyor,kimi tamamiyle tekniki işliyor. ama siz,bunun dışında sıcak ve elastik bir alternatif sunuyorsunuz ki bunu sevdim. Ayyrıca diğer burçlarla ilgili çalışmalarınızı da bekleriz,
    hürmetler!

  8. admin says:
    15 yıl önce

    Sevgili İbrahim Bey;
    Yorumlarınızın içeriğine diyeceğimiz yok. Sizin takdirinizdir. Lakin, ele verir talkını kendi yutar salkımı deyiminde de olduğu gibi, bence önce kendinize bakınız. Bakınız yorumlarınıza, sözcükler arasında boşluk bırakmaya önce elinizi alıştırınız, sonra (kendi yazılarınızda ve yorumlarınızda) diğer imla hatalarınızı düzeltiniz.
    Eleştiri yaparken aynaya bakmayı düstur edinmeliyiz. Değil mi?
    Sevgilerimle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap