Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

Yalancı Olanlara Bir Çift Sözümüz Var!

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
17 Ocak 2009
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Yanımızda 7 yıl çalışmış olan zat-ı muhterem bizim için çiziktirmiş. Gazatacılar ve gazatalar hakkında yazılar yazdığımızı ama bunların oluşmasına katkımız olduğunu iddia etmiş. İnsanda biraz edep olur değil mi?Mesleğimiz için yaptıklarımız ortada duruyor. Yanımızda gazeteci sayılırken, ayrıldıktan sonra gazata kuranlar, gazatacılık yapanlar ortalıkta salınıyorlar.

Aynı zamanda ondan nasıl olursa olsun para getirmesini istemişiz gibi ima eden yazılar yazmış. Yine onun yanında, birilerine (onun yerine temsilcilik yapıyor arkadaşımız hem de ondan daha iyi yapıyor) bir fotoğraf  ve birkaç not gönder demişiz de, bunu nasıl dermişiz diyerek, gazatacılara katkıda  bulunduğumuzu ifade etmiş.

Şimdi yazdıklarına birkaç söyleyeceğimiz var sonra da yeni patronuna birkaç sözümüz olacak.

1- Yedi yıldır bulunduğumuz kurumların başında bir tek gazeteci, bir tek çalışan bizimle ilgili, ‘para getirde nasıl getirirsen getir’ sözünün bize ait olduğunu söylerse, diyebilirse bu işi bırakırız. Kendimizi dünyanın en şerefsiz insanı ilan ederiz. Ancak bunu söylemediğimiz halde, söylenmiş gibi köşesine taşıyanları da (ima yaratmak isteyenleri de) şerefsiz ve hayasız ilan ederiz.

2- Yanımızda çalıştırdığımız insanlardan istediğimiz para şudur. ‘Kestiğimiz faturalardaki KDV miktarlarını gönderin.’ Ve onlar için koyduğumuz (bir örneği daha yoktur) kotanın üzerinde olan şirketin hakkını göndermelerini isteriz.

Onlar için koyduğumuz kota düşük bir rakam değildir, bilinmesini isteriz. O kota analarının ak sütü gibi helaldir. O kota, bölgede maaş alarak çalışan arkadaşlarımızın aldığı ücretten fazladır, onlara bıraktığımız miktar.

3- Halen bize KDV ve prim borcu olanların bize laf söylemelerini, yazı çiziktirmelerini şahsiyetsizlik sayarız.  Ve sözü yuvarlayarak üzerimizde şaibe bırakmasına izin vermeyeceğimizi, böyle yapan herkese haddini bildireceğimizin bilinmesini isteriz. İster bu yanımızda çalışmış olsun, isterse başkası olsun.

4- Gazatacı ve gazata kim(ler) için dediğimiz ortada durmaktadır. Yazılarımızda, sözümüzde arşivlerdedir. Mesleğini hakkıyla yapan ve hakkını veren meslektaşlarımıza sözümüzün olmadığını her fırsatta söyledik. Kast ettiklerimizin bizimle yolları kesişmez. Kesiştiğinde ise kendisinin bir gazatada olmadığından gazatacılık yapma şansı yoktur. Kurumumuzda çalışmanın, arkadaşlarımız için nasıl itibar yarattığını, herkes çok iyi bilir. Özellikle kendileri…

5- Dünyanın her yerinde gazetecilik yapan herkes bilir ki, gazetece yöneticileri muhabirlerine, ‘Fotoğrafını ve notlarını gönder yeter’ derler. Ve gönderilen notlar ertesi gün gazetenin sayfalarını haber olarak süsler. Bu küçümsenecek ve gazatacılık sayılacak bir olay değildir. Allahına kadar gazeteciliktir.

6- Dünyanın her yerinde radyolarda söyleşi, haber yapan kişilere gazeteci denir. Ayrıca kurumumuzda görev yapan her arkadaşımız bu kurumun bir parçasıdır. Bunu böyle kabul ederiz. Biri diğerini sevmiyor ya da özel hesabı var diye onu gözden çıkarmayız. Kuruma katkı yapmak isteyen tüm arkadaşlarımıza açığızdır. Nasıl ki, hayatında hiç televizyon programı yapmadığı halde televizyonumuz ve radyomuzun kapısı (yalan ve çarpıtarak yazmaktan kendini alıkoyamayan) arkadaşımıza açık olmuşsa, diğer kurumlarımızda görev yapan arkadaşlarımıza da gazetemizin kapıları açıktır.

7- Yine köşesine yalan taşırken, gazete patronunun (arkadaşımızdır ve herkesi en az benim kadar tanır) bilerek görmemezlikten (çünkü bilgisi vardır) gelmesini etik saymadığımızın bilinmesini isteriz.

8- Utanmadan yalan yazan ve söylediklerimizi çarpıtan arkadaşımıza sözümüz şudur. Hayatında çıktığın hiçbir kapıyı yüzüne kapattırma. Yalan yazma.

Söylemediğimiz ve ima etmediğimiz hiçbir sözü biz söylemişiz gibi yazma. Bizim için sana olan tüm kapılarımız bugünden sonra kapalıdır. Adam zannettiğimiz adamların, kapılarımızı kapattığımız günden sonra, hakkımızda yalan yazmalarını ahlaksızlık saydığımızın da bilinmesini isteriz.
      Son söz: Bu mesleği neden bırakmaya karar verdiğimi tahmin ediyorum şimdi daha iyi anlayacaksınız. Düşünün adam yerine koyduğunuz, ‘ihtiyacı var’ diye şirketimize olan borçlarını affettiğiniz, son olarak ondan sadece KDV tutarlarını göndermesini istediğiniz halde utanmadan başka anlama gelecek bir şekilde yazılar yazmalarını ise bir kez daha hayasızlık sayarız.

Dörtte dört

Bölgemizde kimlerin belediye başkan adayı olabileceğini yönelik yazdığımız yazılar arşivlerde duruyor. AK Parti’nin adayları en erken cuma günü, en geç pazartesi günü resmi olarak açıklanacak. Şuana kadar bölgemizde AK Parti’nin Belediye Başkan adayları Silivri Hüseyin Turan, Büyükçekmece İlker Gürbüz, Güngören Şakir Yücel Karaman belli oldu. Arnavutköy CHP Belediye Başkan Adayı ise Ali İhsan Er-can oldu. Şu anda dört dört tam isabet.

AK Parti, CHP ve MHP’nin bölgemizde bulunan 15 ilçe belediye başkan adayının kimler olabileceğini yazdık. Yüzde 90 oranında yanılmayacağımı tahmin ediyorum. Aynı zamanda kimlerin kazanabileceğini de yazdık. Şurada adayların belli olmasına ve seçimlerin yapılmasına ne kadar zaman kaldı ki?

Tüm koşturmacalar Mart 30’unda son bulmuş olacak. Ben de o tarihten sonra yeni umutlara ve yeni hayallere yelken açacağım.

İyi hafta sonları…

Paylaş
Etiketler: güncelmedyapolemiktoplum
Önceki Yazı

Dokunmayın çocuklara!

Sonraki Yazı

Cumartesi Günü de Zorunlu Tatil Olsa!!??

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Cumartesi Günü de Zorunlu Tatil Olsa!!??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap