Köşe Yazarları

Köşe Yazarları

Tip 2 Diyabet Düşük Karbonhidratlı Diyet Tamamen Düzenliyor

402
Paylaşma
5k
Görüntülenme

Tüm dünyada bu hastalık için yapılan harcamalar 800 milyar dolardır.

kasa fişiBen, tip 2 diyabeti bir hastalık olarak değil, modern tıbbın yanlış beslenme tavsiyeleri ve işlenmiş gıdaların yarattığı geçici bir rahatsızlık olarak değerlendiriyorum.

Adam gibi beslenme, hareket ve sağlıklı bir hayat tarzı ile tamamen düzeleceğini, ilaca milaca gerek kalmayacağını savunuyorum.

Son senelerde bağımsız uzmanların araştırmaları da bu görüşümü ispatlıyor ve doğru bir diyetle diyabetten ve diyabet ilaçlarından tamamen kurtulmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Daha önce Lancet’ de yayınlanan araştırma, diyabet geçmez, diyabet ilaçları asla bırakılamaz diyen ulemanın asabını bozmuştu:

Deneye katılan hastaların % 46’sında bir yıl içinde tip 2 diyabette gerileme görüldüğü,15 kilo ve daha fazla veren hastaların % 86’sında tip 2 diyabetin gerilediği ama mevcut tedavi yöntemlerinde hastaların sadece % 4’ünde gerileme olduğu ortaya çıkmıştı (2).

Yeni yayınlanan ve tip 2 diyabet için ilaç kullanan her beş hastadan ikisinin düşük karbonhidratlı bir diyetle ilaçlarını kesebildiklerini gösteren araştırma da insanları ilaca mahkûm eden modern tıbbın bir kere daha çuvalladığını gözler önüne seriyor.

Journal of Medical Internet Research isimli dergide yayınlanan araştırmada hastalar total karbonhidrat alımlarını tedrici olarak günde 130 gramın altına kadar azalttılar (3).

Bir sene sonunda HbA1C seviyeleri 6.5 ve üzerinde olan hastaların yüzde 26’ sında bu değerin hiç ilaç almayarak veya sadece metformin kullanarak azaldığı görüldü.

En azından bir ilaç kullanan katılımcıların yüzde 40’ ının bu ilaçlardan birini veya fazlasını bıraktıkları belirlendi ve hastaların yarıya yakınının kilolarının yüzde 5’ ini verdikleri tespit edildi.

Talk About Reversal of Type 2 Diabetes – Not Just Disease Management

Modern tıbbın beslenme tavsiyeleri bana göre külliyen yanlıştır ve hatta obezite ve diyabetteki patlamanın da önemli sebeplerindendir.

BİR: Üç ana üç ara öğün yerine günde iki defa beslenilmelidir.

İKİ: Temel yağlar olarak tavsiye edilen ayçiçek, mısırözü ve kanola gibi omega 6 deposu yağların zerresi bile ağza konmamalıdır; temel yağlar tereyağı ve zeytinyağıdır.

ÜÇ: Hararetle tavsiye ettikleri layt ürünler ve suni tatlandırıcılar asla yenip içilmemelidir.

DÖRT: Yağsız süt ürünleri yerine tam yağlı yoğurt, ayran, peynir tercih edilmelidir.

BEŞ: Tahıllar temel gıda olmamalı, işlenmemiş tam tahıl mamulleri makul miktarda tüketilmelidir.

ALTI: Kolesterol deposu diye yasakladıkları yumurta da sağlıklı hayvansal yağlar ve sakatat da sağlıklı beslenmenin olmazsa olmaz yiyecekleridir (4).

Gelelim neticeye

BİR: Modern tıbbın tavsiye ve ilaçları tamamen düzelebilecek olan geçici bir rahatsızlığı, ömür boyu düzelmeyen ve kalp krizi, felç, diğer damar tıkanıklıkları gibi ölümcül komplikasyonları olan bir hastalığa çeviriyor.

İKİ: Tip 2 diyabet bir hastalık değildir, modern tıbbın yanlış beslenme tavsiyeleri ve işlenmiş gıdaların yarattığı, adam gibi beslenme ile doğru hayat tarzı ile tamamen düzelmesi mümkün olan geçici bir rahatsızlıktır.

Kaynaklar:

1.http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/12/07/yazilar/tip-yazilari/beslenme/diyabet-hayat-boyu-suren-bir-hastalik-degildir/

2.https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)33102-1/abstract

3.http://diabetes.jmir.org/2018/3/e12/

4.http://ahmetrasimkucukusta.com/2018/01/19/yazilar/tip-yazilari/beslenme/tip-2-diyabet-hastalik-degil-onlenmesi-ve-tedavisi-mumkun-olan-gecici-bir-rahatsizliktir/

Paylaş

İlişkili Yazılar

Sonraki Yazı

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

 

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formları doldurun

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.