Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Hasan Celal GÜZEL

Terörle Mücadelede Durmak Yok, Yola Devam!

Hasan Celal GÜZEL Yazar Hasan Celal GÜZEL
01 Temmuz 2012
Hasan Celal GÜZEL
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Geçen hafta 23 Haziran 2012 tarihli yazımın başlığı şöyleydi: 'Arkadaşlar Sizin eliniz Armut mu Topluyor- 1'. Yazımda özetle, terör örgütüyle mücadele için, -bütün dünyada yapıldığı gibi- terörün üst yöneticilerinin etkisiz hâle getirilmesi gerektiğini anlatıyordum. Daha sonra gündem son Suriye Krizi ile değişti. Birinci yazımın devamına ancak bugün fırsat bulabiliyorum.
Evvelâ, 'sosyoliberal' yazarlarımız ve politikacılarımız tarafından hep istismar edilen bir gerçeğin altını çizmek istiyorum: Terörle mücadele ile Kürt kardeşlerimizin sorunlarını çözmek, birbirinden tamamen farklıdır. İlkinde, saldırıya uğrayan vatanınızı korumak için güvenlik tedbirleri alırsınız; ikincisinde ise terörden tamamen bağımsız olarak vatandaşlarınızın ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarını çözümlemeye çalışırsınız.
'Demokratik Açılım'ı ya da 'Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni uygulamak için ille de teröristlerin silahı bırakması icap etmeyebilir. Nitekim son olarak Başbakan Erdoğan'ın 'Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulması' konusunda attığı önemli adımla terör eylemlerinin hiçbir ilişkisi yoktur. Lâkin, 'barış' ve 'demokrasi' lâfazanları, terör eylemlerinin sona ermesi için yegâne yolun, teröristlerin pazarlıksız 'silah bırakmaları' olduğunu -eğer kötü niyetli değillerse- anlamak zorundadırlar. Bu konuda Başbakan Erdoğan'ın kararlı tutumu ve beyanları milletimizi rahatlatmaktadır.

***

Terörle mücadelede önemli gördüğüm bazı hususları sıralamaya çalışacağım:
1. Suriye Krizi'nde sonuca ulaşabilmek için, inisiyatifi ABD ve NATO'ya bırakmadan mutlaka 'misilleme' yapılmalıdır. Bu durum savaşa sebep olmayacaktır. Burnumuzun dibindeki füze rampalarının vurulması mesele değildir. Nüfusunun yarısından fazlası Türk olan İran'ın, bölgedeki yegâne önemli destekçisine karşı saldırı ihtimali düşünülemez. Diğer taraftan, Rusya'nın da müdahalesi mümkün değildir. Bu iş, BM Güvenlik Konseyi'nde oy kullanmaya benzemez. BAAS diktatörlüğünün tasfiyesi, PKK'nın Suriye'deki habis faaliyetlerine de son verecektir.
2. Sınır ötesi operasyonlara devam edilmeli ve Kandil'e mutlaka girilmelidir. Milletlerarası hukukun birçok hükümleri bu operasyonu haklı kılmaktadır. Mezhep kavgasına sürüklenen Irak Merkezî Hükümeti'nin de, Türkiye'ye her bakımdan muhtaç olan Bölgesel Kürt Yönetimi'nin de, terörle mücadelede bizi desteklediğini beyan eden ABD'nin de bu duruma itiraz hakkı yoktur. Türkiye'nin millî güvenliği, -itirazları olsa bile aldırmadan- Kandil'e girmeyi gerekli kılmaktadır.
3. Irak ve Suriye sınırında Güvenlik Bölgeleri oluşturulmalıdır. Güvenlik Bölgeleri'ni ihlâl edenlere derhal karşılığı verilmelidir.
4. 'Özel Harekât – Bordo Bereliler – İstihbaratçılar' üçgeninde aktif ve hareketli terörle mücadele timleri başarılı olmuştur. Bu uygulamaya gevşemeden devam edilmeli; ayrıca 'alan savunması' yapan birlikler takviye edilmelidir.
5. Başlangıçtan beri yanlış kurulan, İçişleri Bakanlığı 'Güvenlik Müsteşarlığı' kaldırılarak, MİT'e bir araştırma-değerlendirme birimi olarak bağlanmalıdır.
6. Irak sınırının değiştirilmesi için ilgililerle mutabakata varılarak becayiş suretiyle daha kolay savunulabilecek bir hat çekilmelidir. Yaklaşık 30 yıldır tartışılan 'Fizikî Engel Sistemi'nin kurulması ve TOKİ'nin dayanıklı karakol inşa projesi süratle gerçekleştirilmelidir.
7. Yıllardır yazıp çiziyoruz ama TSK'ya, profesyonel olmayan askerlerin terörle mücadelede kullanılmaması gerçeğini bir türlü anlatamadık. Artık bu yanlış uygulamadan vazgeçilmelidir.

Paylaş
Etiketler: DEMOKRATİK AÇILIMMillî Birlik ve Kardeşlik ProjesiSuriye krizi:terörle mücadele
Önceki Yazı

Bir Yazının Döllenmesi ve Beyin Rahminde Gelişimi

Sonraki Yazı

Nejat Taşkın’dan İki Gazete, İki Bülten

Hasan Celal GÜZEL

Hasan Celal GÜZEL

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

İlişkili Yazılar

Hasan Celal GÜZEL

Geleceğin Süper Gücü: ‘Yeni Türkiye’ (II)

04 Eylül 2016
5k
Hasan Celal GÜZEL

Geleceğin Süper Gücü: ‘Yeni Türkiye’ (I)

01 Eylül 2016
5k
Hasan Celal GÜZEL

Türkiye’nin Lideri: Recep Tayyip Erdoğan

30 Temmuz 2016
5k
Hasan Celal GÜZEL

Akit Gazetesi ve Demokrasi

27 Temmuz 2016
5k
Sonraki Yazı

Nejat Taşkın’dan İki Gazete, İki Bülten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap