Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Hasan Celal GÜZEL

‘Teröre Karşı Ulusal Mutabakat’

Hasan Celal GÜZEL Yazar Hasan Celal GÜZEL
29 Ağustos 2012
Hasan Celal GÜZEL
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kamuoyunda tartışılmak üzere 11 maddelik 'Teröre Karşı Ulusal Mutabakat' teklifinde bulundu. Çiçek, mutabakat metnini açıkladığı basın toplantısında, 'Terörle mücadelede etkin ve kalıcı başarının sağlanmasında ulusal bir mutabakat ortamının tesiri büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede, başta siyasî partiler, sivil toplum kuruluşları ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunmasında büyük fedakârlık sergileyen şehit yakınları ile terör kurbanlarının aileleri olmak üzere, toplumun her kesimini kapsayacak daha etkin bir ulusal mutabakatın tesisi gerekmektedir. Bu şekilde teröre karşı güçlü bir ortak toplumsal tepki sergilenebilecek, terörle mücadeledeki birlik ve beraberlik daha da güçlendirilecektir' dedi.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in tam yerinde ve zamanında yaptığı 'millî mutabakat' çağrısını gönülden destekliyoruz. Bu çağrıyı ve 11 maddelik metni, terörle ilişkisi bulunmayan herkesin onaylayacağına inanıyoruz.

Lâkin PKK-KCK terör örgütünün Meclis'teki temsilcisi olan ve bizzat terörü destekleyen BDP'yi normal bir siyasî parti olarak kabul etmek mümkün değildir. Zira BDP, terör örgütünün uşaklığını yapan ve Türkiye'nin bölünmesi için çalışan bir kuruluştur. Bu gerçek, elbette Başkan Çiçek tarafından da çok iyi bilinmektedir. Ancak Çiçek'in, yayınladığı ulusal mutabakat çağrısına BDP'yi de dahil etmesi, siyasî ve hukukî bakımdan doğru bir davranıştır.

***
Teröre Karşı Ulusal Mutabakat metninde, önce terör örgütlerine katılmış herkese 'silâhlarını bırakmaları çağrısı'nda bulunulmakta; terör ve şiddet yöntemlerine başvurulması, bunun mâzur gösterilmesi, desteklenmesi ve teşvik edilmesi reddedilmektedir. Bu durumda, BDP'nin, terör örgütünün bir parçası olarak terörü desteklemesi ve teşvik etmesi mümkün olamayacaktır. Bunun da BDP tarafından kabul edilmesi ve bu ilkeye uyması söz konusu değildir.
Türkiye'de PKK- KCK- BDP dışındaki hiçbir odak terörü onaylamamakta ve bu millî mutabakat çağrısına icabet etmektedir.

Terörle mücadele hususunda Gaziantep'te şehit cenazelerindeki duruş, bu mutabakatın âdeta sessiz bir tasvibi gibidir.
Meclis Başkanı, terörle mücadeleyi bütün yönleriyle en güzel şekilde değerlendirmiş; vatandaşlarımızın bireysel hak ve hürriyetlerini çoğulculuk anlayışıyla teminat altına alacak 'Yeni Anayasa' üzerinde de durmuştur.

Ayrıca, Güneydoğu bölgesinin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarının da çözümlenmesi gereğini vurgulamıştır.
Teklifin 10. maddesinde, 'Bu mutabakata taraf olan siyasî partiler ve STK olarak, bu mutabakattaki ilkeler doğrultusundaki her türlü işbirliğine partiler üstü bir yaklaşımla yaklaşacağımızı ilân ediyoruz' denilmekte ve terörle mücadeledeki mutabakat bütün topluma ve siyasî partilere mal edilmektedir.
***
Teröre karşı bu millî mutabakat çağrısı, zaten terörün bir parçası olan BDP ve ırkçı- bölücü unsurlar haricinde, 75 milyon tarafında kabul edilecektir. Bu çağrıya, özellikle CHP ile MHP'nin katılması önemlidir. Terörle mücadeleden sorumlu olan Hükûmet, artık sırtını bütün meşru siyasî sisteme dayayabilecektir. Buna karşılık Hükûmet'in de terörle mücadeleyi aksatmayacak şekilde muhalefeti bilgilendirmesi gerekecektir.

Paylaş
Etiketler: BDPCHPMHPterörTeröre Karşı Ulusal Mutabakat
Önceki Yazı

Bir Parti Daha Kapandı

Sonraki Yazı

Padişah Çok Verir

Hasan Celal GÜZEL

Hasan Celal GÜZEL

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

İlişkili Yazılar

Hasan Celal GÜZEL

Geleceğin Süper Gücü: ‘Yeni Türkiye’ (II)

04 Eylül 2016
5k
Hasan Celal GÜZEL

Geleceğin Süper Gücü: ‘Yeni Türkiye’ (I)

01 Eylül 2016
5k
Hasan Celal GÜZEL

Türkiye’nin Lideri: Recep Tayyip Erdoğan

30 Temmuz 2016
5k
Hasan Celal GÜZEL

Akit Gazetesi ve Demokrasi

27 Temmuz 2016
5k
Sonraki Yazı

Padişah Çok Verir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap