Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet SARGIN

Termal Turizmi

Ahmet SARGIN Yazar Ahmet SARGIN
06 Mart 2011
Ahmet SARGIN
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Yozgat’ta termal kaynakları harekete geçirip hem termal turizmi canlandırmak hem de ekonomik canlılığı sağlamak amacını taşıyoruz. Hedefimizde termal turizm ve termal kaynakların değrlendirilmesi var. Bu yozgat için doğru ve isabetli bir  tercihtir.
Yozgat’ta tarım, hayvancılığın ve ziraatıngeliştirilmesinde şart ancak bizi öne çıkaracak termal kaynaklardır diyoruz. Geç kalınmış olsada termal kaynakların değerlendirilmesi için yoğun çaba sarfetmeliyiz.

Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan, Akdağ, ve Yerköy’de doğal sıcak su zenginliğimizi ne yazıkki bu güne kadar yeterince değerlendirimedik. İlkelusullerle banyoda kullandığımız bu şifalı suları sağlık’da, ısınmadave seracılıkta kullana bilmeninimkanlarını sağlayamadık. İnşallah bundan sonrabu ikanı yakalarız diyorum.

Sayın Valimizin Tesbiti de Bu Yönde

TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu nuda dinlemiştim, aynı konuyu gündeme getirdi. Sayın Valimiz Necati Şentürk’de bunun önemini ifade ederek termal kaynakları değerlendireceğimizi dile getirmişti. Yozgat termal kaynakları itibarıylazengin ve bakire bir bölge sayılır.

Yozgat türkiyeninen önemlijeotermal kaynaklarına sahip bir ildir.
En son yapılan sondaj çalışmalarında Akdağmadeni Karadikmen köyünde 486 metre derinliğinde 50 derece sıcaklıkta saniyede 100 litre debinde sıcak su çıkarılmıştır.
,

Bu bölgelerde yapılan sondaj çalışmaları Yozgat’ın sıcak su kaynağıitibariyle oldukça zenginbir il olduğunu gösteriyor.
Çok gecikmeden bu kaynakların değerlendirimesi, sosyal, Modern tesisleri kavuşturulması şart….. Bir an önce yatırımlar başlamalı ve termal turizm’de yozgat hak ettiği başarıyı yakalamalıdır. Daha fazla geçikmek bize zaman ve ekonomi kaybına neden olacaktır.
Boğazlıyyan ilçemizin Cavlak bölgesinde32-44 derece sıcaklıkta bi karbonatlı, klorünlü, sülfatlı sıcak su kaynakları bulunuyor.
Sarıkaya ilçemizde 48 derecesıcaklıkta çıkan su Kaymakamlık ve Belediye tarafından hazırlanan projeyle önceki yıllarda ısıtmada kullanılmaya başlanmış olup buranın tarihi bir hamam olması dikkatleri üzerine çekiyor ve önem arz ediyor. Mevut Termal tesislerde kullanılan sıcak suyun bir bölümü ise ilçe merkezinde 5 yıldızlı turizm ve sağlık tesislerinde kullanılıyor.

Yerköy ilçemizde 44 derece sıcaklıkta klolu, sülfatlı 60 derecede sıcaklık eski ilave sularlatermal tesislerde kullanıma devam ediliyor.
Saraykent ilçemizde 70-74 derecede sıcaklıktasodyum klorürlü, sodyum bikarbonatlı, kalsiyum sülfatlı su bulunuyor ve elektrik üretiminde kullanılması planlanıyor.

SAYIN VALİM YOZGAT MERKEZ DE
UNUTULMAMALI
Yozgat bölgesinde termal kaynakların bu denli zenginliğine rağmen merkez ilçede sıcak suyun bulunmaması bir kayıp olarak değerlendirile bilir. Bundan önceki sondaj çalışmalarındayozgat çevresindede çalışmalar yapılmıştı ciddi bir netice alınmadı, ancak yukarı çatak Mezarlığı mevkiinde ılık su olarak tesbit edilebilecek bir bulguya rastlanmıştı.
Bölgede çalışmalar daha derinleştirilereksıcaklık seviyesi yüksek termal kaynaklar ulaşılabilir, yada bu su kaynağ değerlendirilebilir.
Bir yüzme havuzu yapılabilir. Madem ki burada ciddi çalışma yaptık ve netice de aldık öyleyse bu suyuda değerlendirmek çok iyi olacaktır.

Yerköy -Sorgun Yozgat’a 30-40km denilebilirFakat Yozgat Merkezinde de böyle bir sıcak su kaynağının değerlendirilmesi fena olmaz.
Aynı bölgede daha derinlere inilmek suretiyle sıcaksu kaynaklarına ulaşıla bilir düşüncesini taşıyoruz. İlçelerimizin termal kaynaklarımutlaka değerlendirilmeli Yozgat bir an önce ciddi, Modern termal tesislerine kavuşturulmalıdır. Yatırıma Firmalar, iş adamları Yozgat’a davet edilmelidir.
Dile getirdiğimiz gibi Yozgatİlçe merkezinde bu manada sıcaksu sondaj çalışmalarına tabi tutulmasını arzu ederiz.
MTA.nın araştırmaları yozgat il merkezinde yoğunlaştırılmalıdır.Mademki Yozgat termal terimde mesafe alacakve adını duyuracak o halde niye geçkalıyoruz.
Bir an önce bu çalışmaları neticelendirerek hedefe biraz daha yaklaşmış olalım. Öyle zannediyoruz ki Devlette termal kaynakların değerlendirilmesi konusunda Yozgatlının yanında olacaktır.

Paylaş
Etiketler: belediyecavlak bölgesiilçeprojesarıkayayerköy
Önceki Yazı

Kendi Cehenneminde Geberip, Dirilmek !

Sonraki Yazı

Unlu-Yumurtalı Hamsi Kızartma, Yemeyin de Yanıda…

Ahmet SARGIN

Ahmet SARGIN

İlişkili Yazılar

Yozgat Sevdalısı Bir Hemşehrimiz Mustafa Erkılıç 
Ahmet SARGIN

Yozgat Sevdalısı Bir Hemşehrimiz Mustafa Erkılıç 

02 Aralık 2025
5k
Onlar Avrupa’daki Türklerin Sesi
Ahmet SARGIN

Okul Yolunda Bir Canavar Gördüm?

12 Kasım 2025
5k
Onlar Avrupa’daki Türklerin Sesi
Ahmet SARGIN

Devletin Sağlam Kaleleri Yıkılıyor?

10 Kasım 2025
5k
Güler Yüz Gülleri Açmış Bahçe Gibidir
Ahmet SARGIN

Güler Yüz Gülleri Açmış Bahçe Gibidir

04 Kasım 2025
5k
Sonraki Yazı

Unlu-Yumurtalı Hamsi Kızartma, Yemeyin de Yanıda...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap