Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Ekonomi

Tatile Gitmek Sadece Bir Hayal

Sibel GELBUL Yazar Sibel GELBUL
19 Ocak 2025
Ekonomi, Gündem, Sibel GELBUL, Sosyoloji
0
Tatile Gitmek Sadece Bir Hayal
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Okullar ara tatiline girdi.
Tüm arkadaşlarımız yurt dışı biletlerimizi aldık. Çocuklarımızı Paris’e götürüyoruz. Diğer çocuklarımızın ailesi Uludağ’a kayak yapmaya götürecekler. Bir kısımda Yurtiçi tatil turları satın almışlar. Harika bir durum. Çok mutluyuz. Dışarda kar yağarken sıcacık otelde çocuklarımızla yemek yiyeceğiz. Onların eğlenmek istedikleri oyunlar olacak. Disneyland turumuz için inanılmaz heyecan başladı. Site komşularımızın bir kısmı bungalov ev tatilleri ayarlamışlar. Evde kalanlar yardımcıları ile güzel vakit geçirecekleri ortamların hazırlığını bitirmişler. Giderken yıl boyunca yorulan anneannemizi de götüreceğiz. Ooh şöyle ailecek mis gibi tatil yapacağız.

Herkes tatil yapabiliyor mu?
Tatile çıkacak mısın?” diye sorduğumuzda boş gözlerle karşılaşıyorsun. Boş gözün özü boş sözler.
Tatile çok gitmişim gibi konuşmayayım ama birkaç günlüğüne de olsa yakın yerlere gidebiliyordum. Bu sene gidemem diyenlerin sayısı oldukça fazla.
Bize tatil matil yok.
Çocuklar da habire gösteriyor ‘Anne buraya gidelim mi?’ diye. ‘Gideriz çocuğum deyip geçiştiriyoruz. Bizler tatili unuttuk ama çocukları zapt etmek zor.Çocuklara yönelik ücretsiz veya düşük maliyetli etkinlikler bulmak için belediyelerin veya sivil toplum kuruluşlarının sunduğu etkinlikleri araştırıyoruz.
Kulağa hoş gelen tatil planı kimileri için sadece hayal. Kimileri dediğimiz kesim kim?

Asgari ücretli, Emekli, tek maaş alanlar, çift maaş alan ancak evleri kira olanlar kısacası parası olmayanlar..
Bugün bilgisayardan tatil sayfalarını taradım. Günü birlik Kapadokya sadece git/gel belli rotasyonları içeriyor. Fiyatı kişi başı 800 TL. Yola çıktın. Öğle yemeği, çay, kahve derken 1500 TL. Bu en minimum fiyat. Sadece bir günlük yorucu bir tur 3 kişi(bir çocuk ve ebeveyn) 4500 TL. Küçük çocuğunuz varsa bu tur tatmin etmez. Eziyet ötesi bir durum. Maalesef tablo bu haldeyken tatil planlarını yapamazsınız.
Televizyonda tatile gidenleri gören çocuklar özeniyorlar. Onlarda gitmek istiyorlar.
Bir hafta tatil yap. Bir yıl borcunu öde.
Ekonomik yıkım, dar gelirliler ve sabit ücretliler için tatil yapmayı hayal haline getirdi. Ulaşıma, konaklamaya, gıdaya gelen zamlarla beraber orta gelirli çalışanlar dâhil olmak üzere tatili askıya aldı.
Bu durum sosyal depresyon yaratmakta!
Sürekli ayakta kalmak için çalışan ama hayattan hiç zevk almayan toplum olduk. Bunun tadını yabancı turistler ve ihale alanlar, iş kapanlar, yandaşlar çıkarıyor. Emekçiler tatil ne demek unuttu. Turizmciler geçtiğimiz yıllarda orta gelirli yurttaşların profillerini görüyorduk diye ifade ediyorlar. Şimdilerde bu profiller yok. Fiyatlar yükseldikçe üst düzey geliri olanlar geliyor. Eskiden memlekete giderim diyenler onu da yapamaz oldular.
Okulların tatil olmasının diğer yandan en büyük ev yükü annelerde. Çocukların tatil yapma isteği karşılanamazken, çalışan annelerin ev içindeki yükünün artmasıyla ailelerin üzerindeki stres çoğalıyor.
Sabah-öğlen-akşam yemeği, bulaşıklar derken bir gözünü açıyorsun, hava kararmış. O gün hiçbir şey anlamıyorsun. Çalışan anneler için durum daha vahim. Kadınların çilesi iki katına çıkıyor. Kadınların asli görevi gibi görünen bu işlerde üstüne binince mutlu mesut bir aile ortamı olamıyor.

Son dönemlerde cinnetler çoğaldı.
Para yok. Geçim sıkıntısı çok. Ödemeler yapılamıyor. İcra kapıda. Patronların sıkıntısı daha farklı. Onlarda vergi, işçi, SSK derken gergin. Patron/çalışan ilişkileri sıkıntılı hale geldi. Eve geliyorsun sorunlar seninle geziyor. Çocuklar istiyor. İstekler karşılanamıyor. Eş ev işinden yorgun ve bezmiş durumda.
Cinnetlerin, mutsuzlukların, çoğalan boşanmaların temel sebebi araştırılsa; Sosyal depresyon ve ekonomik sıkıntıyla ilişkilendirilir.
Sizin anlayacağınız TATİL EVDE VE SOKAKTA geçecek..
Nefes almaya, kaliteli zaman geçirmeye o kadar ihtiyacımız var ki.. Corona virüsü ve hemen ardına asrın felaketi depremi yaşadık. Şimdi daha büyük bir deprem yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntı depremi. Yaşarken diri diri öldüren cinsten.
Milleti bilemem, ama milletin temsilcileri olan parlamenterler; Enflasyon düşürülecek, istihdam yükseltilecek, enflasyon önlenecek gibi kandırmaca ifadeleri ve politika beyanlarıyla başköşede yerlerini alıyorlar. Nasılsa onların çocukları yurt dışına tatile gidebiliyor. Genel olarak herkes kendi eksenini düşünüyor. Oy aldıkları halkın ne olduğu kimin umurunda!

Paylaş
Etiketler: ara tatiltatil turlarıyurtdışı biletleri
Önceki Yazı

Kuşadası’nda Olmak

Sonraki Yazı

Yaz Sahnesi

Sibel GELBUL

Sibel GELBUL

İlişkili Yazılar

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş
Ekonomi

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
5k
Dünya Engelliler Günü
Aynur Zeren TAN

Dünya Engelliler Günü

03 Aralık 2025
5k
Anma

Iskaladığımız Günler, Iskalanan Hayatlar

03 Aralık 2025
5k
Borsa
Edebiyat

Borsa

02 Aralık 2025
5k
Sonraki Yazı
Göz Gördü Gönül Katlanmadı

Yaz Sahnesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap