Yazar Portal
Çarşamba, Nisan 21, 2021
  • Giriş Yap
  • Kayıt ol
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
İletişim
Yazar Portal
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Çapar KANAT

Süt Tozu Değil Süt İçin! Niçin?

Çapar KANAT Yazar Çapar KANAT
03 Aralık 2011
Çapar KANAT
5
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Sevgili okuyucular, süt ve süt ürünleri hakkında yazdıklarımız sizi süt ve süt ürünlerinden uzaklaştırmak değil sizin  mükemmel  bu ürüne daha çok sahip çıkmanız için yazmaktayız.

Süt tozu nasıl imal edilmektedir ve imal edildikten sonra hangi süreçlerden geçmektedir bunu sizlere anlatalım.

Çiğ Süt üreticilerinin ürettikleri çiğ süt, süt tozu fabrikalarına gelmektedir. Büyük süt ve süt ürünleri fabrikalarının hem süt ürünü işleyen hem de süt tozu üretim  sistemleri vardır. Çiğ Süt UHT (Ultra heating system-yüksek ısıl işlem) de 160 derece ısıtılıp soğutulmaktadır. Bu yüksek ısıdan dolayı  çiğ sütün içindeki vitaminler mineraller tamamen yok olmaktadır. Geriye süt yağı ve proteinler kalmaktadır.

Geriye süt yağı ve protein kalmış süt, süt tozu yapılacak üretim bandına süt alınmakta bu banta sütün üzerine saçlarımızı kuruttuğumuz saç kurutma makinası sistemi gibi bir sistemle sıvı süt kurutularak suyu uçurularak toz haline getirilmektedir. Toz haline getirildikten sonra kullanım süresince bozulmaması içinde içine gıda katkı maddeleri katılmaktadır. Ülkemizde süt tozu yapımında ve uzun süreli bozulmaması için hangi gıda katkı maddelerinin katıldığını öğrenmemize gıda ve etiket yönetmeliği imkan vermemektedir. Ayrıca süt ve süt ürünlerini süt tozundan yapıp ambalajı üzerine süt tozundan yapılmıştır yazısını yazmayan ürünlerin süt tozunun hangi oranda kullanıldığının tesbitini yapacak TB’ nın cihazlarının olmadığının bize olan  resmi açıklamalarını, araştırmalarımızı da  da önüzdeki günlerde detaylı olarak yazacağız.

Süt sanayicilerinin sivil toplum kuruluşu (SET-BİR) yoğurtta kıvam artırıcı olarak süt tozunun  % 2-3 oraında kullanıldığını bize yazdğı yazıda beyan etmiş olmalarına rağmen siz tüketiciler olarak hangi uht sütte veya yoğurtta % 2-3 oranında süt tozu kullanılmıştır yazısını etiket üzerinde görebildiniz? Herhangi bir tüketici süt ve süt ürünleri ambalajlarının üzerinde süt tozundan yapılmıştır yazısını görmüş olan var ise bulup gözümüze soksun, biz razıyız.

Şimdi bu süt tozları nasıl uht süte, yoğurda, ayrana çevriliyor ona bakalım: Süt tozunun içine su karıştırılarak karıştırıcılarla uht süt adı altında satılabiliniyor veya süt tozundan yoğurt, ayran, peynir yapılıyor. Süt tozu,  süt tozu yapılmadan önce süt yağı içinden alınmışsa o süt tozu geri uht yağlı süte çevrilecek ise içine hangi yağı katmak süt sanayicisinin insaf ve merhametine kalmış. Süt sanayicisinin insaf ve merhamet sahibi olmadığını Tarım Bakanlığı’ nın 2009 gıda denetim raporunda (Bebek mamalarında kurşun var) biz gördük. Bu raporda süt ürünlerinde palm yağı kullanıldığını okuduk. Bu rapor yayınlanmadan önce de sütte süt yağı yerine palm yağı kullanıldığını çiğ süt üreticileri grubunda aylar önce yazmıştık.  Süt sanayicilerinin palm yağı kullanmalarının sebebi süt yağının önceden yapılan süt tozunda  olmayışından dolayı yapılacak sütte ve yoğurtta mecburi olan yağ oranını tamamlamak içindir. AB’ nin süt tozu üretirken  Tereyağını (Süt Yağı’nı) içinden aldığı süt tozunu ithal eden sanayicilerimiz içinde olmayan süt yağını palm yağı ile tamamlayarak tüketiciler aldatılmaktadır. UHT süt değil Pastörize süt içmeliyiz. Sütte tüketici olarak uht süt yerine pastörize süt içerek kendimizce sorunu çözerken yoğurtta ve diğer ürünlerde tüketici olarak sorunu çözememekteyiz. Ama çözüm önerilerimizi Tarım Bakanlığı’na sunduk. Sizlerden de destek beklemekteyiz. Tamamen Süt tozundan yapılan peyniri ise kendi tadım hissimizle ayırt edebilmekteyiz.

Enteresan bir husus daha var. Süt yağı. Süt yağı ithal edilmektedir. Biz sütün yağına tereyağı demekteyiz. Peki süt sanayicilerine  ithalatçılarca satılan süt yağı nedir? Süt tozundan yapılan süt ve süt ürünlerine sonradan tereyağı değilde niçin ithal süt yağı karıştırılmaktadır. Gerçi biz sonradan süt yağı da tereyağı da karıştırılmasına karşıyız. Süt ve süt ürünlerine süt yağı veya tereyağı sonradan karıştırılmışsa bu da etiketlerde yazılmalıdır. Sayın tüketiciler,  süt tozundan yapılan sütlerde ineğin sütünü de oluşturan doğal süt suyu yerine çeşme suyunun  içine karıştırılmış süt

 yağı, ısıdan etkilenmiş protein ve dürüstçe süt yağı konulmuş ise ilaveli süt yağı veya palm yağlı süt tozundan yapılma hilkat garibesi tüketmektesin. Süt tozu yapılırken çiğ sütün uçurulan suyu  süt suyudur.  Öyle ise o uçan su sadece su değil ise sanayicler niçin zahmete sokuluyorki! Biz süt tozunu, süt yağını satın alalım sütü evimizde yapalım! O uçan değerli süt suyu yerine çeşme suyu katılmaktadır. Çiğ Süt üreticilerinin parekende sattığı çiğ süte  << su katılıyor >> iddiaları doğru bile olsa hiç olmaz ise çiğ süt sahteleşmiyor. İçine süt yağını, palm yağını  çiftçi sonradan katmıyor. Süte su karıştıran parekende çiğ süt satanlar süt sanayicisinden daha çok daha dürüsttür. Hiç olmazsa süte su katan parekende çiğ süt satanlar çiğ sütü gerçek besin değerinden uzaklaştırmamaktadırlar. Çiğ süte su katanlardan satın aldığımız çiğ süt ile evimizde yoğurt yaptığımda su katıldığını bilmekteyiz. Ama sanayiciler Tüketicileri Aldatma Mühendisliği  ilmininin inceliklerini  kullanarak, tüketicilerin, kendilerinin aldatıldığının farkına bile varmalarının önüne geçmektedir. Elimize yoğurt kovasını alıp duvara çarpacak olsak yere doğru sarkmayacak kaskatı, süt tozundan kıvam verilmiş yoğurtlar üretebilmektedirler.

Gıda güvenliği , içinde ne olduğunun dürüstçe yazdırılmasıdır. Yazdıracak olan da Tarım Bakanlığı UGKK (ulusal Gıda Kodeks Komisyonu) dur.

 Sütün uht’ leştirilmesinde  geriye kalan süt yağı ve protein’in de değişime uğradığı, bu değişime uğramış protein’in kanserojen olabileceği iddiası  konusunda Onkolog (Kanser Uzmanı) Sayın Yavuz Dizdar  NTV de bir proğrama  katıldı. Aynı proğram da  Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisi Prof.Dr. Sayın Yaşar Kemal Erdem kanserojen olamayacağını iddia etti. Bir gıdanın kanserojen olup olamayacağının anlaşılması için klinik bir araştırma yapılması gerekir. Ntv proğramında  Gıda Mühendisi Prof.Dr. Sayın Yaşar Kemal Erdem’in ‘’ bu iddianız çok ciddi, tıp fakültelerinin bu konuda klinik bir araştırma yapması gerekir’’ demesi gerekirken Onkolog Yavuz Dizdar’ı yalanlayarak elinde kanıt olmadığını ifade etti.

Yazımızın başlığında Süt Tozu Değil Süt İçin diye size tavsiye de bulunur iken sizin içtiğiniz sütün,yediğiniz yoğurdun, içtiğiniz ayranın , içtiğiniz sütlü hazır kahvelerin , bilmem nesi bir yerdelerin, sütlü çikolataların ve üzerinde sütten yapılmıştır, süt kullanılmıştır yazılan ürünlerin; süt tozundan mı yoksa süt ve süt ürünlerinin birinci ve gerçek hammaddesi çiğ sütten mi yoksa süt tozundan mı yapıldığını bilebilmenize imkan yok. Siz tüketicilere bu imkanı vermeyen birincisi; Süt ve süt ürünleri üretici sektörüdür. İkincisi ise tüm bu saydığımız ürünlerin etiket ambalajlarında süt tozundan yapılmıştır , çiğ sütten yapılmıştır yazılarının konulması konusunda düzenleme yapmayan Tarım Bakanlığı Ulusal Gıda Kodeks Komisyonudur. Tüketicilerin sanayiciler tarafından aldatılmasına izin verilmektedir.

Tüketicilerin ne yediğini, ne içtiğini bilme hakları engellenmektedir. Tüketicilerin süt tozundan yapılmış sütün süt tozundan yapılmış olduğunun  etiket yönetmeliğinde yazılması  taleplerini beş aydan bu yana sümen altında tutulmaktadır. Süt tozu içilecekse buna tüketici karar vermelidir. Yediğinin içtiğinin parasını tüketiciler ödemektedir. Tarım Bakanlığı’ nın Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu ve Süt sanayicileri değil!

Tarım Bakanlığına tüketiciler tarafından  gönderilen etiket düzenlemeleri ile ilgilli dilekçeler artık sümen altından çıkarılıp gereği yapılmalıdır. Bu dilekçelerimizin bir örneğini yarın yayınlayacağız. Bir sonraki günde Tarım Bakanlığı’nın etiketleme konunsunda tüketicilere verdiği ibretlik cevabını  yayınlayacağız.

Süt tozundan değil çiğ sütten yapılmış süt içelim. Nasıl mı? Gelin, tüketiciler hep beraber olalım. Tüketim olmadan üretim, üretim olmadan tüketim olmaz. Siz istmemezseniz sizin istemediğinizi kimse önünüze koyamaz. Esir değil hür iseniz ne yiyeceğinizinin hürriyeti sizin elinizde olmalı. Cebinizdeki para sizin alınterinizdir. Sanayicilerin sizi

aldatmalarının önüne gelin hep beraber geçelim. Biz sadece yazmıyor gereğini yapıyoruz. Üç beş kişi ile değil milyonlar ile gereğini yaparsak tüketici isteklerinine kulak asan olacaktır.

Süt tozundan değil, çiğ sütten, ekşiyen süt, yoğurt istiyoruz. Pastörize süt içelim. Bizi okumaya devam edin.

Gerçek besin sağlığımızın köprüsüdür. Yazmakta hiç bir art niyetimiz yoktur.  Maksadımız bebeklerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin,hepimizin gerçek besine ihitiyacımız olduğudur. Doktor kapılarından, sahte bitkisel besin tamamlayıcılar ile ülke insanlarımızın soyulup soğana çevrilmemesi için ekmekten sonra ikinci öneme sahip süt ve süt ürünlerimize sahip çıkalım. Süt ve süt ürünlerinin eşdeğeri süt tozu olamaz.

Gerçek besin var iken niçin besin tamamlayıcılarına muhtaç edilelim?  Çalışanlarımızın elde ettiği asgari ücret zaten gıdaya yetmez iken bir de besin tamamlayısısı düzeninde boğulmak isteniyoruz.

Çiğ Süt Üreticileri, Süt ve Süt Ürünleri Tüketicileri Grubu

http://groups.google.com.tr/group/cigsutureticileri

Paylaş
Etiketler: anne sütüanne sütüne eşdeğerayranbağırsakbağırsak hastalıklarıbağırsaklardaki bakterilerbakteribilim kuruluböbrek taşıböbrek taşı tedavisiçiğ sütçiğ sütün faydalarıdamar tıkanıklığıenfeksiyonenfeksiyona karşı direnç sağlayan besinlererinik yağetiketgerçek besinGıda Mühendisiiçli köftekalp stenlerikemik erimesimargarinmargarinin zararlarımelaminmühendisliknano bakterinasaosteoporozOsteoporoz tedavisipeynirpeynir altı suyuprebiyotikProf.Dr. Sayın Yaşar Kemal Erdemsadeyağsafra taşısafra taşı tedavisiSAĞLIK BAKANLIĞIstratejik ürünstratejik ürünlerSÜTsüt tozusüt tozu üretim tekniğisüt tozu üretimisüt tozunda melaminsüt ürünlerisüt ve süt ürünlerisüt yağıTARIM BAKANLIĞItazeyağtedavitereyağıtüketicilerin aldatılmasıUGKKyavuz dizdaryoğurtyoğurt suyu
Önceki Yazı

Şenol İkizer. Dolmuş şoförü.

Sonraki Yazı

Mevlânâ’daki “Aşk Felsefesi” Üzerine Bir Deneme

Çapar KANAT

Çapar KANAT

İlişkili Yazılar

Çapar KANAT

Bakanlık Et Ve Süt Kurumuna Havada Su Dövdürüyor

13 Haziran 2017
5k
Çapar KANAT

Çiğ Sütün Perakende Satışına Düzenleme

19 Kasım 2015
5k
Çapar KANAT

Gerçekte Çiftçi Mazotta Destekleniyor mu?

07 Eylül 2015
5k
Çapar KANAT

1 Litre Çiğ Sütün Maliyeti – Mart -2015

31 Mart 2015
5k
Sonraki Yazı

Mevlânâ'daki "Aşk Felsefesi" Üzerine Bir Deneme

Yorumlar 5

  1. ahmet uzun says:
    11 sene önce

    Değerli abim ve kardeşim ÇApar Kanat bey,

    çok değerli yazılarınız bu alanda bizleri bilinçlendirmektedir. Allah sizden razı olsun. İnekler size duacıdır. İneklerin sütü fitneleriyle tahrip edip müşterilerine sahte inek/koyun/keçi.. sütü satanlardan Allah insanlığı korusun. Cengiz han kanunları uygulansın. Yalan söyleyen idam edilir. müslüman değildi,bir budistti ama Allahın hikmetine bu kadar yakınlıktan dolayı Allah ecdadına islamı nasip etti.
    değerli yazılarınız için Allah niyetlerinizi kabul etsin…
    Allah yar ve yardımcınız olsun…

  2. ismail karagülle says:
    11 sene önce

    Hadi köyümüze geri dönelim . Başka çaresi kalmadı bence.

  3. Mustafa Nevruz SINACI says:
    11 sene önce

    Sayın ÇAPAR KANAT; Aziz ve Muhterem Üstat…
    Bu konuda yapmış olduğunuz açıklamalar fevkalade önemli ve değerli. Dolayısıyla, acıklı halimiz ve toplumsal ahvalimiz hususunda “ibretli ve dehşetli” hakikatleri böylece öğreniyoruz. Sayenizde Öğrendiğimiz bir şey daha var. O’DA: Ülkemizde ciddi, ilmi ve insani bağlamda bir hükümet olmadığını öğrenmiş olmaktır. Ne acı!… Zira; Hükümet, ancak, “ilim, hak, adalet, fzilet ve hikmetle” hükmedene denir. Gerisi “en nazik ifade ile” nafiledir… Bilvesile kalbi teşekkür, selam, saygı ve başarı dileklerimi arz ederim.
    ÖNEMLİ NOT: Biz, kendimiz ve çocuklar için her gün en az bir kg. süt almak zorundayız. Mahalle sütçüsü yasaklandı ve kovuldu. Marketle muhtaç edildik. Bari, hangi marka süt alalım. Lütfen bir tavsiye….
    Mustafa Nevruz SINACI

  4. ahmet yıldız says:
    11 sene önce

    Sayın Çapar Bey Merhabalar;
    Yazınızı okudum benim fikirlerim sizinle aynı yönde bulunmamakta;benim de bir çocuğum var o da süt içmekte ben çocuğumun içtiği sütü alırken bu süttozundan yapılmışmı diye inanın hiç korkmuyorum.Bilahare bu sütte veteriner ilaç kalıntısı varmı,su varmı,toplam canlı bakteri sayısı kaç diye korkuyorum.Burada farklı bakış açılarını ortaya koymak fikirlerinize katıldığım veya katılmadığım tüm düşüncelerimi paylaşmaktan samimiyetinize güvenerek yazmaktayım.Evet bugün ülkemizin süt sanayisi gerçekten büyük firmaların tekelinde bulunmakta ancak üzülerek belirtiyorumki su sektörüde aynı meyve suyu sektörüde aynı durumda.
    Süt ürünlerinin tüketimine ket vurmak için hergün bir doktor,diyetisyen ve hatta şef aşçı gibi insanlar tüketici olan bizleri bir yerlere kanalize etmeye çalışmakta bugün geldiğimiz noktada tüketiciler tereyağı yerine bitkisel yabancı menşeyli yağlara kanalize edilmekte.Bu nedenle sütün içerisinde yaklaşık %88 olan ve %12 si kuru madde bu sütü kurutmanın veya Avrupa da bilhassa yapılan koyulaştırılmış sütün insan sağlığına bir zararı bulunmamaktadır.Tabiiki UHT süt ile Pastörize süt arasında tazelik farkı besin değeri farkı bulunmaktadır ancak biz tüketicilerin önüne dayanım süresi daha kısa olan pastörize sütlerde sunulmaktadır.
    Saygılarımla…

  5. Canan Güngör Uçaroğlu says:
    9 sene önce

    Bir zamanlar yerli kara sığır ırkımız vardı, hatırlıyor musunuz? Şimdilerde doğuda ve karadenizde yetiştiriliyor ama süt verimi az olduğu için pek tercih edilmiyor artık. Yerli kara ırkın hem sütü hem eti öyle lezzetliydi ki. Sütün rengi beyaz değil açık sarı olurdu. Süt az olurdu ama kaynattığınızda üzerine bir parmak kalınlığında yağ çıkardı. Biz de beslemiştik bir tane. Çok yıllar geçti üstünden ama bir daha öyle süt içmedik hiç. Yerli ırklarımıza geri dönelim bütün hayvan cinslerinde.   

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Köşe Yazarları

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son

Zevzeklik

11 Nisan 2021

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019

Kalifikasyon

18 Nisan 2021

“İngiliz Efsânesini Bitiriyoruz…” Atatürk Tarafından Verilen 450 Ton Altın

16 Kasım 2018
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

03 Nisan 2021

Şereflikoçhisar’ın Yüzyıllık Lezzeti Tahinli Pide, Nam-ı Diğer Tahanlı Pide

20 Ağustos 2018

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39

Şükran Günay Gönen Köy Enstitüsü’nün İlk Öğretmenlerinden Ali TONGAZ’ı Anlatıyor (2018) (III)

21 Nisan 2021

Yabanda Oruç Ayı

21 Nisan 2021

Rejim Baskı Üretmeye Mecbur

21 Nisan 2021
Yağda Kızartmalar Kalp Krizi ve Ölüm Riskini Artırıyor

Yağda Kızartmalar Kalp Krizi ve Ölüm Riskini Artırıyor

21 Nisan 2021

İş Hukukunda “Telafi Çalışması”

21 Nisan 2021

İlk Yüzyıl…Ortak Noktaların Zuhur Ettiği Yıldır…

21 Nisan 2021

Hoş Geldin Ramazan

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi

Ayın Kitabı

Ayın kitabı bölümünde yazarlarımızın kitaplarının yayınlanması için, her ay en az üç yazı yayınlamış ve yazılarının her birinin en az 50 tekil tıklama sayısına ulaşmış veya her bir yazısına en az 5 er portal üzerinde yorum almış olması gerekmektedir.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

YAZAR PORTAL

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun? Kayıt ol

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formları doldurun

Tum alanlar zorunludur Giriş yap

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap