Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

Seçimler Türkiye İçin Olumluluktur

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
16 Haziran 2011
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Seçimler sonuçlandı. Sürpriz olacağını düşünen ben ve benim gibi milyonlar yanıldı. Sürpriz bekleyenler sürprizle karşılaştı. Dün de yazdığım gibi CHP beni ve milyonları yanılttı. Seçim sathındaki performanslarının karşılığını almadıklarını düşünüyorum.
Birileri ise CHP’nin yüzde 27’i geçemeyeceğini ifade ediyorlardı ve yanılmadılar. Ben ise CHP’nin yüzde 30 bandında oy alacağını ve -2, +2 farklılık olabileceğini ve 170 milletvekili çıkarabileceğini düşünmüştüm. Yanıldım.
AK Parti’nin 2009 seçim performansına ulaşabileceğini ve yüzde 40 ve 45 bandında döneceğini, en fazla 300 milletvekili çıkarabileceğini düşünmüştüm. Yanıldım.

MHP’nin yüzde 11 ile 14 bandında döneceğini ve en fazla 60 milletvekili çıkarabileceğini düşünüyordum. Yanılmadım.
Bağımsızların yüzde 7’ye yakın oy alacaklarını ve 35 milletvekili çıkaracaklarını tahmin ettim. Yanılmadım.
Ergenekon sanıkları; Çetin Doğan, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek’in ve diğer bağımsız adaylar Yaşar Okuyan ve Abdüllatif Şener’in seçilemeyeceklerini yazmış ve ifade etmiştim. Yanılmadım.

CHP’nin İstanbul’da AK Parti’yle baş başa bir sonuç alabileceğini hatta geçebileceğini ya da AK Parti’nin birkaç puan geçebileceğini tahmin ediyordum. Resmen dumura oldum.

Neden öyle düşünmüştüm? 2009 seçimlerinde İstanbul’da Kılıçdaroğlu ve Tekin ikilisinin Baykal’a rağmen başarılı bir kampanya yürüterek CHP’ye tavan yaptırmalarının bu seçimlerde daha yükseleceğini özellikle projeleri nedeniyle daha fazla oy alacağını okumuştum. Yanıldım.

Baykallı bir CHP yüzde
15’i bulamazdı!

Ve şunu açıkça ifade etmeliyim ki, CHP için ortaya çıkan tabloda birilerinin ‘başarısız oldular’ diyerek sevinmelerini doğru bulmuyorum. Şayet Türkiye Deniz Baykal’ın başında bulunduğu bir CHP ile seçimlere gitseydi inanın AK Parti yüzde 60’lara ulaşır ve TBMM’de tarihin en büyük çoğunluğu ile yer alırdı. Hatta MHP barajı bile aşamazdı. Çünkü MHP de gerginlik politikasında CHP’den geri kalmazdı. Muhalefet tarafından yürütülecek olan Cumhuriyet, Atatürk ve laiklik yandaşlığı karşısında, AK Parti kendisini daha demokrat gösteren bir fotoğraf ortaya koyardı.

Sistemin savunuculuğunu yapacak olan CHP karşısında, AK Parti ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan çok rahat bir seçim çalışması yürütürdü. Baykallı bir CHP’nin oy oranı yüzde 15’leri geçmeyeceğinden, bugün ortaya çıkan yüzde 26’lık bir sonucun aslında bir başarı olduğunu da kabul etmek gerekiyor. 

Yeni CHP denilen partide örgütler ve zihniyet eski, Kılıçdaroğlu’nun topluma vermek istediği mesajlar ise yenidir ve daha demokrattır. Hem de tabanın, örgütün daha tutucu olmasına rağmen… Söylem ve örgüt yapısının üst üste örtüşmemesi Kılıçdaroğlu’nun toplumdaki inandırıcılığının olumsuz olmasına neden olmuştur. (Önümüzdeki günlerde yeni CHP’de yeni örgüt yapısı ortaya çıkarılmaz ise Kılıçdaroğlu ve Tekin tarih olurlar.)

Erdoğan’ın, “Alevi ve Kürt”
ırkçı söylemi tutmuştur!

Seçimlerde benim gibilerin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu için “Alevi ve Kürt” nitelemesinin ırkçı bulmasına rağmen, yürütülen propagandanın Karadeniz ve Orta Anadolu’da pirim yaptığını da bugün açıkça görüyorum. İyi analizler ve alan çalışmaları yapıldığında bu ırkçı söylemin Ege, Akdeniz, Marmara ve Trakya’da da tuttuğunun ortaya çıkacağını görmek gerekiyor.

Toplumun derin Alevi düşmanlığının kaşınıldığının, ayrıca son 30 yılda ortaya çıkan Kürt düşmanlığının Kılıçdaroğlu nezdinde sandığa olumsuz olarak, AK Parti lehine de yansıdığını görüyorum. Tabi aday tespitleri gibi diğer olumsuzluklar ise ayrı bir yazı konusudur.

Kaset olayı MHP’nin
barajı geçmesine neden olmuştur!

Başka bir tespitim ise şu: Şayet Başbakan Erdoğan, MHP’nin üst düzey yöneticilerinin kaset olayları patladığında “Ortaya çıkan sahneler ahlaksızlıktır. Manevi değerlerimizle örtüşmüyor. Ancak kasetlerin seçim öncesinde piyasaya sürülmesini de ahlaksızlık olarak değerlendiriyorum” diyebilseydi, inanın MHP bugün baraj altında kalmış bir parti olurdu.

Ve şunun altını da çizmek istiyorum. Kaset olayından sonra CHP’ye oy verebilecek en az yüzde 2-3 oranında bir seçmen grubunun da MHP baraj altı kalmasın diye oy verdiğini düşünüyorum. Çünkü MHP’ye verilecek oyun boşa gitmeyeceğini, partinin baraj aşmasıyla CHP ile bir koalisyonun kurulacağını düşündüklerini tahmin ediyorum.

Yine bir başka tespitim ise şudur. Kaset olayını MHP için şer olduğu düşünenlere söyleyeceğim şudur. Şayet kaset olayı olmasıydı bugün MHP 53 kişilik bir grupla TBMM’de olmazdı. Anlayacağınız, MHP için şer olan hayra dönüşmüştür. Kasetleri ortaya sürenlerin başardıkları ise 5-6 ismin milletvekili olmasını engellemişler, hayır olarak düşündükleri kaset olayı ise kendileri için şer olmuştur.
Ayrıca kaset olayının halen komplo olduğunu söyleyenleri ise anlamadığımı ifade etmek istiyorum. Ortada bir komplo yoktur. Çünkü kimse onlara bir tezgah komplo filan kurmamıştır.

Türkiye’nin geleceği aydınlıktır

Sürekli yazdığımı ve ikili sohbetlerde ifade ettiğim gibi bu seçimler Türkiye’nin daha iyi bir geleceğe yürümesine neden olacaktır. Milletin, AK Parti’yi tek başına iktidar yapması ancak anayasayı da tek başına yapabileceği bir çoğunluk vermemesinin Türkiye’de yeni bir toplumsal mutabakatı ortaya çıkaracaktır.

İstikrarın sürmesine, demokrasinin ise daha gelişmesine neden olacak bir fotoğrafın ortaya çıkması olumluluktur.
Türkiye daha yerinden bir yönetim modeline geçer, Başkanlık sistemi olmaz, barajlar düşürülür, Cumhurbaşkanlığının yetkilileri artırılır ve AK Parti daha demokratik bir anayasadan yana tavır koyarak, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının önüne açar.
Korkmayın ve “enseyi karartmayın”, Türkiye’nin geleceği daha aydınlıktır. Bakmayın siz korku imparatorluğu yaratmaya    çalışanlara…

Paylaş
Etiketler: “Alevi ve Kürt”ak partiErdoğan’ınKaset olayı MHP’ninSeçimler sonuçlandı.Türkiye’nin geleceği aydınlıktır
Önceki Yazı

Melandüs

Sonraki Yazı

Vahyin Binbir Sesi: Fitnat Dinç

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Vahyin Binbir Sesi: Fitnat Dinç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap