Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Prof.Dr. Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA

Ne Demiştin Niçin Caydın Sözünden?

Prof.Dr. A. Rasim KÜÇÜKUSTA Yazar Prof.Dr. A. Rasim KÜÇÜKUSTA
22 Aralık 2011
Prof.Dr. Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Prof. Dr. Bingür Sönmez tam bir sene önceki bir televizyon sohbetinde diyor ki: Bu kitap çok değerli bir kitap. Profesör Doktor Ahmet Aydın hocamızın yazdığı 8- 9 baskı yaptığı taş devri diyeti.

1930 yılından beri taş devri diyeti konuşuluyor. Bu konuda çıkan çok güzel yabancı yayınlar var. Hocamız bu konuda araştırma yapan Profesör Ahmet Rasim Küçükusta gibi çok değerli bilim adamları da yaklaşık 10 yıldır bu konuyu konuşuyor ama seslerini duyuramıyor. Ben burada göğsümü gererek bu bilim adamlarının adına diyorum ki taş devri diyeti aslında bizim bedenimize en uygun diyet.

Habertürk’ te 17 Kasım 2010 tarihinde Gündem programında Ece Üner ile Prof. Dr. Bingür Sönmez’ in (BS) sohbetinden bir bölümü aşağıda okuyabilirsiniz.
…

HABERTÜRK: Hemen sorayım, kurban bayramı, çok fazla et tüketiyoruz, et tüketmeyi çok seven bir toplumuz ama kalp damar sağlığına etin zararı var mıdır? Varsa ne kadar tüketmek gerekir?

BS: İnsanlar bildiğimiz düzeyde beslenmeye 2.5 milyon yıl önce başlamışlar. Ondan önce böcekler falan var biliyorsunuz. O dönemde 2,5 milyon yıldır  insanlar avcılık toplumunda avlanıyorlar, av hayvanının her şeyini yiyorlar, beraberinde meyve yiyorlar, kabuklu yiyecekler yiyorlar. Bu bizim yapımız. Biz etobur canlılarız.

Ama 10 bin sene önce yerleşik topluma geçiliyor. Avcılık toplumu bitiyor ve tarım toplumu başlıyor. Yerleşik düzen oluyor. İnsanların felaketi o gün başlıyor.

Buğday ile karbonhidrat  ile ve şeker ile tanışıyoruz ve vücudumuzda insülin hormonu salgılanmaya başlıyor bu yediklerimize karşılık. İnsülin adrenalin kadar zararlı bir hormon. İçyapıda olan, dengesini ayarlayamadığımız bir hormon.

Bu karbonhidrat ve şekeri aldığımız zaman insülin salgılanması çok fazla oluyor, kanda sürekli insülin kalıyor, insülin gidiyor damarlarınızda ciddi tahribat yapıyor.

Yıllarca insanları kolesterole yönlendirdik ve kolesterol, kolesterol hep kolesterol gösterdik ama bugün biliyoruz ki gerçek düşman kolesterol değil, karbonhidratlar  ve şekerdir. Hele 250 yıl önce endüstri devrimi sonucunda rafine şeker ile tanıştığımızda asıl felaketimiz o zaman başladı. Son yıllardaki mısır şurubu şerbeti de üstüne tuz biber ekti.

HABERTÜRK: Kolesterol demişken özellikle Türkleri çok mutlu edecek bir müjdeniz var retoks. Retoks galiba sizinde mimarı olduğunuz bir sözcük. Biraz onu açalım ki  ne tüketecekler? Nasıl tüketecekler.

BS: İnsanlara onu yemeyin, bunu yemeyin dedik. Kolesterol, kolesterol, kolesterol insanları bunalttık. Fakat insanların biyoloji dengesini bozduk. Kolesterol bir yapı taşı.

Bir insan diyorsa ki size benim şekerim var, aslında herkesin bir şeker var. Bir sınırı var bunun. Bunun üstü patolojik. Benim kolesterolüm var, kolesterol de aynı şekilde. Kolesterolsüz yaşam yok. Hormonlarımız, kemiklerimizin iyileşmesi, beynimiz, görmemiz her şeyimiz kolesterole bağlı aslında.

Kolesterol olmayınca ne oldu? İnsanlar erken Alzheimer olmaya başladı, erken yaşlanma, cinsel yetersizlikler, erken menopoz bunlar  hep kolesterol eksikliğinden başladı.

Abartılmış şekilde yapılan kolesterol diyetleri gerçekten sağlığımızı tehdit ediyor. Görüş dengemiz bozuldu. Omega 3, Omega 6 dengemiz bozuldu. Bu nedenle ben diyorum ki, taş devrindeki gibi beslenelim, taş devrindeki gibi et yiyelim ama taş devrindeki insanlar 30 km önce yol yürüyorlardı. Onun için taş devri diyetini ayda 2 defa uygulayalım. Bunun adına retoks ditelim yani toksinleri alalım, ziyanı yok o toksinler sizin sağlığınızı etkilemeyecektir.

Bir kere kırmızı eti affettik, kırmızı eti rahatlıkla yiyebiliriz. Özellikle çok yağlı olmamak şartı ile  kırmızı eti rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Kurban bayramında gelin milat olsun, daha önce yumurtadan özür dilediğimiz gibi kırmızı etten de özür dileyelim. Kırmızı eti rahatlıkla yesinler. Bir işkembe çorbasını, bir adana kebabı çok rahatlıkla ayda iki kere yesinler.

HABERTÜRK: Hocam ikramiye gibi oldu bu.

BS: Birçok meslektaşım bana karşı çıkacaklar. Buradaki olay da yumurta benzeri. Ben yumurtada bir şey keşfetmedim, 1990 yılından sonra  çok ciddi yayınlar çıkmıştır, haftada 2- 3 defa yumurta yiyebilirsiniz diye. 2000 yılından beri de biliyoruz ki günaşırı 1 yumurta, hatta günde 1 tane yenilebilir.

Ben bir bilim adamı olarak bunu bilimsel yayınlardan çıkarıp, halkımıza anons ettim. Önce karşı çıkan oldu,  sonra bütün bilim adamları kabul etti ki günaşırı 1 yumurta yenebilir.

Şimdi aynı şeyi ette yaşayacağız, bu konuda yazılı kitaplar var. Bu kitap çok değerli bir kitap. Profesör Doktor Ahmet Aydın hocamızın yazdığı 8- 9 baskı yaptığı taş devri diyeti. 1930 yılından beri taş devri diyeti  konuşuluyor.

Bu konuda çıkan  çok güzel yabancı yayınlar var. Hocamız bu konuda araştırma yapan Profesör Ahmet Rasim Küçükusta gibi çok değerli bilim adamları da yaklaşık 10 yıldır bu konuyu konuşuyor ama seslerini duyuramıyor.

Ben burada göğsümü gererek bu bilim adamlarının adına diyorum ki taş devri diyeti aslında bizim bedenimize en uygun diyet. Ayda iki kez retoks yapalım ama kırmızı eti rahatlıkla yiyebiliriz.
…

HABERTÜRK: Hocam, doğru bilinen yanlışları çok seviyoruz biz. “Sigarayı bıraktı kalp krizi geçirdi” deniliyor. “Çok sıkı bir diyet uyguladı o yüzden kalp krizi geçirdi” deniliyor ve bu son günlerde çok duyulan bir şey. Doğru mu bunlar.

Hakikaten sigarayı bir anda bırakınca kalp krizi riskimi artmış oluyor. Aynı şekilde diyet.

BS: Doğru bildiğimiz yanlışlardan birisi bir defa kolesterol, çok büyük bir yanlış. Gördük ki özellikle son zamanlarda çıkan bazı kolesterol düşürücü ilaçlar çok fazla düşürünce Amerika’da bazı ilaçlar piyasadan toplandı.

Gördük ki çok düşük kolesterol o kadar iyi değil. Benim ameliyat ettiğim hastaların yüzde 50’sinden fazlasının kolesterolü normal. Kan yağları normal. O ince büyüyü tam çözebilmiş değiliz. Ayrıca çok düşük kolesterol kanser nedeni. Onun için normal sınırının altına düşürmemeliyiz. Şeker gibi. Şekerinizi 60′a düşürürseniz hipoglisemiye girersiniz, kolesterol de çok düşük olunca hem hormonlarımız bozuluyor, hem metabolizmamız bozuluyor. O bahsettiğim Alzheimer, görme bozuklukları, psikolojik bozukluklar, kısırlık, cinsel güçsüzlük, hastalıklar ortaya çıkıyor. Her şey normalinde olmalı.

KAYNAK

Sohbetinin tamamını aşağıdaki bağlantıdan hem okuyabilir hem de seyredebilirsiniz.

http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?TabId=251&mid=1482&ItemId=17666

Paylaş
Etiketler: hem hormonlarımız bozuluyorhem metabolizmamız bozuluyor.ki taş devri diyetikolesterol düşürücü ilaçlar çok
Önceki Yazı

Kaigomai

Sonraki Yazı

Mesut Sadece Adıydı…

Prof.Dr. A. Rasim KÜÇÜKUSTA

Prof.Dr. A. Rasim KÜÇÜKUSTA

İlişkili Yazılar

Grip Aşısı Rezaleti
Genel Eğitim

Grip Aşısı Felç Riskini Artırıyor

08 Aralık 2024
5k
Günde 3 Bardak Süt Kemik Kırığı ve Ölüm Riskini Artırıyor
Prof.Dr. Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA

Günde 3 Bardak Süt Kemik Kırığı ve Ölüm Riskini Artırıyor

06 Aralık 2024
5k
Antiniyotikler Meme Kanseri Riskini Artırıyor
Genel Eğitim

Antiniyotikler Meme Kanseri Riskini Artırıyor

30 Kasım 2024
5k
Grip Aşısı Rezaleti
Genel Eğitim

Grip Aşısı Rezaleti

29 Kasım 2024
5k
Sonraki Yazı

Mesut Sadece Adıydı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap