Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Levent SEÇER (Prof.Dr.)

Kadın Öldürülmeyi Değil Sevilmeyi Saygıyı Tertemiz Aşkı Hakeder.

Prof.Dr. Levent SEÇER Yazar Prof.Dr. Levent SEÇER
04 Şubat 2021
Levent SEÇER (Prof.Dr.)
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bu yazımda ilk defa farklı bir konunun içinde olmak istedim. Kadının adının bile olmadığını dövüldüğünü hakarete uğradığını acımadan öldürüldüğünü seyretmek nereye kadar devem edecek acaba? Benim ülkemde kadın daima hep geride bırakıldı. İtildi kakıldı horlandı değer verilmedi dinlenmedi konuşturulmadı, sadece bilinen tek bir noktada kadın olarak görüldü. Ama ben bugün beni yöneten bir Cumhurbaşkanı kadın olsun ne kadar isterdim. Ama ne yazık ki şimdi sistemi tümüyle elinde tutanların buna elbette asla izin vermeyeceklerini biliyorum. Ancak bir gün tüm dünya da hakimiyetin kadınların elinde olacağı günleri hayal ediyorum. İşte o zaman her şeyin çok daha farklı olacağına inancımı asla kaybetmedim. Bu duygularla bir kadına duyulan sevginin saygının anlamını birkaç kelime yansıtmaya çalıştım.
Prof. Dr. Levent SEÇER

Sen yokken beklemeyi öğrendim. Beklerken de seni ne kadar çok sevdiğimi anladım. Sen yokken kalbimin sesini dinledim. Bitmeyen gecelerde sabahı bekledim. Sen yokken susmayı değil, yağmurla, rüzgarla, toprakla ve güneşle konuşmayı öğrendim. Sen yokken onlarla haber yolladım sana. Rüzgarla kulağına fısıldadım, yağmurla pencerene düştüm, toprakla izini sürdüm, güneşle içini ısıttım. Sen yokken sonbaharın dökülen yaprakları, susuz kalan çiçekleri, boşluğu öğrendim. Özlemdir yiyip bitiren insanı. Hasrettir çektikçe acısı dinmeyen. Sevgidir kalpten gözlere geçen. Yaşamak zor sanattır ama sevdiğinden ayrıysan daha da zor.

Her gece sevda türküsü takılır dilime. Hoyrat bir rüzgâr eser, yabancı, tanımadığım yıldızlar dolaşır semalarımda ve geceler dost olur yalnızlığıma. Her şeye inat dimdik ayakta kalmak için, sabret derim pervasız yüreğime, senden ayrı kalmak çok zor. Bir gün unutulmaz bir sevinçle gelirsen bana, açarım sonsuz sevgilerimizin kapılarını yeniden ilk günkü gibi. Beklersen beni gece lambasının altında uçarım mutluluktan. Şimdi yalnızsın biliyorum ve sen de beni düşünüyorsun. Hiç durmayacağım. Yağan yağmurla beraber sana geleceğim. Bir gün arar da bulamazsam eğer seni, sensizliğe veda eder giderim ölüme. Belki de daha önce ölümü beklerken bilinmez diyarlarda ararım seni. Bir gün yine bana CANIM demeni, yeniden bana gelmeni ister açmayı isterim sana kalbimin altın kapılarını.

Seni bu dünyada her şeyden çok seviyorum. Benim biricik aşkım, deli sevdamın adı, aşk bahçelerinin en güzel aşk çiçeği. Sana gelmesem de burnuna dokunamasam da saçlarına, görmesem de gül yüzünü, duymasam da yılana pes ettiren tatlı sesini, her gece resmine bakarak ağladığımı unutma. Sen her gece rüyalarıma giren, aldığım nefes, yaşadığım ömürsün. Şimdi seni her şeyinle, bana yaşattıklarınla, bağırmalarınla, yaşattığın zulmünle bile seviyorum.

Yağan yağmurda kanatları kırılmış, çaresiz bir serçe yavrusu gibi sığınılacak bir yuva gibi seni bekliyorum. Yalnız kaldığım bu çaresiz gecelerde sana özlemim daha da büyüyor içimde. Ne olur sevdiğim “Bitmeyecek” de. Şimdi daha da çok muhtacım buna. Hiçbir şey düşünmedim hayatta senden başka. Seni mutlu etmek ve sevmekten gayrı bir düşüncem olmadı. Seni saraylarda yaşatmak istiyorum. Dünyanın en mutlu kadını yapmak istiyorum seni. Yalvarıyorum Allah’ıma bana yaşama gücü versin de yaşatabileyim sana bunları.

Şimdi seni öyle çok özledim ki sevdiğim. Benimsin sen, taptığım kadınsın. Dünyandan atsan da yüreğinden atma beni bir- tanem. Dayanamam ben buna. Her şeye razıyım ama sensizliğe asla. Bir kez daha, bin kez daha sevdim seni şimdi, sevdim, sadece sevdim. Sıcacık nefesini, tatlı sesini, melek yüzünü, bakmaya doyamadığım gözlerini, içimi sızlatan bakışlarını sevdim. Gecelere düşen yıldız misali mertliğini, dürüstlüğünü, saf, tertemiz yüreğini sevdim.

Değişmem seni dünyada hiçbir şeye. Dün bir kadeh yudumladım içkimden, ama her yudumlayışta ölümü çekiyordum sanki içime. Ölesiye seviyorum seni bir tanem. Benim ilk ve tek aşkımsın. Ben de kalacak yüreğin ve ondan alacağım ben tüm gücümü ve bundan sonra daha da dürüst sevgilerin esiri olacağım, senden öğrendiğim gibi. Benim benzeri olmayan sevdiğim, canım, bir tanem, ömrüm, her şeyim yüreğime yazdım adını. ÖLÜMSÜZ AŞK dedim adına. İşte canım ben seni ölümsüz bir aşkla sevdim.

Biliyorum ilacı yok aşkın, işte bu yüzden belki de bu satırları okuduğunda göçmüş olacağım. Ama unutma ki ben sadece seni sevdim, sana aitim. Öldükten sonra bile seni seveceğim. Belki bir daha yanında olamayacağım ama şunu sakın unutma, senin için her gün hıçkırıklarla ağladığımı ve seni çok çok özlediğimi bir tanem. Sen önünde bir kez değil bin kez eğilmeye değersin. Çok seviyorum seni.

Paylaş
Etiketler: kadınKadın Öldürülmeyi DeğilSevilmeyi SaygıyıTertemiz Aşkı
Önceki Yazı

Hz Musa Dünyayı Terk Etseydi…

Sonraki Yazı

Aşıların Hafif Kovid Riskini AzaltmasıI Orta/Ağır Kovid Riskin de Azalacağı Mânâsına Gelmez

Prof.Dr. Levent SEÇER

Prof.Dr. Levent SEÇER

İlişkili Yazılar

Levent SEÇER (Prof.Dr.)

Emeğe Dayalı Evrensel Demokrasi

09 Ağustos 2023
5k
Tükenişin Tek Sorumlusu CHP
Levent SEÇER (Prof.Dr.)

Tükenişin Tek Sorumlusu CHP

09 Temmuz 2023
5k
Umuda Yolculuk
Levent SEÇER (Prof.Dr.)

Umuda Yolculuk

22 Haziran 2023
5k
Levent SEÇER (Prof.Dr.)

Aydınlık Özgürlük Şarkının Adı Bu Olmalı

19 Haziran 2023
5k
Sonraki Yazı

Aşıların Hafif Kovid Riskini AzaltmasıI Orta/Ağır Kovid Riskin de Azalacağı Mânâsına Gelmez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap