Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Cengiz ŞİMŞEK (Doç.Dr.)

İstiklal Marşı O Öğrencileri Lanetledi

Cengiz ŞİMŞEK Yazar Cengiz ŞİMŞEK
13 Ekim 2012
Cengiz ŞİMŞEK (Doç.Dr.)
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

İstediğiniz kadar program değiştirin, bu milletin kalbine vatan aşkı yerleştiremedikten sonra yaptıklarınızın bir anlamı yoktur. Her millet kendi milli marşıyla heyecanlanıyor, gurur duyuyor ve çeşitli törenlerde marşın okunmasına vesile olmayı arzu ediyor. Özellikle spor müsabakalarında gördüğümüz tablolar bizim her daim göğsümüzü kabartan anlar olmuştur.

Şimdi dönüp bir bu çocuklara, bir okullarda yetiştirdiğimiz gençlere, bir de Dicle Üniversitesi açılış törenindeki saygı duruşunda ayağa kalkmayan ve akabinde okunan İstiklal Marşına duyarsız kalan gençlere bakıyorum. Bu çocuklar ilk-orta ve lise eğitimlerinde vatanperverlik adına, milli şuur adına, bu topraklarda yaşayan herkesle bir olma bilinci adına hiç mi bir şey öğrenmedi acaba… Müfredatlara baktığınızda sözde öğreniyorlar… Hem de alasını öğreniyorlar gibi görünüyor. Yıllardır sızlandığımız ve “değiştirin şu programları” deyi çırpındığımız mevzu işte bu. Duyarsızlığın sonucunu Dicle’deki gençlerde gördük. Bu vatanda bugün her kim yaşam hakkı bulmuşsa, ecdadın cephede döktüğü kan sayesindedir.

Kadın her yerde ve zamanda bir vicdan abidesidir. Ayağa kalkmasalar da, yaptıklarından utanmalarını önemli bir ölçü olarak yorumlarım. Ama marş okunurken kılı bile kıpırdamayan, yaşadığı ülkenin kanı, bayrağı, toprağı ve cebinde taşıdığı kimlik kartıyla hiçbir ortak paydası olmayanların bu ülkede bir “vatandaş” sıfatıyla yaşamaya hakları olmadığını düşünüyorum.

Anlaşılan o ki, okunan marşla o kişilerin kimin sülbünden geldikleri arasında ciddi bir tenakuz da var. Kimin hangi kanı taşıdığı merakında değilim. Ben bu vatanın evladı olarak, ecdadın yad edildiği, şehitlerin anıldığı bir tabloya lakayıt kalmanın bir haysiyet ve şeref sorunu olduğunu ifade etmek istiyorum. Bir eğitimci olarak beni rahatsız eden bir diğer ve mesleki konu, bu topraklarda vatandaş sıfatıyla yaşayan ve bu düşünceyle üreyip çoğalan halkın çocuklarına nasıl oldu da okullarda bu duyguyu kazandıramadığımız. Yıllardır mesleki eğitimin kalitesini, İngilizce eğitiminin kalitesizliğini kürsülerde tartıştık durduk. Fakat en önemli değerlerin nasıl oldu da öğretilemediği konusu gündemimize gelmedi. Eğer bu amaçla müfredata yeni konulan Değerler Eğitimi dersini saymazsak, halkı ortak değerler ve idealler etrafında bir arada tutacak nitelikte bir eğitimden mahrumuz.

İstediğiniz kadar Diyarbakır Emniyet Müdürünün teröristlerle ilgili söylediği sözlerini eleştirin. Ama bu vatanda yaşayan, her türlü imkandan yararlanan normal bir kişinin öğretmenini ve masum öğrencileri sınıflarında yakmaya kalkışamayacağı, otobüste yaktığı kurbanını geri dönüp izlediğinde yüreğinin sızlayacağını düşünüyorum. Mesele sadece İstiklal Marşına katılma meselesi olarak görülmemeli. Bu sorun ne 4+4+4’le ne de seçmeli ders sorunudur. Ortada topyekun eğitilememe, birlikte coşamama, birlikte üzülememe ve birlikte sevinememe sorunu var. Demokratik yollarla seçilmiş bir cumhurbaşkanının siyasi parti liderlerince, genelkurmayca ve dahi bazı kesim halkça kaale alınmadığı bir toplumda bunların yaşanması muhakkaktır. “Ah bir iktidara gelsem” diye yırtınıp bu yolla toplumun içine ayrışma ve sivil iteatsizlik tohumları eken siyasiler bir yerlerine kına yaksınlar… Bu topraklarda birileri artık yaptığı şerefsizliğin adını demokrasi ve ifade özgürlüğü koyuyor, kutsala dil uzatıyor, dalga geçiyor. Ama bilinmeli ki, o kutsal ve İstiklal Marşı, saygı göstermeyen o gençleri lanetlemiştir.

Paylaş
Etiketler: cengizdeğerlerDiclediyarbakırEğitimeğitimiemniyetİstiklalmarşımüdürümüfredatprogramşimşeküniversitesi
Önceki Yazı

Köy Mahalle, Köylü Şehirli Oluyor

Sonraki Yazı

Özümüzün Gerçek Doğası

Cengiz ŞİMŞEK

Cengiz ŞİMŞEK

İlişkili Yazılar

Cengiz ŞİMŞEK (Doç.Dr.)

Müdür Müdür Müdür

30 Mayıs 2020
5k
Cengiz ŞİMŞEK (Doç.Dr.)

Nabi Avcı Eğitimde Paydaşlarla Sulh Bakanlığı Yapacak

30 Nisan 2013
5k
Cengiz ŞİMŞEK (Doç.Dr.)

ODTÜ’lü Yörüğün Uzay Yolculuğu

28 Aralık 2012
5k
Cengiz ŞİMŞEK (Doç.Dr.)

MEB’de Kıyafetler Değişirken

17 Aralık 2012
5k
Sonraki Yazı

Özümüzün Gerçek Doğası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap