Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet AY

İstanbul Özellikle Mi Seçildi?

Ahmet AY Yazar Ahmet AY
04 Nisan 2019
Ahmet AY
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

31 Mart seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Her zamandan daha çok hayra muhtaç olduğumuz bir süreç yaşıyoruz, lakin gidişata bakılırsa durumun (ŞİMDİLİK) hiç de hayırlara doğru gitmediği görülüyor.

31 Mart akşamı Saat 22.30’a doğru CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun binde 3’lük farkla öne geçtiği kimi yayın organlarında yer aldı. Anadolu Ajansı her ne olduysa paylaşımlarını durdurdu. Burada spekülasyonların beşi bir paraya indi. Neticede sabaha doğru Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım’ı 23 bin oy farkla geçtiği öğrenildi. Bunu hem Sayın Yıldırım hem YSK Başkanı söylemese farklı yorumlayabilirdik, lakin söyleyen aday ve YSK Başkanı olunca milletin kararına rıza dışında bir seçenek kalmıyor. Zaten Sayın Binali Yıldırım da “İstanbulluların kararı başımız gözümüz üstünedir… Biz tebrik etmesini biliriz” şeklinde açıklama yaparak demokrasiye olan inancını ve bağlılığını ifade etti.

Sorun burada değil, sorun seçim sonuçlarında yapıldığı iddia edilen hile idi. Hem de öyle böyle değil, on binlerle ifade edilen şaibeli oylar milletin midesini bulandırmaya yetti.

İddia şu:

Ak Parti Adayı Sayın Binali Yıldırım’a verilen oyların binlercesi CHP Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu’na verilmiş olarak resmi kayıtlara geçirilmiş. Bunu, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “Sayın Yıldırım’a verilen 241 oy kayıtlara 1 (bir) oy olarak geçirilmiş” örneği ile kamuoyuna duyurdu.

Sonraki saatlerde hem medyada hem sosyal medyada “pek çok ilde benzeri sahtekarlıkla seçim sonuçları manipüle edilmiş” haberleri yayıldı.

Doğru mu?

İnanırım.

Peki, Ak Parti sandık görevlileri, İl-İlçe Seçim Kurulları ne yapıyorlardı?

Bu soruyu daha sonraki yazılarımızda cevaplayacağımızı ifade edelim ve konunun daha önemli vechine bakalım:

İstanbul özelinde gelişen “şaibeli sonuçlar” ile ilgili başka şeyler de düşünmek için allame olmaya gerek yok. Neticede en kötü ihtimalle oylar yeniden sayılacak ve çıkan sonuçlara herkes rıza gösterecek.

Mi?

Acaba oylar yeniden sayılsa ve mesela Ak Parti Adayı Sayın Binali Yıldırım’ın seçimi kazandığı ilan edilse buna herkes rıza gösterecek mi?

Sanmıyorum.

Bunun için birden çok gerekçem var. Mesela seçimlerden en az bir ay önce, “Bahar gelecek” diyenlerin kimler olduğuna bakınız. Ayrıca “Birilerinin bu seçimlerden sonra sonucu kabul etmeyecek olan kitleleri sokaklara sürmek için hazırlık yaptıkları” söyleniyordu.

Keza, “Bu seçimlerden sonra sokaklar karışacak” diyenlerin gösterdikleri gerekçe, “İtirazlar sonunda CHP’nin aldığı bir belediyenin Ak Parti’ye geçmesi” olarak gösteriliyordu.

Bakınız,

2014 Mahalli Genel seçimlerinde itirazlar kabul edilerek başta Yalova ve Ağrı Belediye Başkanlıkları olmak üzere 14 il ve ilçede yeniden seçim yapılmasına karar verildi. Bugüne kadar hemen hemen her seçimde itirazlar olmuş ve bazen sonuçlar daha önce ilan edilenin tersine çıkmıştır.

Anlayacağınız Türkiye, seçimlerin ilan edilen hatalı sonuçlarına da itirazlara da itirazlar neticesinde sonuçların değişmesine de itirazlar üzerine seçimin yenilenmesine de yabancı değil.

O zaman sorun ne?

Sorun şu:

İtirazlar sonunda İstanbul Belediyesini CHP değil de Ak Parti’nin kazandığı açıklanırsa, bu, sokaklarımızı karıştırmak isteyenler için bulunmaz fırsat olmaz mı? Hatta bu fırsatı arayanların bu ülkenin huzuruna kastetmiş dış güçler olduğundan da şüphemiz yok.

Peki,

Dış güçlerin planı tutar ve sokaklar karışır diye CHP’nin kazanmadığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’ye vermek doğru mu?

Elbette ki hayır. Usulsüzlük varsa üstüne gidilir. Anlaşılan olay oy çalmaktan ibaret değil, sandıklar çalınmış, yani bir seçim çalınmış görünüyor.

Öyleyse süreç şeffaf, doğru, seçim yasasına uygun şekilde götürülmelidir. Bu çirkinliğin arkasında FETÖ mü, yargı içindeki kriptolar mı var bulunmalıdır.

İşin bir diğer tuhaf yönü de CHP’ye bu büyük hileyi yaptıran güçlerin bıraktıkları iz. Öyle ki seçim bitmeden yaptı(rdı)kları bu hilenin açığa çıkması için net, tartışılmaz hile izleri bıraktılar. Sanki Ak Parti bu hileyi görsün, itiraz etsin, haklı olduğu için Ak Parti’nin itirazı kabul görsün ve ortalık karışsın istediler. Yani oyun büyük, hırsızlık bu oyunun en küçük parçası.

Ne yapılmalı?

Ak Parti ve bütün partilerin itirazları değerlendirilsin, gereği yeni oy sayımı ise oylar yeniden sayılsın ve gerekirse seçim yenilensin.

Ama her şey şeffaf ve yasaların gösterdiği yolda yürüsün…

MİLAT

Paylaş
Etiketler: hileimamoğluistanbulseçimysk
Önceki Yazı

Ulus-Üstü Şirketler ve Sanal Devlet

Sonraki Yazı

Yapısal mı, Reform mu, Paket mi, Ne Açıyoruz?…

Ahmet AY

Ahmet AY

Ahmet Ay'ın Tüm Yazılarını Göster

İlişkili Yazılar

Ahmet AY

CHP Artık Milli Güvenlik Sorunu

06 Aralık 2020
5k
Ahmet AY

AB’nin ‘İRİNİ’ Akdeniz’e Aktı

29 Kasım 2020
5k
Ahmet AY

Başkan Erdoğan’dan Kıbrıs Çıkarması

22 Kasım 2020
5k
Ahmet AY

Biden’a Neden Sevindiler?

15 Kasım 2020
5k
Sonraki Yazı

Yapısal mı, Reform mu, Paket mi, Ne Açıyoruz?...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap