Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kemal ÖZER

İsrail ve Türkiye’deki Uzantıları Nasıl ve Ne Zaman Dalavere Çevirir?

Kemal ÖZER Yazar Kemal ÖZER
06 Mayıs 2016
Kemal ÖZER
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Şa’bî’nin, Fatıma Bintu Kays (r. anhâ)’dan nakledilen ve Müslim 2942, Ebu Davud, 4325-4326 ve Tirmizî, 2254’da kayıtlı, Temîmu’d-Dari ile ilgili Hadis-i Şerif’ten işaret edilenin İsrail olduğu kanaatindeyim.

Çeşitli masonik kaynaklarda 300, 70 ve 4 (biri İblis)’ten oluşan yapıdan söz edilir. Bu yapı halen dünyada etkindir ama her geçen gün zayıflamakta.

Onları zayıflatan unsurların başında da Türkiye geldiği için topluca saldırıyorlar. Bizde satılık bulmak zor değildir ama daha tehlikelisi, kökleri İkinci Selim dönemine kadar uzanan okullarda yetişmiş, Türkiye kurulurken buraya nakledilmiş, çeşitli kisveler altında içimizde dolaşan çok sayda tenya var.

Bu tenyalar sadece bağırsaklarımızda değil, aynı zamanda kanımızda, dolayısıyla kalbimiz ve beynimizdeler. Kimi dindar görünür, kimi liberal, kimi solcu, kimi siyasetçi, kimi bürokrat, kimi akademisyen, kimi gazeteci, kimi asker, kimi bilmem ne…

Tenyaların, gıdalardan aldığınız besinleri emerek büyümek ve vücudunuzu sararak sizi paramparça etmek gibi iki amacı vardır. Sadece tenyalar olsa iyi, bülbül kisvesi altındaki baykuşları, kuzu postuna girmiş kurtları, tavşana benzeyen çakalları, leş bekleşen akbaba ve sırtlanları da unutmamak gerekir.

Türkiye’nin en temel sorunlarından biri de, insan seçimi konusunda sık yaptığı hatalar. Türkiye liyakatten ziyade; diploma, İngilizce bilme, batıda okumuşluk ve ismin başında yer alıp, kişi ve kişiliğin önüne geçen unvanları önemsemeye devam ettiği, nitelikli insan envanteri çıkarmadığı ve ‘hâmili yakînimdir’ gafletini sürdürdüğü müddetçe, büyük bir enerji ve zaman kaybına uğrayacaktır.

Bunları kaleme almamın pek çok sebebi olsa da, medyanın basit bir haber gibi sunduğu algılarla oynamaya dönük haberlere dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bunun iyi anlaşılması için de, İsrail’in savaş stratejisi ve medyayı kullanma becerisi ile ilgili bir çalışmayı nakledeceğim. Ancak önce bizde Sözcü, Cumhuriyet, Birgün gibi açıktan küfreden ve aşağılayan gazetelerin yanı sıra, Hürriyet gibi çok profesyonelce yürütülen algı oyunlarına dikkatinizi çekmek istiyorum. Çünkü bunlar, haberin başlığı, spotu ve yerleştirmesinde öylesine sinsice hamleler yapıyorlar ki, (muhtemelen içlerinde İsrail veya batıdan getirilmiş yahut oralarda eğitilmiş profesyoneller çalıştırıyorlar) kitlelerin şuur altı sabote edilip, kışkırtılıyor. Neticesi olarak da, kendi ülkesine düşman olan bir kitle yaratılıyor.

Milletin parası olan Basın İlanla beslenen bu yabancı mevkuteler, kitlesel ayrışma ve çatışmaya sürükleyici dalavereler çeviriyorlar ama pek çok kimse ya bu gerçeği göremiyor ya da önemsemiyor.

İSRAİL DALAVERELERİNİ NASIL ÇEVİRİR?

Yapılan bir çalışma, İsrail hükümetinin dünya medyasını nasıl manipüle ettiğini ortaya koydu. Küresel medya zaten Yahudilerin kontrolünde, birde neden maniple etsinler diye düşünülebilir. Bu önemli ölçüde doğru, ama buna rağmen yine de işi ihtimale bırakmak niyetinde değiller. Sonuçta, dünya sadece Yahudilerden ibaret değil, aksine çok büyük ve kitlesel bir Siyonizm karşıtlığı söz konusu.

Paris so Sciences’den Prof Ruben Durante ile Paris School of Economics’ten Ekaterina Zhuravskaya, “Dünya izlemezken saldır. Uluslararası medya ve Israil-Filistin çatışması” adlı bir çalışma yapmış.

Dünyada ilk kez yapılan bu çalışmada İsrail’in, Filistin, Batı Şeria veya Gazze’ye yönelik düzenlediği en kötü, bazen de en ölümcül saldırılarını kamuoyunun fazla dikkatini çekmemek için, ABD’deki büyük haber özelliği taşıyan hadiselere denk getirdiği ortaya konuluyor.

Araştırmalar mezkûr çalışmalarında “İsrail saldırılarının, yüksek haber baskısı oluşturacağı önceden bilinen büyük bayramlar, festivaller, spor müsabakaları gibi olaylardan birkaç gün önce gerçekleşmesinin daha muhtemel olduğunu bulduk” diyorlar.

İsrail çevresine genellikle Ramazan veya bayram arifelerinde saldırmış. Saldırılar her defasında, hem bölgenin odaklandığı başkaca gündemler, hem de dünya medyasının yoğun olarak başka gündemlerle meşgul edilirken yapılmış.

Araştırmacılar, İsrail’in 2001-2011 arasında Filistin’e düzenlediği askeri müdahaleleri belirleyip, o sıralarda medyada yer alan haberlerle karşılaştırmışlar. Bunlara hem süper kupa finali gibi önceden planlanmış olayları, hem de dünyanın herhangi bir yerinde oluşan deprem, tsunami, uçak kazası gibi olayları dâhil etmişler ve şu sonuca varmışlar: İsrail saldırılarının, İsrail ordusunun önceden tahmin edemeyeceği olaylardan önce değil, yüksek haber baskısı oluşturacağı önceden bilinen büyük bayram/festivaller, spor müsabakaları gibi olayların öncesinde yoğunlaştığını bulmuşlar.

Belki aşırı şüpheci bulunabilir, ama Bibi Netanyahu kameraya yakalanan bir konuşmasında şöyle böbürleniyordu: “Amerika’nın ne olduğunu biliyorum. Amerika kolaylıkla doğru tarafa yönlendirebileceğiniz bir şey. Amerikalıların, Ortadoğu’daki çatışmaya ilişkin kendi görüşlerini oluşturacağı konusunda endişelenmenize gerek yok…”

Söz konusu çalışmada, haber yönetiminde o denli sofistikeleşen Siyonist İsrail’in özellikle saldırılara ilişkin zarar verme ihtimali daha yüksek olan kayıplar ve aileleriyle ilgili trajik detayların yer aldığı takip haberler ve günlük hikâyelerden uzak durma konusunda ustalaşmış olduğunu da dile getiriliyor.

Hasıl kelam deniliyor ki, toplumu etkileyecek kötü bir haber verecekseniz, önce aktiviteler takvimine bir göz atın. Toplum aynı anda pek çok habere dikkat kesilemez. Nasıl yapılacağını öğrendikten sonra, oyunu oynaması kolay. İşte üzerimizde son günlerde tam da bu deneniyor.

Nasip olursa yarın da “Sözcü gazetesi, kim için hangi dalavereleri çeviriyor” başlığında konuya devam edelim.

Paylaş
Etiketler: çatışmaÇeşitli masonikisrailIsrail-FilistinUluslararası medya
Önceki Yazı

Akıl Tutulmasından Çıkmamız Lazım

Sonraki Yazı

Engelli Çalıştırana Teşvik Var

Kemal ÖZER

Kemal ÖZER

İlişkili Yazılar

Kemal ÖZER

Hoşça kalın, Allah’a Ismarladık

02 Şubat 2021
5k
Kemal ÖZER

Ya Şimdi Yahut Bir Asır Daha Esarete Devam

17 Ağustos 2020
5k
Kemal ÖZER

‘İlaç’ Savaş ve Suç Ürünüdür

14 Mayıs 2020
5k
Kemal ÖZER

Kemalizm: Türkiye’nin Çıkmaz Sokağı

05 Mayıs 2020
5k
Sonraki Yazı

Engelli Çalıştırana Teşvik Var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap