Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

İ. Çelik hodri meydan… Bir de Bize Konuş…Noktasına Virgülüne Dokunmadan Yayı

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
01 Ekim 2014
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Avcılar Belediye Meclis Üyesi İsmet Çelik bir konuşmuş, pir konuşmuş.Esmiş gürlemiş, Toprak Anasıyla ilgili yazanları, haber yapanları yalan ve yanlış haber yapmakla suçlamış. Hızını alamamış; “Asılsız, iftira dolu, kendilerini gazeteci sananlar, bunları manşetlere taşımaya utanmadılar,

yazık. Bazı gazeteciler bu işleri çok iyi biliyor, masa başından detayları bilmeden yazıp çiziyor, halkı yanıltıyorlar. Bunları bilmeden, öğrenmeden ortaya atlayan sözüm ona kendilerini gazeteci sananlar manşetler atıyorlar, ayıptır ayıp! Çirkin ve ahlaksızca bir iş yaptılar” diyerek Toprak Anasının yaptığı ihaleleri, Toprak Ananın eş başkanını aklamış, paklamış bir güzel koklamış.
Zannediyor ki, şimdi başkan onu takdir edecek, ‘ne güzel yapmışsın İ. Çelik, teşekkür ederim. Harika açıklamalar yapmışsın. Devam edin, beni aklayın. Bana ‘yanlış yapıyor’ diyenlere giydirin ki, akşamları rahat uyuyayım.’
****
Kimileri İ.Çelik’i konuşturmuşlar, o da ertesi günü ‘ulen bunları ben mi söyledim, ne söylemişim’ diye böbürlene böbürlene, kostak kostak gezmiştir.
E be, İ. Çelik, söyleyeceğimiz tek şey şu sana. Toprak Anan yanlış yapıyor. 6 ayı dolmadan duvara tosladı. Farkında değil misiniz? 2015’de Avcılar’da genel seçimler olacak. Farkı daha kolay göreceksiniz bir yıl içerisinde millet tarafından nasıl algılanmışsınız. Nasıl millet notunuzu vermiş.
****
Ne güzel söylemişsin İsmet İnönü’nün sözünü, “namuslular en namussuzlar kadar cesaretli olmalılar” diye…
İ. Çelik, birazcık yüreğin varsa, seni birazcık cesaretli olmaya çağırıyoruz.
Söylediğin her sözün arkasında durmaya davet ediyoruz.
Bir de bize konuş. Ancak muhatabımız da sen değilsin, Belediye Başkanı Toprak Anan konuşsun. Noktasına virgülüne dokunmadan yayınlayacağız. Öyle maaşını ödediği müdürlerinin, televizyon programlarına katılarak değil, teke tek 15 Ekim’den sonra televizyonda açık oturuma davet edi-yoruz.
Gazeteciler asılsız ve iftira dolu,
yalan ve yanlış haberler yapmışlar!

İ. Çelik, Avcılar’ın Toprak Anası ve Eş Başkan Yusuf Benli için haber yapan ve yazanlar için şunları söylemiş.
“… Yalan, dolan haberlerle Avcılar halkını yanıltıyorlar. Yaptıkları çok çirkin ve ahlaksızca!”
“Bu ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesaretli olmalılar.”
“… gazetecilikle alakası olmayan bazı çevreler, başta belediye başkanımız olmak üzere başkan yardımcılarımıza ve belediye meclis üyelerimize yönelik bir takım asılsız ve iftira dolu, yalan ve yanlış haberlere yer vermiştir.”
“… Spor kulüplerimiz Avcılar Belediye Stadyumu’ndan yararlanmaktadır. Yok ‘saat parası’ yok ‘şu parası’ diye bir şey yoktur. Halkımız, maksatlı yayılan bu tür yalan dolan bilgilere kanmamalıdır.”
“… beni üzen benim partililerimden duyduklarım. Aslı astarı olmayan saçma sapan şeyler yazdılar. Yok telsizle emirler vermiş, yok esas duruşa geçirmiş filan. Bu iddialar önce belediye başkanımıza sonra biz meclis üyelerine yapılmış bir hakarettir. Ben ve arkadaşlarım böyle olaylara tanık olmadık ve asla müsaade etmeyiz. Kendilerini gazeteci sananlar, bunları manşetlere taşımaya utanmadılar mı? Yazık.”
“… Neleri tartışıyoruz ve konuşuyoruz şaşırıyorum ben. Bazı gazeteciler bu işleri çok iyi biliyor, masa başından detayları bilmeden yazıp çiziyor, halkı yanıltıyorlar. Doğrusunu anlatalım, halkımız bilsin ve yanıltıcı haberlerle kafası karışmasın. Daha önceki dönemde 60 milyon olan iş neden ve ne oldu da yüz yirmi milyon oldu?”
“… Tüm temizlik işleri bir torbaya kondu ve öyle ihale edildi. AKP torba yasa çıkarırken ses seda yok ama biz temizlik için tek kalemde, yani tüm işleri bir torbanın içine doldurup ihaleye çıkarınca “vay efendim niye bu kadar pahalı” diyorlar.”
“… Bunları bilmeden, öğrenmeden ortaya atlayan sözüm ona kendilerini gazeteci sananlar manşetler atıyorlar, ayıptır ayıp!”
“… Başkanımız gurubunda da arkadaşlarımızı bilgilendirdi, ihaleyi A firması kazandı. Ama şartname gereği istenen evraklar tamamlanmayınca A firması otomatik olarak devre dışı kaldı ikinci olan B firmasına kaldı. Süreç devam ediyor ama basın sağolsun öyle bir manşet attı ki, “A firmasının elinden aldı B firmasına verdi” çok çirkin ve ahlaksızca bir iş yaptılar.”
****
Hani biz kendini gazeteci sananlar, manşetler atanlar, ayıp yapanlar, masa başında detayları bilmeden yazıp çizen, halkı yanıltan bazı işleri çok iyi bilen gazeteciler, Toprak Ana ve eş Başkanla ilgili haberleri manşetlere taşıyarak utanmaz olan gazeteciler, asılsız, iftira dolu, yalan ve yanlış haber yapan gazeteciler olarak İ. Çelik’e bir kez daha soralım.
Senin ihaleden de, olanlardan da
haberin bile yok İ. Çelik

– Bilmediğin konularda bir daha gazetecilere açıklama yapma. Ahkam kesme.
– Birazcık doğru ve cesaretli ol. Sana söylenen herşeye inanma, birazcık aklın varsa sorgula.
– Avcılar halkı, her söylenene inanasın diye meclis üyesi seçmedi seni. Kamunun haklarını savun, yanlışlık varsa itiraz et, doğrusunu söyle diye seçti seni.
– Eski çöp ihalesi 60 milyon değil 25 milyon. Bilmeden konuşma, bilmeden yazdırma…
– AK Parti’nin torba yasası çıkarırken ses seda yokmuş da, tüm işleri bir torbanın içine doldurup ihaleye çıkarınca ne kadar pahalı denilerek yalan yanlış şeyler söylenmiş miş.
– A be İ. Çelik, 25 milyonluk 24 aylık ihaleyi bütçenizin 3/1’ine denk bir bütçeyle ihaleye verdiniz. Yıllık 42 milyon TL Aylık ise 3 milyon 830 bin TL.
– 30 aylık ihaleyi yaklaşık 116 milyona verdiniz. Aylık 3 milyon 830 bin TL olan ihaleyi pazarlık usülü ihaleyle 3 milyon 420 bin TL’ye verdiniz. Haberin var mı? İkisi arasında ki farkın ne kadar olduğunu biliyor musun? Biz söyleyelim. Yaklaşık 13 milyon TL.
– Avcılar’ın plajları olmamasına rağmen, çöp ihalesine  plaj kumu temizleme makinesi neden konuldu İ. Çelik? Sahi Avcılar’ın plajı olup olmadığını biliyor musun? Ayrıca sahillerin, dolgu alanlarının Büyükşehir’e ait olduğunda haberin var mı?
– 300 yoksul çocuk için yapılan sünnet şöleninin ihalesi yaklaşık 360 bin tl’ye verildi. Çocuk başına 1 bin 200 TL. Bugün bir sünnet çocuğunun sünneti 54 TL, kıyafeti ise 70 TL. Hadi abartalım yaklaşık 150 ile 200 TL arası. Toprak Anan, bir çocuğun sünnet maliyetini 1 bin 200 tl’den bir dershane sahibine ihaleye verdi. Haberin var mı İ. Çelik.
– Toprak Anan, 5 mahalle 5 film etkinliğinin ücretsiz olduğunu duyurdu. Haberin var mı, etkinlik ücretli yapıldı İ. Çelik.
– Hani Toprak Ana’nın Eş Başkan eşi makam arabası kullanıyor diye haber yaptık. Makam arabasının şoförü eş başkanın önünde ceketeni ilikliyor görmedin mi, manşet haberimizi, fotoğrafımızı?
– Sen ki, belediye meclis üyesisin birazcık söylediğin sözün arkasında duracaksan sana da soralım. Sahi eş başkan, Toprak Ana’nın makamının arkasında bulunan odada neden oturuyordu? Neden eş başkan makam arabasının şoförlüğünü yapıyordu? Eş başkan, belediye birimlerini elinde not defteri ile neden denetliyordu? Eş başkanın, denetim yaparken kovulduğundan haberin var mı?
– Hangi yetkiyle denetim yapıyordu, hangi yetkiyle makam arabasını kullanıyordu, hangi yetkiyle belediye de kendisine ‘sayın başkan’ diye hitap ediliyordu? Neler konuşup tartıştığımıza şaşırıyor muşsun ya. Toprak Ananın eş başkanı seni hiç şaşırtmıyor mu?
– Bir meclis üyesi bile başkan yardımcısı olamamışken, sadece başkanın eşi olmasından dolayı eş başkan olarak, hergün belediyeye gelmesinden ve sözde yardımcı olmasından rahatsız değil misiniz? Sahi siz nasıl millet iradesinin temsilcilerisiniz?
CHP’li erkek belediye başkanlarının,
eşleri de eş başkanlık yapıyorlar mı?
– Tüm CHP’li belediyelerde erkek olan belediye başkanlarının eşleri makam arabası kullanıyor mu? Makamları var mı? Hergün belediyeye gelerek eş başkan gibi davranıyorlar ve belediyede çalışanlar kendisine ‘sayın başkan’ diye hitap ediyorlar mı?
– Bi de demişkin ki, seni asıl üzen partililerin söyledikleriy miş. A be, İ. Çelik partililerin neler söylüyorsa bilesin ki, partilin olmayan, size oy veren ve vermeyen Avcılarlılar söylenenlerin çok daha fazlasını söylüyorlar. Şayet gözleriniz kör, kulaklarınız sağır, ağızlarınız dilsiz değilse, üç maymunu oynamıyorsanız, birazcık vicdanınız kalmışsa siz de yapılanların yanlış olduğunu bilirsiniz.
– Hiçbir gazete, a firmasından aldı, b firmasına çöp ihalesini verdi diye manşet yapmadı. Haberin bile yok gazete manşetlerinden. Bilesin manşetleri biz atıyoruz. Birileri de Toprak Ananı aklamaya çalışıyorlar. Bazen vurarak, bazen de senin gibileri konuşturarak.
Yaptığımız haberler ve yorumlar çok açık. Neden 85 milyon TL çöp ihalesine teklif veren firma varken, 116 milyon TL veren firmaya ihaleyi verdiniz? Şayet 85 milyon veren firmanın evrakları eksikse (ki, öyle olmadığını KİK’e yapılan itirazdan biliyoruz) neden çöp ihalesini iptal etmeyip, fahiş fiyat veren firmaya verdiniz?
– Sahi İ. Çelik, Çöp ihalesini 116 milyona verdiğiniz firmaya pazarlık usülü ile ihaleyi verdiniz? Fiyatlar arasındaki uçurumdan haberin var mı? Ayrıca 5 firma davet edip sadece bir firmanın katıldığı pazarlık usülü ihalede, İstanbul’da en fahiş fiyatla verilen çöp ihalesi diye tarihe geçtiğinizi biliyor musun? Avcılar’ın kaynaklarının çar çur edilmesinden bir meclis üyesi olarak rahatsız değil misin?
– Daha düne kadar, yapılan ihaleyi yanlış bulurken, en düşük fiyatı veren firmayı desteklerken, hangi dağda kurt öldü de, bilgisizliğin cesareti ile o açıklamaları yaptınız? Sahi siz hangi haberimizin, yorumumuzun; yalan, yanlış, masa başında atılmış manşetler olduğuna karar verdiniz?
– Şayet hangi haberimizin ve sorularımızın yalan ve Toprak Ananınıza hakaret olduğunu düşünüyorsanız size iki günlük gazetemizin sayfalarını açıyoruz. Toprak Ananınızı aklamak üzerine kurulu sorularla değil, namusluluların namussuzlar kadar cesaretli olduğunu gösteren sorularımızla sizi gazetemize davet ediyoruz. Bizi yerden yere vurun, yalan haberlerimizi bir bir çürütün. Noktasına virgülüne dokunmayacağız. Ancak soruları biz soracağız. Hodri meydan İ. Çelik.
Sizi de ispata davet ediyoruz İ. Çelik,
ya da müfteri ilan ediyoruz!

Şayet yaptığımız haberlerin bir tanesinin yalan olduğunu kanıtlayın, gazetemizi kapatır, mesleği bir daha yapmayız. Şayet siz haberlerimizin yalan olduğunu kanıtlayamazsınız, söylediğiniz sözlerinizin arkasında duramazsınız sizi  müfteri ilan ediyoruz. Aynı zamanda da, meclis üyeliğinden istifaya davet ediyoruz.

Paylaş
Etiketler: Avcılar Belediyeİsmet ÇelikMeclis Üyesi
Önceki Yazı

Günlük- Kuduz Veliler Teyakkuzda

Sonraki Yazı

Kur’an’da ‘Kurban’ Ayetleri Haritası!

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Kur'an'da 'Kurban' Ayetleri Haritası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap