Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kemal ÖZER

Haramzade Nesil, Diyanet ve İlahiyatçılar

Kemal ÖZER Yazar Kemal ÖZER
05 Ağustos 2016
Kemal ÖZER
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

İnsanların pek çoğu “bir asker nasıl olurda kendi ülkesini bombalar, insanları tanklarla ezer, katliam yapar” sorularının cevabını arıyor. Öyle ya 15 Temmuz’da bunların hepsi oldu.

Üstelik bu alçaklığı yapanların sayısı bir iki ile de sınırlı olmadığı gibi, çoğu “koskoca” general, hatta kuvvet komutanı. Vatanımızı, namusumuzu, geleceğimizi, izzet ve şerefimizi korusunlar diye, devletin en modern silahla donattığı kişiler bunu yaparsa gerisini siz düşünün.

Günlerdir bu musibetin müsebbipleri konusunda analizler yapılıp duruluyor. Bize göre FETÖ’cülüğün en büyük vebali Diyanet’e ait. Zira Müslüman bir toplum, FETÖ ya da benzer bir sapkın dünya görüşüne itibar ediyorsa, burada Diyanet başta olmak üzere ilahiyatçıların tümü görevini yapmamış demektir.

Öncelikle belirtelim ki, maksadımız Diyanet’i yaralamak değil, aksine bir hakkın teslimidir. Diyanet’in arzu edilen düzeyde bir kurum olması, çalışanlarının torpille değil de liyakat esasıyla alınmış, milletin en seçkin insanlarından olması memleketin geleceği açısından en elzem işlerden biridir.

Diyanet geçen Cuma, Bakara 11-12’nci ayetindeki ifsad ediciliği anlatan Ayetler üzerinden bir hutbe okuttu. İlk Cuma ve geçen Cuma hutbeleri oldukça faideli idi. Ama iş işten geçtikten sonra yapmak neye yarar. Bilirsiniz bu hâle Anadolu’da “tecavüze uğradıktan sonra kapı kilitlemek” derler.

Mesela Diyanet; görevli tayin etme, camileri hoparlörlerle donatma ve her hafta sonu para toplamanın ötesinde, FETÖ’nün, toplumu Bahaileştirme gayreti karşısında ne yaptı?

Ne yaptı biliyor musunuz?

Şimdi adını değiştirmişlerse de “Dinlerarası Diyalog Şubesi Müdürlüğü” kurdu. En büyük şehrin müftüsü, FETÖ’nün şaraplı kutlamalarına katıldı. Rezalete karşı herkes sustu. FETÖ’cüler imam, vaiz, müftü olarak tayin edildi. Halk tankların altında direnirken, Diyanet salâ talebini bile zamanında yerine getirmedi.

Şöhret afetinin seline kapılmış ilahiyatçılar, FETÖ’nün Abant‘ından başlamak üzere dünyanın her yerinde seferlerine katıldı. Paralar aldı, kanallarında program yaptı, yazılar yazdı. Hatta FETÖ’yü öven kitaplar bile yazdılar. Pek çoğu hâlâ kendi sapkın “dini”ne adam devşirmekle meşgul.

Geçen ekranda bir sosyolog, üç ilahiyatçı FETÖ’yü tartışıyor. İlahiyatçılar, tüm faturayı AK Parti’ye kesti ve defteri kapattılar. Sosyolog çırpındı ama nafile. Adamlar bir Nuh (a.s.)’ın peygamber olmadığına iman etmişler. Nefis putunun, dünyevi tamahın, şöhret afetinin, yeni bir şey söyleme ahmaklığının, dinin içini boşaltma bedbahtlığının, Hz Peygamberi küçümseme, hadisleri inkâr etme sefaletinin esiri olmuşlar.

Hiçbir şey yapamadınız, peki FETÖ’cü alçakların Nahl 43’deki Elmalı merhumun “Eğer bilmiyorsanız, zikir ehline sorun” mealini “Eğer bunu bilmiyorsanız, Tevrat ve İncir ehline sorun” şeklindeki tahrifine de mi ses çıkaramadınız? Peki, yaklaşan diğer FETÖ’cüler konusunda ne yapıyorsunuz?

Özetle beyler, hocalar görevinizi yapmadınız. FETÖ alçağının ifsadı karşısında ölüler gibiydiniz. Susarak suç ortaklığı yaptınız. İslam’ın tahrifine bile bile göz yumdunuz. Şimdi karşımıza geçip ifsad hutbesi okuyor, iktidarı suçluyor, FETÖ’ye lanet yağdırıyorsunuz.

Hadi bizi aldattınız, Allah’ı da aldatabilir misiniz? Ya çıkın toplum önünde tövbe edin, ya da bu toplumun önünden çekilin!

MİDESİ KİRLİ ADAMDAN HAYIR MI GELİR?

Bir insanın midesine haram girmeye başladı mı, ondan hayır beklemek ahmaklık olur. Toplum haramzadelerden oluşmaya başlamışsa, işte o vakit vay halimize!

Bir insanı FETÖ’cü yapan en önemli unsur, haramzade olmasıdır. Haramzade adam, artık hak hukuk tanımaz hale gelir. Domuzlaşıp, milletin malı deniz felsefesiyle yetim hakkına hücum eder.

Ne buyuruyor Allah (c.c.) “Size rızık olarak verdiğimiz şeylerin tayyib olanlarından yiyin. Bu hususta azgınlık etmeyin. Yoksa gazabım üzerinize iner…” Buradaki maksatlardan birinin ne olduğunu şimdi anladık mı acaba?

Uzun bir zamandır bu hususta gayret edip, milletin midesinin derdine düşüp, GDO ile, hibrit ile, sentetik ile, şüphelilerle, özetle ifsad konusunda giriştiğimiz mücadelede bizi yalnız bırakmak bir yana horlayanlar, iktidar düşmanı olarak takdim edenler, kendilerine düşmanlık ettiğimiz ahmaklığına kapılıp bizi fişleyenler; haram yemeyi adet haline getiren alçaklar yüzünden işgalin kıyısından döndüğümüzü görebildiniz mi?

“Bu yiyeceklerin hepsi toksik madde içeriyor, zararlı ve şüpheli, nefsi ve nesli ifsad ediyor” dediğimiz için beni stüdyodan kovduranlar, “Bizi aldatmayacak Müslüman bir tüccar göremiyorum. Oysa Hz Peygamber bizi aldatan bizden değildir, buyurur” dediğimiz için bize ekran ambargosu koyup, ifsadcılara ekranlarınızı açmazının faturası olarak, mal ve canınızdan oluyordunuz farkında mısınız?

Meseleyi kişiselleştirmek istemem. Lakin biz hep birbirimizi aldatan bir topluma dönüştük. Haramı sadece alın terinden ibaret sanıyoruz. Hâlbuki şarap üretenin de alnı terliyor. Kısaca mesele bu kadar basit değil. Nasıl ki her şeyimizi parçalayıp bizi tevhidden uzaklaştırdılar, aynı şekilde Kur’an anlamamızı da engelliyorlar. Bunu da ilahiyatçılar ve dindarlar eliyle yapıyorlar. Bunu şimdi görmeyeceksek ne zaman göreceğiz?

Midesi pis bir kâfirin işleri yolunda gider. Çünkü o bununla imtihan edilmiyor. Biz Müslümanlar ise tam da bununla imtihan ediliyoruz.

Hak etmediğiniz maaşları almak, hak etmediğiniz teşvikleri almak, hak etmediğiniz makamları işgal etmek, hak etmediğiniz unvanları taşımak, ‘bilmiyorum‘ kelimesini lügatten çıkarıp cahili olduğunuz hususlarda ahkâm kesmek, helali şarap, domuz ve kandan ibaret görmek, tayyibden muradın ne olduğunu anlamak bir yana düşünmemek, batılı hayat biçimini sindirmek, ifsad edici unsurları göz ardı edip sus pus olmak haram değil mi? Bunlar girdiği mideyi ihya mı eder, ateşi mi çağırır?

Alçak, hain, münafık papaz Gülen bir nesli haramzade yaptığında neleri yaptırabileceğini ve başarabileceğini çok iyi biliyordu ve tam da bunu yaptı. Gördüğünüz gibi bir hain papaz bir ömre ne kadar çok şer sığdırdı. Biz ise onun şeytanî yüzünü anlayıp anlatamadık bile! Yazık bize, yazık hepimize!

(Muhakkak ki en iyisini Allah bilir!)

Paylaş
Etiketler: DiyanetFETÖ’cügörevli tayin etmehakhukuksuç ortaklığı
Önceki Yazı

FETÖnün Himmet Terörü Bitti

Sonraki Yazı

Rehavet Zamanı Değil

Kemal ÖZER

Kemal ÖZER

İlişkili Yazılar

Kemal ÖZER

Hoşça kalın, Allah’a Ismarladık

02 Şubat 2021
5k
Kemal ÖZER

Ya Şimdi Yahut Bir Asır Daha Esarete Devam

17 Ağustos 2020
5k
Kemal ÖZER

‘İlaç’ Savaş ve Suç Ürünüdür

14 Mayıs 2020
5k
Kemal ÖZER

Kemalizm: Türkiye’nin Çıkmaz Sokağı

05 Mayıs 2020
5k
Sonraki Yazı

Rehavet Zamanı Değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap