Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kemal ÖZER

Erdoğan’ı Tanımadan Rol Kapmak

Kemal ÖZER Yazar Kemal ÖZER
12 Aralık 2013
Kemal ÖZER
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ister sevin, isterseniz de sevmeyin, hakkını teslim etmek herkesin boynunun borcu.    

Çünkü beğenseniz de beğenmeseniz de, devam eden devri iktidarında Türkiye, inanılması güç bir değişim geçirdi. Birçok alanda sular tersine aklamaya başladı.
Ülkenin rotası, bakış açısı, ekonomisi, dış politikası, tarihe bakışı, hatta hayalleri değişti. Azınlıklar ve Kürt politikası alt üstü oldu. İşkence ve faili meçhuller önemli ölçüde sona erdi.
İnanan inanmayan tüm kesimlerin çok sayıda sorunu ciddi oranlarda halledildi. Askeri esaret/vesayet azami ölçüde azaldı.
Elbette ‘her şey güllük gülistanlık bir hâl aldı’ falan demiyoruz. Gıda, tarım, tohum, sağlık, mimari, çevre politikalarını beğenmediğim herkesin malumu. Bürokratik zihniyet esaretinin önemli ölçüde devam ettiğinin de farkındayım.
Ancak eleştirilerimizi yaparken, doğrularını da takdir etmek bizim mükellefiyetimiz. Çünkü hakikatin üstünü örtmeye kalkmak, zulümlerin en büyüğüdür.
Bütün bunların en büyük faili kuşkusuz başbakan Erdoğan! Bunları nasıl başardığını 2002’den bu yana hep birden müşahede ettik. Ancak bizim gördüklerimiz buzdağının sadece küçük bir kesiti.
Başbakan’ın zaman zaman ‘kan ve gözyaşımızı içimize akıttık’, ‘kan kusuyoruz, ama kızılcık şerbeti içtik’ kabilinden cümleleri, hem bir sabrın, hem de yaşananların dışa vurumuydu.
Başarının anahtarı ise bu 11 yıllık süreçte yaşananlara karşı, ‘hiddet’ yerine ‘sabrın’ tercih edilmesiydi.
Önce ‘gezi kalkışması,’ sonra da ‘dershane kalkışması’nda bir kez daha gördük ki, bazı çevreler hâlâ Erdoğan’ı çözememiş. Siyaset tarzını birileri yeterince tahlil edememiş.
Bu, onların iyi bir gözlemci olamadıklarını göstermenin yanı sıra, kinlerinin akıllarının önüne geçmesi nedeniyle basiret bağlanması yaşadıklarını da gösteriyor.
Sert bir mizaca sahip olan Başbakan Erdoğan’ın gerektiğinde amacına ulaşmak için bir tahammül abidesine dönüştüğünü görememek, siyaset bilmemezlikten başka bir şey değil.
Kimi çevreler İsrail’i ve onun yandaşlarını bir ‘otorite’ olarak görüp, vatandaşı olduğu ülkenin devlet veya hükümetini ‘otorite’ olarak göremiyor ya da görmek istemiyor olabilirler.
Ellerindeki imkânların kaçıp gitmemesi için, küresel güçlere ilahlık gücü de vehmedip, Erdoğan’a diş geçirmek isteyebilirler. Hatta Erdoğan’ı gidici, küresel yapıyı ve kendilerini ise kalıcı olarak da zannedebilirler.
Tepeden başlamak üzere, iktidarı kasetle tehdit etmelerinin nedeni bu olabilir. Ama unuttukları bir şey var, yaklaşık yirmi yıldır bu toplum Erdoğan’ı sevdi ve her defasında daha büyük bir destekle güçlendirmeye devam etti. Erdoğan ise aşını soğuk yemeyi öğrenmiş bir lider.
Farz edelim ki, cemaatten seçkin birinin istenmeyen bir kaseti yayınlandı. Cemaat bunu, ‘bir kişinin hatası, büyük bir camiaya mal edilemez’ diye savunacak. Ak Partili birinin böyle bir kaseti çıkarsa da, “ah işte gördünüz mü, Erdoğan’ın adamları böyle” diye manşetler atacaklar. Evet, tamda böyle yapacaklar!
Amerika’dan gelen kaset tehdidinde deniliyor ki; “Bir büyük zattan seneler önce bana bir akşamüstü telefon geldi. Burada akşamdı. Türkiye’de gece yarısıydı. Dediler ki, nefsine uyarak, falan yerde bir tane aşüfteyle buluşmaya gidiyor. Ve aynı zamanda birilerinin de komplosu söz konusu olabilir. Türkiye’de onu tanıyan arkadaşa gece yarısı telefon ettim. Kalk dedim, gece yarısı deme oraya koş git, oraya gitmesin katiyen…”
Peki, bu neden şimdi söyleniyor? Ayrıca Türkiye’de olup biten her şey, Amerika’ya mı aktarılıyor? Aktaranlar kim ve bu bilgiye nasıl ulaştılar? Hangi hakla başkasının pisliğiyle ilgileniyorlar? Bunun dershanelerle ne ilgisi var?
 
İş, bu noktaya geldiğine göre, bu “savaş” berabere bitmez. Ankara cephesinden çok kısa zamanda hiçbir hamle beklenmemeli. Karşı cenah ne yaparsa yapsın, Erdoğan yine hiddet yerine sabrı tercih edecek, kızılcık şerbeti içecek! Ama sonrası…
Sonrası bekleyip göreceğiz, bu işin kazananı yine Erdoğan olacak? Eğer işler sayıyla ise, Erdoğan yüz kat daha güçlü. Kaldı ki sadece geniş kitliler değil, diğer İslamî cemaatlerin tümü hatta hatta camianın alt ve orta bölümünün önemli bir kısmı da tercihlerini şimdiden Erdoğan’dan yana koymuş durumda! Fakat basiret bağlanması bunu görmeyi engelliyor!
facebook.com/kemalozercom twitter.com/cankemalozer
Paylaş
Etiketler: bakış açısıdış politikasıekonomisitarihe bakışıÜlkenin rotası
Önceki Yazı

İslam ve Kadın

Sonraki Yazı

‘Acının keyfini Yaşayan Kadın, Sus Sen!’

Kemal ÖZER

Kemal ÖZER

İlişkili Yazılar

Kemal ÖZER

Hoşça kalın, Allah’a Ismarladık

02 Şubat 2021
5k
Kemal ÖZER

Ya Şimdi Yahut Bir Asır Daha Esarete Devam

17 Ağustos 2020
5k
Kemal ÖZER

‘İlaç’ Savaş ve Suç Ürünüdür

14 Mayıs 2020
5k
Kemal ÖZER

Kemalizm: Türkiye’nin Çıkmaz Sokağı

05 Mayıs 2020
5k
Sonraki Yazı

'Acının keyfini Yaşayan Kadın, Sus Sen!'

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap