Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ayfer DEMİR

Daha Başarılı Olmak İster misiniz?

Ayfer DEMİR Yazar Ayfer DEMİR
08 Haziran 2009
Ayfer DEMİR
16
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Daha Başarılı Olmak İster misiniz? Kim İstemez ki?

Bir formülü  ya da ilacı olsa da kullansak ne iyi olur. Önce her şeyi çok istemekle başlayalım. İstemek gerçekten istemek ve kararlı, istikrarlı olmak…

Tabiî ki başarıda genlerin  çok etkisi olduğu gibi çevre faktörü ve çalışmanın da katkısı çok büyüktür.

Başarılı anne babanın çocuğu olmak, doğal bir şanstır. Eğitimli olarak çocukluk çağında gelişimi sağlamanmış olması çok büyük bir katkıdır. Bu arada aile ve eğiticilerinin katkısı ile yeteneklerini keşfedebilmeyi başarmak başarının ilk adımıdır. Hangi konulara veya konuya yeteneği var? Bilim adamı olmak? Ya da başarılı bir sanatçı sporcu olmak kim istemez ki? Ancak bu yetenekleri ne kadar erken fark edip keşfedebilinirse ve o konuda odaklanılırsa başarı daha keyifli elde edilecektir.

Disiplinli ve sistematik olmak gerekli… Başarının kodları bilgi, beceri ve istek… İlerlemek istediğimiz konuya konsantre olmak, planlı olmak, hedef koymak ve o hedefe ulaşmak için stratejik  plan yapmak gereklidir. Planlarımız kısa-orta ve uzun vadeli olabilir. Durumsal değişimle taktiksel de hareket etmeye esnek olmalıyız. Planla uygula kontrol et ve önlem alıp geliştirmek bir döngüdür. Planını yapmayanların planını mutlaka yapacaklardır.

Doğal olarak her şeyi kontrol edemediğimiz çevre faktörleri olacaktır, ancak orda da gücümüz ortaya çıkacak, proaktif düşünerek, farklı çözümler üreterek kendimizi geliştirip farklı yoldan daha iyi sonuçlar elde edeceğiz.

Bireyin mutlu olacağı, keyif alacağı, başarılı olacağı bir mesleği ve veya  kariyeri seçmesi  ve ilerlemesi  çok önemli…

Başarı uzun ince ama keyifli bir yoldur. Bu yolda ilerlemek için, başarılı insanlar başarısız insanların yapamadıklarını yapabilenlerdir.

Örneğin, İsviçre’de Einstein‘ın okuduğu bir üniversitede öğrenciler yoğun bir tempoda ağır stres altında eğitim görmek de, bunu daha ilk dönem göze alamayanlar okulu terk etmektedirler. Burada hedefe kitlenmek çok önemli, kendimizi nerde göreceğimiz vizyonu ve başarı misyonu ile enerjimizi doğru şekilde kullanarak sonuç odaklı düşünerek zaten kaliteli bir başarı elde edilecektir.

Bazı kişiler kendilerine bir idol seçerek kariyer planı yaparlar, ilerde de idolü gecebileceğini bile hayal ederler. Halk deyimimiz ‘’ Boynuz kulağı geçer ‘’ sözü boşuna değildir. Rekabet veya yarışma, sınav pozitif stres bir aşamaya kadar önemlidir ancak, hırs yerine azimli olup pozitif

Şekilde ilerlemek kendine ve çevreye zarar vermeden başarmak çok daha yararlı iz bırakacaktır. Yani’’ önce insanız, sonra kariyer sahibiyiz’’.Ezerek üzerek başarı başarı değil savaştır.

Mutlaka yaşam tarzımızla kariyer planımız iyi organize olmalı. Bazen bazı kişiler günlük  yaşamını da kariyer yolunda ilerlemek de değerlendirirler. Bir dönem profesyonel yöneticilik eğitmleri alırken, izlediğim film, okuduğum kitap, ya da bir spor yarışmasının liderlik konusunda mesajar verdiğini algılardım.

Titanic filminde stratejik yönetim hatası ile o kadar şık geminin buzdağlarını fark edemeden kazaya sebeb olması, ameliyat başarılı ama hasta öldü sözü gibi çok acı ama gerçekti. Futbol maçının da takım çalışmasına güzel bir örnek, bir teniscinin sporun fiziki sağlığı yanında sağlıklı düşünerek odaklanmayı ve stres kontrolünü öğrettiğini, bir orkestra şefinin lider veya koça ne kadar iyi örnek olduğunu çok güzel anlattığını ve iş yaşantısına örnek olduğunu unutmamak gerekir.

Eğitim ve kariyer gelişiminde, çalışma ortamında duygusal zekânın teknik bilgi yanında  çok büyük önemi olduğu da bir gerçektir. İletişimi iyi, stres kontrolü başarılı, çalışma düzeni verimli… Mutlaka yaptığı faaliyetlerin fayda maliyet analizlerini her zaman hesaplayarak, kendisine dışarıdan bakarak, objektif değerlendirebilen, ileriyi deneyerek değil de hesaplayarak görebilen… Görev yaptığı firmanın katma değerini artırarak çalışan, kendisi o sistemin, kuruluşun, firmanın sahibi gibi gözeten, az laf çok iş felsefesi ile üretken olan, sistemi geliştiren iyileştiren, soruna değil çözüme odaklı olan kişiler ve dolayısı ile firmaları başarılı olur.

Çok okuyup çok araştırmak gereklidir. Çok okuyan mı çok gezen mi bilir derler ya? Ben çok  okuyarak çok gezmek  diyorum. Uçak da trende çok okuyan insanlara rastlarsanız onlar bunu biliyorlar derim. Çok iyi kaliteli, bilgili deneyimli çevre de bulunmak kişiye tabiî ki sayısız katkı sağlayacaktır. Enerjiniz sinerjiye dönüşecektir. Aksi yapıldığı takdirde enerjiniz düşecek, hatta belki de bazen depresiv olacaksınız. Kendiniz koruma alanına alarak, steril ve başarılı alanlara çekmeniz sizi başarıya uçurarak ulaştıracaktır.

Zamanımızı nasıl değerlendirdiğimiz, öncelikli işleri önde almamız, hedefe kitlenmemiz gerekmektedir.

Mutlaka kendinizle ilgili iyileştirmelere açık olun ki gelişime katkısı olsun ve daha başarılı olunuz. Öğrenmeye, değişime açık olamayan gelişemez, başarılı olamaz. Düşünce biçiminizi ve dolayısı ile iş yapış biçiminizi, yani süreçlerinizi gözden geçirmeniz gerekir.

Bazen de suyolunda akarken olası o an ters gelen konulara da her işte bir hayır vardır halk sözümüzle, ya da profesyonel iletişim dilinde tehditten fırsat doğar sözü ile hemen durum değerlendirmesi ile pusula ve rotayı revize etmek gerekir.

Başarı öyküleri dinlerken mutlaka kişinin bulunduğu konuma bakıp ders almak gerekir, şans veya fırsat yıldızlarını fark edip, kendi artılarınıza yoğunlaşarak, eksileri azaltarak değişime kendinizden başlayarak, hayalinizde olmak istediğiniz yere ulaşmak da şu an elinizden gelenin en iyisini yaparak başarıya adım attınız bile.

Paylaş
Etiketler: başarıiş yaşamıkariyer
Önceki Yazı

Beklentiler Savaşı

Sonraki Yazı

Öz Türkçe’nin “İslam”la İmtihanı

Ayfer DEMİR

Ayfer DEMİR

İlişkili Yazılar

Ayfer DEMİR

Eğitimde Kariyer Koçluğu

25 Eylül 2010
5k
Ayfer DEMİR

Değişimler….

24 Eylül 2010
5k
Ayfer DEMİR

Eskimeyen Gerçek Dostlar

20 Temmuz 2009
5k
Ayfer DEMİR

Teknik Arıza Şoku!

18 Temmuz 2009
5k
Sonraki Yazı

Öz Türkçe'nin "İslam"la İmtihanı

Yorumlar 16

  1. Ayfer Demir says:
    17 yıl önce

    Sevgili Maide Hocam,

    Keşif,destek, motivasyonun ve ekip çalışmanıza çok teşekkürler,

    Başarılarımızın devamını dilerim,

    Saygılar

  2. bilge says:
    17 yıl önce

    isabetli ve özlü yaklaşımlarınız için teşekkür ederiz. Yazılarınızı takip edeceğim.

  3. Halit SUİÇMEZ says:
    17 yıl önce

    Gerçekten çok okumak, seçerek okumak, öğrendiklerimizden ve yaşadıklarımızdan bir bileşime(senteze) gitmek ve araştırmacı kimliği sürekli geliştirmek gerekli değil mi?

    Sizin de değindiğiniz gibi..
    Başarılar.. sevgiler…

    halit suiçmez

  4. Gürbüz BEŞER says:
    17 yıl önce

    Başarıyı o kadar güzel yorumlamışınız ki…
    kim istemez ki?
    Saygılarımla.

  5. Adnan Akgun says:
    17 yıl önce

    Dogrulari cok guzel yazmissiniz ancak Ozal doneminden sonra Ulkemizde basari kavrami degisti
    daha cok genclerin okumasi dilegiyle..

  6. Ahmet Ataoğlu says:
    17 yıl önce

    Sn Ayfer Demir,
    Başarılı bir tesbit ve çözüm getiren bu yazınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
    Önerilen çözümlerden ” aile ve eğiticilerinin katkısı ile yeteneklerini keşfedebilmeyi başarmak” çok önemli ve üzerinde durulması gereken temel bir konudur. Aile bu yeteneği keşfetse bile eğitim sistemimiz bu konuda çok yetersizdir.Özellikle ilköğretimde mutlaka yetenekli kadrolar oluşturulup eğitimin ileriki safhaları bir secenek olarak öğrenciye sunulabilmelidir.Aksi halde en iyi ihtimale “alaylı” ve “mektebli” tabirleri kullanılmaya devam edecektir.
    Başarılarınızın devamını dilerim.
    Saygılarımla
    Ahmet Ataoğlu

  7. Hatice Özçağlar says:
    17 yıl önce

    Canım Arkadaşım,yazını seninle gurur duyarak okudum,insan kendi kaderini biraz da kendisi yazıyor,birçoğumuz lise yıllarını lay lay lom geçirirken sen çok çalıştın ve semeresini gördün,başarıların daim olsun,seni çok seviyorum

  8. Mustafa Duygulu says:
    17 yıl önce

    Dünyamızın her alanda gelişmesini teknolojik gelişimi, medeniyetin gelişmesini, araştıran çok çalışan yorgunluk bilmeyen insanların çabalarına dayandığı bir gerçektir.
    İletişimden, İnsan sağlığına, uzayın keşfine bir çok alanda gelişme başdöndürücü..devam etmektedir.
    İnsanların başarıya ulaşmak için yaptıkları fedakarlıklar, içinde büyüdükleri ailenin fedakarlıkları ile bir bütündür. Başari bir kişinin, mutluluk ve gurur, aileden başlayarak toplumundur,insanlığındır.
    Başarıya ulaşmak için yapılan fedakarlıklar arasinda, geri dönülemeyen çoçukluk yılları,
    Kazanacağı parayla ayni tadi bulamadiği horoz şekerler bir daha geri gelmemek üzere
    Geçer gider.
    Bu kadar çabayla gelişen medeniyet insanların yararına olduğu kadar ,incelen ozon tabakası,
    Kirlenen yeryüzü, kaybolan canlı türleri ile zararına da olmaktadır.
    Başarı Para olarak algılanmaya başladığından bu zamana, insanlığın geleceğine yapilan yatırımlar, yerini para kazananın başarılı olduğu , tehlikeli bir modele bıraktı.
    Şimdi artık bir şarkıyı üç aydan fazla dinleyemiyor, giysilerimi daha sik değiştiriyorum,
    Zamanım çok az, ayakta atıştırıyorum vaktim olsa, hasta arkadaşımı ziyarete gideceğim
    Ama inanın hiç vaktim yok.
    İstanbul’dan bir sebeple ayrılıp taşraya gittiğimde, boş yolda ağır ağır hareket eden araçlar
    Beni çok sinirlendiriyor” bomboş yol, gazla git be adam”
    Sonra düşünüyorum, Fıçıda yaşayan Diyojen’in Gölge etme dediğini…..
    Hep bir şeyler eksik diye düşünüyorum, Belki felsefe bu gelişmeye ayak uydurabilseydi
    Belki biraz daha anlamlı bir yaşam sürebilir mekanik yaşantıdan sıyrılabilirdik, ama bu alanda çalışmak ve üretmek çok kolay değil.
    Bana kalsa hukukun üstün olduğu ,medeniyetten uzak bir toplumda yaşamak isterdim.

  9. Ayfer Öztuna Çetiner says:
    17 yıl önce

    Ayfer ,öncelikle seni tebrik ediyorum.Tespit ve yorumlarına katılıyorum çok doğru.Ancak imkan ve imkansızlıklarında (her açıdan) başarıyı etkilediği görüşündeyim.Olanaklar çerçevesinde başarı gelişir ,ilerler,devam eder diye düşünüyorum.Sevgiler

  10. Oğuz Dündar says:
    17 yıl önce

    Sevgili Ayfer hanim,

    Bu yaziniz lise yillarinda kendime telkin olarak uretmis oldugum bir sozu hatirlatti :

    “Zamanini iyi degerlendirirsen aleyhine islemez”

    O gun bu gundur kilitlendigim anda hep bu sozum aklima gelir ve kendimi toparlarim.

    Size katiliyorum, insan dinamik ve interaktif bir yapiya sahip ise özeldir. Ancak bu yolda bahsettiginiz gibi kimi zaman istidat (yetenek) ve her zaman sebat (sıkılmadan, usanmadan, yakınmadan daimiyet) gerekli. Nadiren olsa da tevekküle (kabullenme) acik olmak gerekmiyor degil.

    Bunlara ben bir sey daha ekleyim, mutlak güven ve inanç. Insan önce basaracagina kosulsuz inanacak ve beraberinde kendine (kimi zaman da ekiptekilere) guvenecek.

    Ellerinize, kaleminize saglik…

    Sevgiler, saygilar;
    Oguz Dundar

  11. ismail sivrikaya says:
    17 yıl önce

    Kız sen neymişsin,
    ben seni hala lisedeki kücük kız olarak görüyordum.
    Yazından sonra rotayı revize ediyorum.

  12. Levent DOĞAN says:
    17 yıl önce

    Yazınız çok gerçekçi ve yalın. Her okuyan insanın bu yazıda kendinde bir şeyler bulmaması mümkün değil. Konuyu değişik boyutlarda çok güzel ele almışsınız.Başarılı olmak için mutlaka “başaracağım” demek gereksede böyle yazıların da okunmasının gerekli ve faydalı olacağını düşünüyorum.
    Teşekkürler………

  13. ayfer demir says:
    17 yıl önce

    Sevgili Dostlarım,

    Güzel yorumlarımızla bana güç ve ışık verdiniz,çok teşekkürler

  14. AydemirDağlar says:
    16 yıl önce

    sevgili Ayfer’in ders niteliğindeki akademik yazısını okuyunca her insanın yaşamında kazandığı veya kabettiği başarının’da başarısızlığın’da sebeplerinden birilerini bu yazıda bulmaması mümkün değil.okuyunca farkettiğimiz bilimsel bütün fakörleri ortaya koymuş tebrik ediyorum.
    Ayferin yazısını okuduktan hemen sonra Metin Aşıkkutlu kardeşim bir mail gönderdi,siyaset meydanında konuşan Anadolu kadını Gönül ÇİL’in başarısın daki sebeplerin Ayfer’in tesbitleriyle ne kadar örtüştüğünün kanıtı olarak izledim .sevgilerimle sağlıcakla kalın

  15. Maide Ören says:
    16 yıl önce

    Sevgili dostum

    Yazıların çoğu kişiye ışık tutacak nitelikte.Bilgini ve tecrübelerini bizimle ve okurlarımızla paylaşman, bizi memnun etti.
    Değerli görüşlerinin devamını bekliyorum.Benimle ve diğer arkadaşlarımla bir sinerjik çalışma içerisine gireceğin muhakkak…Yüreğine ve kalemine sağlık.
    Sevgiyle, mutlu kal

  16. admin says:
    16 yıl önce

    Ayfer hanım, siz de dünya insanı ve okyanus ruhlusunuz sanırım.
    Empatiyi uygulayabilen, önce kendiyle barışık insan olmak kolay şeyler değil.
    Yazar msn destek listemizde yoksunuz. Bu arada bunu da belirtmiş olalım.
    MSN Destek online@bilgiagi.net

    ahmet fidan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap