Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kadir AKTAZ

CHP’de Büyük Tasfiye

Kadir AKTAZ Yazar Kadir AKTAZ
12 Nisan 2011
Kadir AKTAZ
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Sevgili dostlar bu haftaki yazım YGS’ yi konu almıştım başka bir konuya değinmeyeceğim  derken çok önemli bir gelişme yaşandı CHP yüksek seçim kurumuna aday adaylarının listesi verirken, bir deprem yaşandı, adaylar arasında yıllarca CHP sandalyesi işgal etmiş büyük çoğunluğu liste dışı bırakarak tavsiye etti, “adeta cadı avı gerçekleştirdi” dersen doğru söylemiş olurum. Kemal beyi değişim, değişmeye zorladığımdan değişimin önünde duranları, “kabaran deniz misale” sular altında bıraktı. Bence çok doğru bir karar verdi. Çünkü Önder sav ve ekibi değişimin önünde “çelik zırhlı duvar” gibi duruyor CHP’nin değişmesine izin vermiyordu kendi koltuk sevdası için Ali-Cengiz oyunlarıyla başarılı, parlayan, genç, dinamik üyeleri ya alaşağı ediyor ya da pasivize edip etkisizleştiriyordu. Bilmem kaç yıldır orada,”kast sistemi” gibi dışarı kapalı sadece kadrolara kendi ekibini doldurup bir türlü CHP’yi iktidara getiremediler kemal beyin gelişi partiye taze kan pompaladı, sürece yorumlamaya başladı, CHP siyaset yapmaya başladı.

Siyasi ve ekonomik gelişmelere dayalı pozitif muhalefet yaparak CHP’nin puanını yükselti. Umarım bu aday listesi CHP’ye hayırlı olur.

NOT: Bu konu hakkındaki düşüncelerimi gelecek haftaya siz değerli okurlarıma paylaşacağım.

Yüksek Gerilim Sınavı (YGS)

Bu ülkede öğrenci olmak ne kadar zor değil mi? Yedi yaşında başlıyor öğrencilik ve gerilim hayatıyla tanışma. Sekiz yıl ilköğretim daha sonra dört yılda lise okunuyor. Bu dönemler de sınıf geçmek için gerilimle tanışılıyor. Geçtim sınıfları gerilim bitti denemiyor çünkü bu seferde daha büyük gerilim çıkıyor karşılarına. ÖSS başlığı altında YGS ve LYS. Bir de bu ÖSS’yle birlikte rant kapısı oluşmuş dershaneler. Biz asıl konumuza geri dönelim. Bu zamana kadar stres yaşayan öğrenciler ve aileleri bu sefer ÖSS için aynı şeyleri yaşıyorlar. Aileler iş yaşamlarını hatta evlerine davet edecekleri kişileri bile çocuklarının sınav sistemine göre ayarlıyorlar. Ya öğrenciler hayattan sosyal etkinliklerden zevklerden en değerli arkadaşlarından kopuyorlar. Psikoloji diye bir şey kalmıyor. En önemlisi de sağlıklarından oluyorlar. Sanki yaşamlarının tek kaynağı bu sınavmış gibi yaşıyorlar. Binlerce soru çözülüyor. Kilometrelerce dershane okul ve ev arası yol kat ediliyor. Yani anlayacağınız öğrenciler ve aileleri bu kadar kötü, stresli ve gerilim yaşıyorlar. Sırf sınavı kazanıp üniversiteye yerleşebilmek için.

Onlar bu kadar özen gösterirken peki bizim eğitimden sorumlu yüksek şahsiyetlerimiz ne yapıyor. Ne yapsınlar çok yoruluyorlar. Sınavları şaibeli hale sokmakla inanılmaz derecede yoruluyorlar. Ha bir de habercilerin sorularını cevaplamakla meşguller. Yani onlarda çok meşguller. Herkes sorular şifreli mi diye soruyor. Sorular şifreli mi ya da değil mi artık bence sorun bu değil. Asıl sorun öğrencilerin ve ailelerinin çözülen güven duygularıdır. Bu zamana kadar tek sorun ettikleri sınav sorularını çözme düşüncesi yerini acaba sorular bazılarına servis mi edildi düşüncesi almıştır. Artık sınava güven kalmamıştır. Öğrenciler ÖSYM’yi ve YÖK ü kuruluşundan beri sevmemişlerdir. Ama soruların şifreli olduğu hissine kapılmamışlardı. Ta ki bu son yaşananlara kadar… Sırf bu yüzden bile olsa bence sınav iptal edilmelidir. Öğrencilerin kafaların da soru işareti bırakmamak ve güvenlerini kazanmak için. Yoksa bundan sonra hazırlanacak bütün sınavlar şifreli gözüyle bakılacaktır.

Gelin artık şunu kabul edelim yapılan açıklamalar ortamı daha fazla germekten ve kafa bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor. Evet. Belki gerçekten sınav sorularında hiçbir usulsüzlük yapılmamışta olabilir. Buna karar verecek adli kurumlardır. Soruşturmadan aklanılsa bile ailelerin ve öğrencilerin vicdanından aklanılamayacağı da ortadır. Çünkü öğrencilerin ve ailelerinin kafaları bulandı bir kere, güvenleri sarsıldı. Asıl bunu görmek lazım.

Beklenilen ve arzu edilen sınavın iptal edilip en kısa sürede tekrar yapılmasıdır. Gerçi bu bile öğrencileri tam olarak rahatlatmaz. Artık bu sınavlar kaldırılmalı tüm öğrencilerin bir şekilde üniversiteye yerleştirilebilecekleri bir sistem getirilmelidir. Bu zamana kadar öğrencilerin üniversitelere yerleşememeleri için yapılan çaba bundan sonra yerleşebilmeleri için çaba harcanmalıdır. Bu son yaşananlar bunu açıkça göstermiştir. Buradan bütün ülkeyi yönetmeye aday şahsiyetlere duyurulur. Seçim vaatlerinize ÖSS’yi kaldırmayı da ekleyin. Emin olun bu ülkenin gençlerine en büyük hizmeti yapmış olursunuz

Paylaş
Etiketler: kadir aktazSorusymyök
Önceki Yazı

Evlenen İşçinin Kıdem Tazminatı

Sonraki Yazı

Fukuşima, Türkiye ve Bozulan Ezber

Kadir AKTAZ

Kadir AKTAZ

İlişkili Yazılar

Kadir AKTAZ

YSK Süreci Baltalanıyor

09 Temmuz 2011
5k
Kadir AKTAZ

Zorba Sistem

08 Temmuz 2011
5k
Kadir AKTAZ

Erdoğan Değişime Samimi Değil

28 Nisan 2011
5k
Kadir AKTAZ

Bahçeli ve Samimiyet

27 Nisan 2011
5k
Sonraki Yazı

Fukuşima, Türkiye ve Bozulan Ezber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap