Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Cihan HAYIRSEVENER

Cefakâr Türk Emniyet Teşkilatı

Cihan HAYIRSEVENER Yazar Cihan HAYIRSEVENER
09 Nisan 2008
Cihan HAYIRSEVENER
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Türk Emniyet Teşkilatı’nın 163. yıldönümü kutlanıyor. Öncelikle, en tepe noktasından, en alt kademesindekine kadar, tüm teşkilat mensuplarını canı gönülden kutlarım.

Bizim mesleğe ilk başlangıç da doğal olarak polis muhabirliği ile adım atmayla başlar.
Yıllarca kah polislerin peşinde koşarsın, kah onlarla birlikte olayların peşinde…
O yıllarda zaten polis muhabirliği yapmayana, gazeteci gözüyle de bakılmazdı.

Şimdilerde ise büyük çoğunluk bırakın polis muhabirliği, muhabirlik dahi yapmadan, tepeden inme köşe yazarlığına atlıyor.
Oysa ki, köşe yazarlığı gazeteciliğin son aşamasıdır. Artık sokaklarda haber peşinde koşmaktan yorulmuşsunuzdur, bu arada meslekte de bir hayli pişmişsinizdir ve tüm bu bilgi birikiminizi, size ayrılan köşeden okurlarınıza aktarmaya başlarsınız.
Konu, Türk Emniyet Teşkilatı olunca, bizim de ister istemez polis muhabirliğimiz sırasında, bizzat yaşadığımız bir-iki olay aklımıza geldi.
Bugün bu anılarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yıllar yıllar önceydi. Şimdi ki gibi her muhabirin elinde bulunan telsizle polisin takibini yapmak neredeee!..
Cağaloğlu’nda bulunan gazete binasından, sırtınızda on kilonun üzerindeki fotoğraf makineleri ve koca teybinizin bulunduğu çanta ile fırlar, “Bizim Yokuş” denilen yokuştan aşağı uçarcasına iner, Sirkeci’deki Sansaryan Han’daki asayiş büroya inerdik.
Artık oradaki ilişkilerle oluşturduğunuz samimiyet çerçevesinde, kah amirlerden, kah komiserlerden, kah da polislerden, bilgiler almaya çalışırdık.

Yine böyle günlerden birinde, Asayiş Büro’da bir koşturmadır gidiyor. Telsizler cayır cayır çalışıyor, bir takım talimatlar veriliyor. “Amanın, neler oluyor, neler bitiyor abiler, bize de söyleyin ne olur?” diyerek, haberin kokusunu almaya çalışıyoruz.
Saatler sabahın daha ilk saatleri olduğu için, bütün polisler daha şubeden dışarıya çıkmamış durumda.
Öğrendik ki, Cağaloğlu’ndaki Halk Bankası’nın kepenklerine bombalı pankart asılmış.

Bilenler bilir, o yıllarda çok modaydı, böyle pankartlar asmak. Pankartın bir köşesine, bir iple sallandırılan bir paket asılır, bunların büyük çoğunluğu da bomba süsü verildiği için, yanına kimse yaklaşamaz ve üzerindeki örgüt sloganı, etrafa toplanan yüzlerce kişi tarafından rahat rahat okunurdu.

İşte o yıllarda bomba imha uzmanları, bugünkü gibi kurşungeçmez kıyafetler, başlıklar ve eldivenleri bulamadıkları için, günlük kıyafetleri ne ise onunla gider, pankartın kenarından sallanan bombayı imha etmeye çalışırlardı.
Dediğim gibi büyük çoğunluğu da bomba süsü verilmiş olduğundan, artık polis de biraz da bunun verdiği cesaret ile çok fazla emniyet önlemi almadan çıplak elle paketi açıp, içindekileri de ortaya çıkartıp süs mü, gerçek bomba mı olduğunu anlamaya çalışırdı.

Ben de, caddenin karşı tarafından makinelerimi hazırlayıp, sıra sıra bulunan ağaçlardan birine omzumu yaslayıp, fotoğraf çekmeye başladım.

Bir bomba imha uzmanı polis, her zamanki gibi gelip, elinde bir çakı ile pankartın iplerini bulunduğu kepenklerden indirdi, yere serdi ve ucunda bulunan paketi de açmaya başladı.
Bulunduğum yerden, kare kare fotoğraf çekiyordum. Haa bu arada, şimdiki gibi dijital makineler olmadığı ve bir makara filmi de en az 5 haber için kullanma zorunluluğumuz bulunduğu için, en tasarruflu şekilde çekiyor ve en iyi kareleri yakalamaya çalışıyordum.

Yere serili pankartın ucundaki paketi eline alıp da, üzerine sarılı bant ya da ipi kesmeye çalışan polisin de fotoğrafını çekmeye çalışırken, kulakları sağır eden bir patlama ve ardından patlamanın yarattığı basın ile yaslandığım ağaçtan, geriye savrulup, 2-3 metre arkamdaki duvara çarptığımı hatırlıyorum.
Sanırım o sırada deklanşöre de basmış olmalıyım ki, daha sonra film banyo edildiğinde patlama anında yaslandığım ağacın yapraklarını ve dallarını çekmişim…
Bu arada, o bombayı imha etmeye çalışan zavallı polis memurunun paramparça olduğunu da söylememe gerek yok sanırım.
Hayatımda ilk kez, gözlerimin önünde bir insanın, bir polisin paramparça olmasını görmüştüm. Korkunç bir şeydi. Ben dahil, etrafta olayı izleyen vatandaşlar ve diğer polisler, olduğumuz yerde bir müddet donup kalmıştık. Kimse yerinden kımıldayamıyordu., Adeta herkes bulunduğu yerde donmuş kalmıştı.
Ne kadar süre geçti hatırlamıyorum, ama yine ilk koşturanlar yine gözümüzün önünde parçalanan polisin, diğer polis arkadaşları olmuştu.

Onlar da, sağa sola savrulan kol, bacak, gövde parçalarını toplayıp, bir araya getirmeye çalışıyorlardı.
Uzun süre kendime gelemediğimi biliyorum. Yaşadığım travmanın etkisiyle bir müddet magazin muhabirliği yapmıştım. Çünkü, polis gördüğüm zaman ister istemez, gözümün önünde parçalanan o zavallı polis memuru aklıma geliyordu.


Evet, işte bu ve buna benzer bir çok olaya şahit olmuştum, mesleğimizin ilk yıllarında.
Şu an dahi bu yazıyı yazarken, tüylerimin diken diken olduğunu, o olayı bir kez daha yaşadığımı hissediyorum.
O polis gibi bir çok polis daha bu şekilde şehit olmuştu, ne yazık ki…
Bir kez daha Polisimizin günü kutlu olsun…

Paylaş
Etiketler: bomba imha uzmanlarıEmniyet Teşkilatı
Önceki Yazı

Kim Kimdir, Kimin İçindir, Kullanılma Nedir?

Sonraki Yazı

Polis, Memur mudur, İşçi midir, Asker midir?

Cihan HAYIRSEVENER

Cihan HAYIRSEVENER

Güney Marmara Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

İlişkili Yazılar

Cihan HAYIRSEVENER

Başkan Adaylarını Açıklayın

30 Ağustos 2008
5k
Cihan HAYIRSEVENER

ATV’nin Nasıl Bir Ayrıcalığı Var?..

29 Ağustos 2008
5k
Cihan HAYIRSEVENER

Fırsatçılara Fırsat Tanıyanlar!..

28 Ağustos 2008
5k
Cihan HAYIRSEVENER

Kim Durduracak Bunları?

27 Ağustos 2008
5k
Sonraki Yazı

Polis, Memur mudur, İşçi midir, Asker midir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap