Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

Büyükçekmece’de Alacak Kavgası…Avcılar’ın Toprak Anası

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
13 Eylül 2014
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Eskiden de şimdi de mafya   bozuntuları vardı.Onlar ya görev bilirlerdi birilerinin adına ya da salma salarlardı…
Şimdi de oluyor…
Türkiye değişirken onlar da değişiyor.
Sistem desteklemezse mafya da büyümüyordu…
Aynen Büyükçekmece’de geçtiğimiz günlerde yaşanan silahlı saldırılarda olduğu gibi.
Birileri meclis üyesine salma yapmış…
Salma kabul edilmiş ancak iddialara göre ödenmemiş.
Ve doğal olarak kabul edilen salmanın adı sözde borca dönüştüğü için iş kaçırılmaya kadar varmış.
Ardından serbest bırakılmış, ancak tekerlekli sandalyede evine gönderilmiş.
Evine gönderilir gönderilmez, aynı akşam işyeri kurşunlanmış.
Ve evinin önüne pankart asılmış, “Sözünü tut, borcunu öde!”
****
Ersel kaçırıldıktan sonra, geçen dönem CHP Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi K.E emniyet müdürlüğü tarafından gözaltına alınmış, serbest bırakılmış.
Ardından üç gün önce tekrar gözaltına alındıktan sonra, 2 günlük gözaltının ardından Büyükçekmece Savcılığı’na dün çıkarıldı.
Bu satırları yazarken savcılık ifadesi hala devam ediyordu.
****
Anlatıyoruz ama birileri inatla anlamıyor.
Aslında anlamıyor değil bilerek yapıyorlar.
Çünkü yaptıkları tarzın, bizim tarafımızdan da yapıldığını düşünüyorlar.
Aslında düşünmüyorlarda, biliyorlar bilmesine de koyduğumuz tavırdan, yaptığımız habercilikten dolayı beslenmek için bilerek tavır geliştiriyorlar.
268 bin, 134 binlik ihaleleri ve
bülteni hangi gazeteciler aldı?

Silivri Belediyesi’nin yayınladığı basın kriterlerine yönelik tepkimizin, ısrarla ilan tepkisi olduğunu ifade etmeye çalışıyorlar.
Yalan söylüyorlar.
Çünkü, Işıklar’dan hiçbirimiz ilan talebinde bulunmadık.
Kriterler yayınlandığı için ilan alanlarımız da ilan haklarını kaybetmedi.
Aksine kriterler yayınlandıktan sonra en azından Gerçek olarak biz ilanlarımızı almaya devam ettik.
Tek söylediğimiz şuydu. Bu ilan kriterlerini belediyeler değil, meslek örgütleri koymalı. Belediyeler yaptıkları sözleşmelerde şartlarını zaten koyuyorlardı, bunu kamuoyuna ilan etmeleri yanlıştı. Çünkü görevleri değildi.
Ve yerel medyaya yönelik koydukları kriterlerin hiçbiri uygulanabilir değildi ve bugüne kadar bu kriterlere Silivri Belediyesi uymuyor.
****
Ancak bir gazeteci Silivri Belediyesi’nin bülten işini aldı, koyduğumuz tavır sonrasında.
Yine bir gazeteci bir belediyeden pazarlık usülü ile 134 bin liralık duvar saati ihalesini aldı.
Bir duvar saatinin maliyeti 8 ile 10 TL arası. Demek ki, en az 15 bin duvar saatini ihaleyi aldığı belediyeye sattı.
Ancak duvar saatleri ortada yok.
****
Ardından yine yaptığımız gazeteciliğe, dernekçiliğe karşı çıkanlar bir belediyenin açık ihale ile bilmem kaç mahalleye bilmem kaç broşür 268 bin bin liraya işini aldılar.
****
Bir gazeteci, Avcılar Belediyesi ile ilgili yaptığımız haberler sonrasında, belediyenin ‘Toprak Ana’ bülten işini aldı. Dağıttığı bülten onbinlerce…
Gazetecilik yap, tetikçiler ise
masa başında tetikçilik

Anlayacağınız gazetecilik yapıyoruz, başında bulunduğumuz kurum ortada…
Adamlar bize çamur atıyor.
Geçmişte yaptığımız polemikler üzerinden vurmaya çalışıyorlar.
****
Vah anam vah…
Namuslu gazeteciler, birazcık edebi kalmış gazeteciler, biryerden beslenmeyen gazeteciler, tetikçi olmayan gazeteciler sorumuz açık, haberlerimiz açık.
****
Avcılar ahalisi tarımla geçiniyor.
Avcılar Belediye Başkanı da kentin en büyük toprak ağasının kızı.
Geçimini topraktan sağlayan Toprak Ana.
Başkan Toprak Anaya soruyoruz.
Sorularımıza yanıtınız varsa,
gazetemizin sayfaları size açık
1-Yoksul çocuklar için sünnet organizas-yonunu neden bir dil okuluna verdin?
2-Yoksul çocukların sünnet maliyetini neden kişi başına 1.200 TL olarak belirledin ve ihaleye verdin?
3-Kendi paran olsaydı, bir çocuk başına 1.200 TL bir dil okuluna öder miydin?
4-Son dört yıldır bütçen 400 milyon TL iken (aylık geliri 8.5 milyon), ayda yaklaşık 1 milyon TL çöpe öderken, neden aylık maliyeti 3.5 milyona çıkaran 115 milyonluk çöp ihalesini Tomurcuk firmasına verdin? Hem de 84 milyon yaklaşık 31 milyon daha az veren varken neden Tomurcuk’a ihaleyi verdin?
5- Avcılar’ın hiç plajı yokken, sahiller Büyükşehir Belediyesi’ne aitken, hele hele dolgu alanları hazineye aitken çöp ihalesine neden iki tane plaj kumu temizleme makinesi koydun?
6- Neden, “5 mahalle, 5 film gösterimini ücretsiz yaptım” demene rağmen, neden sünnet ihalesi içersinden giderlerini karşıladın?
7- Neden, belediyede eşbaşkanlık sistemi kurdun? Eşinin belediyede hiçbir görevi yokken, bürokrat, danışman, meclis üyesi bilmem neci bile değilken, sadece Toprak Ana’nın eşi olmasından dolayı kültür merkezinde neden toplantılar yapmasına izin verdin?
8- Yıllık bütçesi (son dört yılın ortalaması) 100 milyon olan bir belediyede, yıllık çöp maliyeti 42 milyona çıkarmışken, Kültür Merkezi’nin bütçesini nasıl olur da 27 milyona çıkarmaya karar verdin?
9-Kurum olarak bir kamu kurumundan alacağımız olduğunda, ssk ve vergi dairesinden borcu yoktur yazıları isteniyor. Ve diyelim ki, ayın 14’ünde ilgili kurumdan borcu yoktur yazısını aldık.  O kurum bize o günü alacağımızı ödüyor. Diyelim ki, 15’’inde ilgili kuruma borcumuz oluştu, o kurumu o borç ilgilendirmiyor.
Siz, çöp ihalesini 84 milyon veren işletmenin skk borcu olduğu için ihaleyi vermediğinizi ifade ediyorsunuz. Ancak ilgili kurumun elinde, ihale yapıldığı tarihte SSK tarafından borcu yoktur yazısının olduğu iddia ediliyor. Zaten o yazı olmasaydı, ihaleye katılamazmış. Borcu yoktur yazısı elinizde 14’ü itabireyle var mı yok mu?
10- Ayrıca bildiğimiz birşeyi daha anımsatalım Toprak Ana. Belediye ile ilgili iş yapan tüzel kişilik; SSK, Vergi Dairesine borcu varsa, alacağından zaten ilgili kuruma ödemek üzere bloke yapmıyor musunuz? Ki, kesinti yapıyorsunuz. Yapmaz iseniz suç işliyorsunuz. Bugüne kadar ilgili kuruluşla ilgili yaptığınız kesintileri SSK’ya ve Vergi Dairesine ödediniz mi? Ödemediyseniz, borç sizin mi oluyor yoksa sözde borcunu ödemeyen işletmenin mi?
Tetikçilerine değil,
haklıysan yanıtlarına güven

Yanıtlarını vermeyip, tetikçilerini üzerimize salıyorsun ya. O tetikçilerin tam 15 yıl Değirmenci’nin tetikçiliğini yaptılar. Korkma, sonrasında Değirmenci için ne söyledikleri Avcılar’ın sokaklarında ve kulaklarınızda yankılanıyordur.
Daha ne söyleyelim Toprak Ana, tetikçilerinle, bilcümle bültencilerinle üzerimize gelebilirsin, ihaleler alanlarla, bizzat destekleyerek, yazılarımızı arşivlerden çıkararak  üzerimize salabilirsin.
Biz çok başkan gördük. Görmeye de devam edeceğiz. 15 yıl belediye başkanlığı yapan Değirmenci bile sonsuza kadar kalacağını zannediyordu. O bile yok.
Ama bilesin ki, böyle giderse 15 yıl Avcılar’ın marka değerinin düşmesine neden olarak büyük kötülük yapan, hizmet yapmayan Mustafa Değirmenci’yi mumla aratırsınız?
Bizden söylemesi.
****
Biz ihalelerle ile ilgili ulaştığımız her bilgiyi yazmaya devam edeceğiz.
Ve bilin ki, ya kaybedecek ya da doğru işler yapacaksınız. Yaptığınız zaman da doğru yaptıklarınızı yine yazmaya devam edeceğiz. Diğer ücretli tetikçileriniz ve ihaleciler mi, onlar zaten kaybedenler? Bakın etrafınıza saygınlıklarının ne olduğunu açık açık göreceksiniz?

Son soru: Toprak Ana Salman İnşaat kim? Ne ilişkiniz var? Yine tetikçilerinizi salmayın üzerimize çok korkarız bilesin. Uykumuz kaçar. Tetikçilerinize yine bültenler bastırmak zorunda kalabilirsiniz.

Son söz: Sayemizde para kazananlara duyurulur. Biz gazetecilik yapacağız siz de tetikçilik. Sonra da ihaleler alacaksınız, gazeteler satacaksınız, ilanlar alacaksınız, bültenler yapacaksınız. Hadi yine iyisiniz… Bize de ara sıra dua etmeyi unutmayın olur mu?

Paylaş
Etiketler: Alacak Kavgası...
Önceki Yazı

Kur’ana Şirk Koşmak!

Sonraki Yazı

İçkisi, kumarı, şiiri yoktur.

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

İçkisi, kumarı, şiiri yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap