Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

Büyükçekmece AK Parti, İhraç Kararı,

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
01 Aralık 2011
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Büyükçekmece AK Parti, İhraç Kararı, Dr. Akgün ve Babayiğit

AK Partili Büyükçekmece 4 meclis üyesinin ihraç edileceğini Mayıs ayında yazdık. Aynı ay içersinde manşet yaptık. Bizden iki ay sonra birileri yeniymiş gibi yeniden gündeme getirerek manşet yaptılar.

Resmi ihraç edildiklerini ise bölge kamuoyu yine bizden öğrendi. Haberin gazetemizde çıktığı gün, sabahın erken saatlerinde dört meclis üyesini arayanlar, “İhraç kararınız çıkmış, haber doğru mu?” diyerek ihraç edilen meclis üyelerine sormuşlar.

Sonra ne olmuş? Kamuoyunda kimileri gazetemizden öğrendiğini, sanki yeni öğrenmişler gibi dört tarafa haber salmışlar. ‘Aldığımız bilgilere göre, dört meclis üyesi ihraç edildi. Yok yahu…’ İşin gerçeği ise şu: Gerçek Gazetesi yazdı, herkes öğrendi. İhraç edilen meclis üyeleri de dahil.
*****
İhraç edilen dört meclis üyesi ise hala kararın doğru olup olmadığını sorguluyorlar. Doğru mu? Aynı meclis üyelerinin, ilçe disiplin kuruluna verildiğini yazdığımızda da “Yalan böyle bir şey yok” diyenlere şunu söylemiştik. ‘Olmayanı yazmıyoruz. Kaynağımız güvenilir’ dediğimizde susuyorlardı. Aynen bugünkü gibi.

İhraç edilen dört meclis üyesinin, gazetemizden öğrendikleri karar sonrasında şöyle dediklerini duyduk. “2014’de görüşeceğiz.” Hatta ihraç edilen meclis üyelerinden birinin; “Ocak ayı kongresinde aday olacaktım, bilerek ihraç ettiler” sözü de oldukça manidardır.
*****
İnanın Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, böyle bir kararın alınmasını rüyasında görse inan(a)mazdı. AK Parti ilçe ve il disiplin kurulu, partinin yöneticileri resmen Dr. Akgün’e kıyak geçtiklerini düşünüyorum. Ve Dr. Akgün’ün 2.5 yıl boyunca mecliste herhangi bir sorunu olmadan yoluna devam edeceğini, (hatta parti içersinde kendisinin CHP’li olmadığını iddia edenlere de kapak olması dileğiyle) bugünün verileriyle söylüyorum 2014’te seçimleri 2009’dan daha rahat kazanacağını görebiliyorum.
*****
Dr. Hasan Akgün’ü beğenir ya da beğenmezsiniz. Eleştirir ya da eleştirmezsiniz. Ama şunun altını çizmeden de geçmemek gerekir.Dört dönemdir seçilen bir belediye başkanı sıradan bir adam değildir. Ve bugünden  Dr. Akgün’ün yeniden seçilebilmesi için bütün koşullar oluşmaktadır. 

Büyükçekmece AK Parti, 2009 seçimlerinde bölündüğü, kimi parti kurucularının, üyelerinin bilerek çalışmadığı bunu açıkça ikrar ettiği gibi, inanın 2014 seçimlerinde bugünkünden daha çok bölünecektir.
Şu andaki fotoğrafı görünce geleceği görmemek için kör olmak gerekir. O günü, bugünden görmek içinde kahin olmaya gerek yok.
*****
Ocak 2012’de yapılacak kongreye ilçe Başkanı olarak Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit’in aday gösterileceği iddiaları ise bu bölünmeyi daha büyütecektir. Çünkü kongrede ilçe başkanı olacak Av. Babayiğit aynı zamanda AK Parti’nin 2014’de ki en kuvvetli belediye başkan aday adayı olacaktır.

Bu aynı zamanda meclis üyelerini de Babayiğit’in ekibi belirleyeceği gerçeği, parti içersinde bugünden kıran kırana bir mücadele yaşanmasına neden olacaktır.

Ocak ayı içersinde Av. Babayiğit bir aksilik olmadığında, partinin tek adayı olarak ortaya çıktığında, karşısına çıkacak bir adayın (ihtimal çok büyük) kongreyi kazanma ihtimali ise olasıdır. Çünkü parti içersindeki tüm isimler, Babayiğit’in belirleyici bir isim olmasından sa, kaybetmesini tercih edeceklerdir.
*****

Diyeceksiniz ki, parti içersinde ilin kararına rağmen kimse aday olmaz. Yanılacağınızı şimdiden söyleyebilirim. Bu kongre sürecini önemli kılan, aynı zamanda AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası içinde tarihi bir rol oynayacak olmasıdır.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olma ihtimali 2012’de ki kongre sürecinin kıran kırana  mücadele içerisinde geçeceğinin de bir göstergesidir. Diyeceksiniz ki, ‘Tüm bunlara rağmen ilçe kongrelerinde sorun olmaz. Kimse merkezin belirlediği isimler karşısında aday olmaya cesaret edemez.’
Bense yanıldığınızı söyleyeceğim ve bir örnekle bitireceğim. 2009 yılında İstanbul İl Kongresinde Metin Külünk il başkanlığına, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a rağmen aday oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın ve İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun Külünk ile ilgili söyledikleri arşivlerde duruyor. Bir gazeteci olarak, kongre salonunda ve öncesinde neler yaşandığına bizzat  tanık oldum.

O gün il başkanlığına aday olan Külünk’ün bir daha parti içersinde hiçbirşey olmaması gerekiyordu. Külünk bugün partinin bir milletvekili. Oldukça da etkin bir milletvekili.

Sırf bu örnek bile, ‘Kimse ilçe başkanlığına aday olmaz. Parti engeller, hedefi olanlar bundan kaçınır’ iddialarının da karşılığı olmadığını da belirteyim.
*****
Büyükçekmece’de 2014’de belediye başkan ve meclis üyesi aday adayları arasında bugünden yaşanacak bir çekişme Dr. Akgün’ün işini kolaylaştıracak bir süreçtir.

Diyeceksiniz ki, AK Parti karışırda CHP karışmaz mı? Karışır karışmasına da Dr. Hasan Akgün’ün karşısında bu isimlerin kıymeti harbiyeleri olmaz. Çünkü bu isimlerin hiçbirinin AK Parti karşısında tutunmaları da, şansları da yoktur. Bu mücadeleyi yürütebilecek olanlarında takatları yoktur.Ayrıca Dr. Akgün’ün olduğu bir yerde şansları da yoktur.

Son söz: Av. Babayiğit aday göste-rilmezse ne olur? Benim senaryolarım biraz boşa çıkar gibi olur. Ancak görülen o ki, Babayiğit Büyükçekmece ilçe başkanlığına aday gösterilebilecek gibi… Babayiğit, Beylikdüzü’nde Yusuf Uzun’un karşısında aday adayı olmayacağından (galiba şansıda zor) Büyükçekmece’yi tercih edeceğidir. Ne de olsa politika hedeflere yürümek için yapılıyor.

Paylaş
Etiketler: CHP’li olmadığını iddia edenlereDr. Akgün’ün yeniden seçilebilmesiİhraç kararınız çıkmış
Önceki Yazı

NATO; Terör Örgütü mü, Neden Tartışılmıyor?

Sonraki Yazı

Antidepresanlar Depresyon Yapıyor

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Antidepresanlar Depresyon Yapıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap