Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Pazar, Aralık 7, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Hasan TANRIVERDİ

Bilal Aydemir’le Röportaj

Hasan TANRIVERDİ Yazar Hasan TANRIVERDİ
07 Ağustos 2019
Hasan TANRIVERDİ
0
402
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde gerçekleşen röportaj tamamen doğaçlamadır. Bilal Aydemir’in ilk defa karşılaştığı sorularla ilgili yorumları.

– Hayat ve mutluluk, sence ne mana ifade eder?

Zamanı yaşamaya değer hâle getirip mutlu olmak istiyorsun. Fakat bedelini de kendinden kaybederek ödüyorsun. Banka kredisi öder gibi. Ödersen mutlusun, aksi hâlde yaşantını zor durumda devam ettirirsin.

– Yaşantındaki şikayetlerin nelerdir?

Yaşantımı takip ettiğin yolda bazen taşlara ayaklarımı çarpar ve bazen de tökezliyorum. Yaşantımın renkliliğinde birtakım engellere takılmaktan şikâyet etmeye hakkım yoktur. Çünkü o engellerle ilgili yolu kendim tercih ettim.

– Bir ömür böyle geçti. “Böyleyi” yorumlar mısın?

Hayat çok farklı yaşanmışlığa neden olsa da belirli özellikleriyle değerlenir. Yaşadığın hayat, yaşam içerisinde yuttuğun en lezzetli lokma gibidir. Kısa sürede doyuma ulaşırsın. Buna karşılık erken bitersin. Çünkü doğa senin ona davrandığın gibi şekillenmez. Yaşantını doğanın doğallığına uyarlamak zorundasın. Hayatı hiçe sayarsan o seni tanımaz bile.

4- İnişli ve çıkışlı bir hayat ne demektir?

Hayat pervane gibidir. Rüzgârını arkana alırsın şahane bir yaşantı, karşına alırsan çeşitli zorluklara bahane bulmak zorundasın. Zorluklara yelken açamazsan kolaylıkla sonunu hazırlamış olursun.

5- Sizce zaman nedir? Nasıl geçiyor?

Dünya dönüyor. Dönme olayını zaman şeklinde uydurduk. Dünyanın dönmesine göre zaman hızlı geçiyor. Kırık testiden suyun akıp gitmesi gibi.

6- Hayatın başarılı geçmesi ne demektir?

Hayat; adaletli, dürüst ve doğru olmayı gerektirir. Yanlışı asla kabul etmez. Adalet terazin hassas olursa beklentine erişemezsin. Zararın boyunu aşar. Terazinin kefesinin ağırlığına yenik düşersin. Böylece dünyalığından kaybedersin. Terazinin ayarıyla oynamazsan karşına zehir alırsın. Yani hayatına zehir edersin.

7- Hayatın sorunlarını yaşarken çözmek ne demektir?

Hayat her adımda düğümlenmiş, adeta yumak olmuş, sorunlar toplamıdır. Bu düğümleri açmak elimizdedir. Çünkü düğümler yola döşediğin taşlar gibidir. Taşlar gibi, düğümleri de yaşantına göre sen attın. Onun için, bağını çözeceğin ayakkabı gibi onları çözmek kolay olacaktır. Aksi hâlde ayağın cendereye esir olacaktır.

8- Toplumsal yaşantı için düşündüklerin?

Bireylerin toplumdan soyutlanması düşünülemez. Bireysel yaşantı toplumsallaşmalıdır. Böylece bireyin başarısı topluma yansıyacaktır. Toplumun hissettiklerini birey de aynen hissedip özümseyecektir. Mutlu olmanın yolu böyle bir düşüncenin etkin olmasından geçer.

Düşüncenin güçlü olması, toplum katmanlarını düşünmek iyi olmalarını sağlamak için, yardımcı olmaktır. Sosyal toplumda birlik varsa huzur var demektir. Huzurun olduğu yerde bireyler ortamlarından zevk alırlar.

9- Toplum nasıl bilgilendirilir?

Bir toplumu oluşturan bireylerin eğitim seviyeleri ne kadar yüksekse bilgilendirme süreci kısalır ve kolaylaşır. Bilgiler teknik araçlarla daha çabuk ulaştırılır. Ulaşımda medya, film ve tiyatro ve sportif faaliyetler kullanılır.

10- Yaşantını eski ve yeni olarak düşünürsek nelere varırsın?

Hayatı eski ve yeni diye ikiye ayırırsak; eski yaşantı daha duygusal, duyarlı ve daha değer verilendi. Kısacası manevi yönü güçlüydü.

Yeni hayat, isteklere gebe, hırs ve sorumsuzluk üzerinde geçer hâle getirilmiş. İnsanlar farkında olmadan paranın peşine düşmüşler. Her şey para olmuş. Kaba bir tabirle; “Dini imanı para” öne çıkmış. Nedeni, yaşamak zorunda bırakıldığımız sistem. O hâlde sistemin piyonları durumundayız. Piyonlar olarak bizleri paraya taptırmış durumdalar. Tapınak şövalyeleri gibi “Para şövalyeleri olarak çoktan beri zırhlıyız.

Eskinin şarkı müziğiyle yeni müziği karşılaştır olayı fark edersin. Sevgi, saygı ve hoşgörü kalmadı. Yeni yaşantımızda ülke semalarında materyalizmin esasını oluşturduğu kapitalizm bayrak açmış durumda.

Rengi turkuaz, dişleri parçalayıcı ve ağız yapısı sokucu emici.

Kansız ve ruhsuz bir avuç insanın yönettiği bir düzen. Bu düzende evin ve araban varsa insansın.

11- Toplum olarak neyimizi kaybettik?

Toplum olarak; Sevgi ve saygıyı, hoşgörü ve insani ilişkileri. Yardımseverliği ve düşkünleri gözetmeyi. Milli duygu ve birlikteliği, tarihi değerleri kaybettik. Küresel olarak yozlaştık.

Ülke olarak, insanımızı kaybettik. Kapitalizmin tuzağına düşen yöneticileri baş tacı yaptık. Değerlerimizin içini boşalttık. Ortadoğu denilen Arap kültürünü aldık.  Bu kültürü de dini vecibe saydık.

Türk milleti, çocuğa, kadına ve aman dileyene kılıç çekmez. Ajanların emrine girmez. Temiz dürüst ve çalışkandır. Toprak onun için kutsaldır. Yaşadığı çevreyi korur ve temiz tutar. Üzerine düşeni yapar. Rafta parlayan bakır, oraya gelene kadar, ne merhalelerden geçmiştir. O hâlde değerini bileceksin.

12- Hayata dair başka ne söylersin?

Eğitimde doğayı esas alacaksın. Öğrenmeyi doğayla birlikte yapacaksın. Öğrenirken düşüneceksin. Eğitimi okulun dışına taşıyacaksın. Kabiliyet ve branşlarına göre, insanları eğitim gruplarına ayıracaksın.

Öğretimde ilim adamları yetiştireceksin.  Gelişmeci olmalıyız, üreticiye sahip çıkmalıyız. Dünyaya renkli bakmasını bilmeliyiz.

Bilal Aydemir ile röportajımızı tamamlamış olduk.

 

Hasan TANRIVERDİ

 

Paylaş
Etiketler: Ajanların emrine girmezBilal Aydemirgerçekleşen röportajkapitalizm bayrak açmışmateryalizmin esasınıülke semalarındazırhlıyız
Önceki Yazı

Sağlığımızı Kendi Elimizle mi Bozuyoruz?

Sonraki Yazı

Sela Bid’at midir…

Hasan TANRIVERDİ

Hasan TANRIVERDİ

Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'nda öğretmen...

İlişkili Yazılar

Güvenlik Görevlisi
Hasan TANRIVERDİ

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
5k
Yaşlı Adam Yanıyor
Hasan TANRIVERDİ

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
5k
Boğazımızın Sisi
Hasan TANRIVERDİ

Boğazımızın Sisi

04 Aralık 2025
5k
Göz Gördü Gönül Katlanmadı
Hasan TANRIVERDİ

Yavrularım Yanmasın

03 Aralık 2025
5k
Sonraki Yazı

Sela Bid'at midir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Biz Ne Güne Duruyoruz Burada

Angarya Değil Bu İş

07 Aralık 2025
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap