Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kemal ÖZER

Başkanı Böyle Öldürdüler!

Kemal ÖZER Yazar Kemal ÖZER
01 Kasım 2015
Kemal ÖZER
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Hakkında yazı yazmak ve okumaktan en çok rahatsızlık duyduğum konu Yahudi meselesi. Mevzu aşırı derecede yorucu, huzursuz edici, insanın kanını beynine sıçratıcı…Gel gör ki, günümüz

meselelerini Yahudilerle ilişkilendirmeden yazmak da imkânsız. Bu onların başarısından değil, bizim kayıp iki yüz yılımızdan kaynaklanıyor. Biz varlık yokluk derdiyle uğraşıp, ırz namus, inanç, hatta hayatta kalma mücadelesi verirken, hınzır yapılar hayli yol aldılar.

TALAN EDİLDİK

Ahtapot misali her şeyimizi sarıp sarmaladılar. Geçeceğimiz yollara mayın döşediler. İçimizden bazılarını seçip devşirdiler, hain olarak içimize saldılar. Sayelerinde sermaye el değiştirdi. Seçkinlerimiz darağacına gönderildi, hain pusularla katledildiler. Kısaca her açıdan yağmalandık, talan edildik.

Yapanları ve sonuçları herkesin malumu… Ülkemize yeniden döneceğim. Zira dehşetli günlerden geçiyoruz. Üzerimizde yeni planlar deneniyor. Ama önce Amerika’ya gidelim, sonra geri dönüp meramımızı arz etmeye çalışalım.

MİLLİ LİDER İSTEMİYORLAR

Franklin Delano Roosevelt (FDR) (1882-1945), Amerika’nın 32’nci ve en uzun süre görev yapan başkanı. Amerikan tarihinde sadece FDR, 4 kez seçilebilmiş. Onun dışında ikiden fazla seçilmeyi başaran yok. Derin ABD, bir daha –Amerika açısından– “milli” bir başkan gelmemesi için, ondan sonra ikiden fazla aday olmayı engeller.

Roosevelt, 1921’de yakalandığı felç yüzünden yürüme kabiliyetini kaybeder. Bu onu en uzun başkanlık yapmanın yanı sıra, ilk ve tek engelli başkanı da yapar. 1932’de başkan seçilir. Öldürüldüğü 1945’e kadar başkan olarak kalır. İktidara geldiğinde ABD, tarihinin en büyük ekonomik buhranını yaşamaktadır. Yürüttüğü milli hamlelerle, ülkeyi ayağa kaldırır. Olumlu işleri, onun “günah” defterine kaydedilir.

2. Cihan Harbi onun devrinde çıkar. Baronlar ABD’yi savaşa zorladılarsa da, o direnir ve savaşa girmez. Onun savaş yanlısı olmaması, şeytanları/hannası çılgına çevirir. Bunu da kaydederler sözde günah defterine. Karanlık odakların kurduğu tuzakla Japonlar Pearl Harbor‘a saldırtılır. Ve ABD’de savaşa dâhil olmak zorunda kalır.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Başkan Roosevelt ve yardımcısı Truman‘a gönderdiği raporda, “Filistin’de bir Yahudi devletinin kurulması durumunda, Ortadoğu bitmek tükenmek bilmeyen bir huzursuzluğa sürüklenir” diye uyarır.

BENDEN MİLYONLARIN ÖLDÜRÜLMESİ İÇİN İZİN İSTİYORLAR

1944’te Rabbis Stephen Wise ve Abba Silver adlarında iki Siyonist lobici, Filistin’de bir Yahudi devletinin kurulması için, Başkan Roosevelt’ten yardım isterler. Başkan onları şöyle azarlar: “Düşünüyorum da, iki adam, iki “kutsî” adam buraya gelip ve benden milyonlarca insanın bir cihad da öldürülmesi için izin istiyor.” (Philip Weiss, mondoweiss.net, 1 Eylül 2015) Bu affedilmez “suçu” da eklerler listeye.

ATOM BOMBASINI DA REDDETTİ

Monsanto tarafından üretilen Atom Bombası‘nın Japonya’ya atılmasını isterler FDR’den. O, buna da itiraz eder. Roosevelt’in hakkında tutulan defter dolmaya başlamıştır. Atom bombasına itirazını da eklerler listeye. Ardından da yardımcısı Truman’la atom bombasını atma konusunda anlaşırlar.

ÖZAL GİBİ ONU DA ZEHİRLEDİLER

Bir el geldi, Rahmetli Turgut Özal gibi, FDR’yi de zehirledi. Kayda “ani ölüm” olarak yazdılar. (Amerika tarihinin en çok sevilen başkanı, 1933’de de güya işsiz biri tarafından 5 el ateş edilerek öldürülmek istenmiş, ama isabet ettirilememiş.) Artık yardımcısı Harry S Truman başkandır.

Truman başkanlık koltuğuna oturur oturmaz atom bombasının atılmasını onaylar. Roosevelt 12 Nisan 1945’de infaz edilmiş, 75 gün sonra 26 Haziran 1945’de Cenevre merkezli Cemiyet-i Akvam daha kapatılmadan, New York merkezli Birleşmiş Milletleri (BM)’in kuruluşu ilan edilir.

KATLİAMI HİTLER DEĞİL, YAHUDİ SUBAYLAR YAPTI

Hitlerle anlaşmışlardı. Alman ordusundaki Yahudi subaylar, Filistin topraklarına göç etmek istemeyen Yahudileri toplayıp, infaz ederler. Hitler kaybedince, fatura ona kesilir. Şimdi ise Netanyahu bugüne kadar Hitler’e kestikleri faturayı, Filistinlilere kesti. Ama kimse bunu da yemedi.

Düşünün bir kere “holokost” denilen hadise olmasaydı ve ABD’de Roosevelt hâlâ başkan kalsaydı, BM kurulabilir miydi? 1947’de BM’deki Filistin topraklarının taksim oylaması yapılabilir miydi? Kuruluşunu engelleyemediğini düşünsek bile, ABD, İsrail’in hamisi olabilir miydi?

MİLLİ LİDER İSTEMİYORLAR

Biliyoruz ki, Roosevelt de tıpkı yardımcısı ve halefi -belki de katili- Truman gibi bir masondu. Ancak bunlar kendilerine hizmet etmeyenleri, gözlerini kırpmadan harcamaktan çekinmezler. O kimseler kendilerinden olsa bile. O halde bunlardan olmayan, üstelik onlarla mücadele eden Erdoğan ve Kral Selman‘la savaşmalarından daha doğal ne olabilir ki?

YENİ TÜRKİYE’NİN DEFTERİ

Şimdi geriye yaslanın ve Yeni Türkiye hakkında tuttukları defterleri bir düşünün. Son yıllarda yapılan saldırıları gözden geçirin. İşbirlikçilere bakın ve 1 Kasım’da Ümmetin ve hatta insanlığın umut üssüne/gemisine dönüşen Recep Tayyip Erdoğan‘ı yalnız bırakmayın!

Size bir de iyi haber vereyim… Şayet 1 Kasım‘da Türkiye’nin gidişatını değiştiren AK Parti yeniden tek başına iktidar olursa, 90 yıldır ülkenin kanını emen bir grubun ipi çekilecek. Boynuz yerinden sökülürse, doğan da son baskısını yapmak zorunda kalır. Ama bütün bunlar sandığa bağlı.

MELİH GÖKÇEK İLE ORTAYA ÇIKAN ZAFİYET

İki gündür Melih Gökçek’i izliyorum. Müthiş belgeler paylaşıyor, sarsıcı şeyler söylüyor. Bu gelişme Gökçek için artı puan olduğu kadar, AK Parti ve dahi hükümetin pek çok hadisenin aydınlatılmış yüzünü kamuoyuna aktarma konusundaki zafiyetine de işaret ediyor.

Yaşanan pek çok hadisede HDP/PKK/DHKP-C/DAEŞ gibi örgütler, kamuoyunu yönlendirmede hükümetten daha önde gidiyor. Dileriz bu eksikliği onlarda fark edip, Gökçek gibi belirli zamanlarda değil, her daim kamuoyunu bilgilendirirler. En azından medyayı…

Paylaş
Etiketler: 'Yeni Türkiye'C/DAEŞDHKPHDPMelih Gökçekpkk
Önceki Yazı

65 Yaş Aylığında Sorunlar Çözülüyor

Sonraki Yazı

Kemal Kılıçdaroğlu Mutlaka Kazanmalı!

Kemal ÖZER

Kemal ÖZER

İlişkili Yazılar

Kemal ÖZER

Hoşça kalın, Allah’a Ismarladık

02 Şubat 2021
5k
Kemal ÖZER

Ya Şimdi Yahut Bir Asır Daha Esarete Devam

17 Ağustos 2020
5k
Kemal ÖZER

‘İlaç’ Savaş ve Suç Ürünüdür

14 Mayıs 2020
5k
Kemal ÖZER

Kemalizm: Türkiye’nin Çıkmaz Sokağı

05 Mayıs 2020
5k
Sonraki Yazı

Kemal Kılıçdaroğlu Mutlaka Kazanmalı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap